What's New?

manfaat surah fatiha

Panduan Qiamullail Ramadhan

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 17.17

1. Doa Qiamullail 2. Solat Sunat Wuduk 3. Membaca surah Ali Imran; ayat 190 –200 4. Solat Sunat Tahajjud 5. Solat Sunat Hajat 6. Membaca Al-Quran 7.Solat Sunat Hajat, permintaan seorang hamba kepada-Nya. Insha Allah akan dimakbulkan Allah melalui solat sunat Hajat. Berikut cara solat Hajat. Waktu Dan Tata Cara Niat Serta Bacaan Doa setelah Sholat Taubat Nasuha. Sholat taubat adalah merupakan Sholat sunat yang dikerjakan ketika kita ingin benar-benar mengembalikan diri kepada Alloh SWT se….

Yaallah.in A Call To Allah!

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 8.41

World's No.1 Multi-Lingual Islamic Dua Wazaif WebsitePENJELASANSEPUTAR DOA-DOA AGUNG DAN ISTIGHHATSAH YANG BERKHASIAT UNTUK MENGURAI KESUSAHAN DAN KEPRIHATINAN Ketahuilah - semoga Allah memberikan taufik-Nya kepadaku . Suatu waktu Nabi Khidir dan Nabi Ilyas As datang menemui Nabi saw, mereka sudah berdoa selama 3000 tahun untuk meminta diberikan Fatihah, tetapi Allah tidak bisa memberikannya kepada mereka, kerana Su….

Surah Al Insyirah,ad Duha,al Lail,asy Syams,al Balad

Diterbitkan pada Tuesday, 1 January 2013 Pukul 6.53

Surat ini terdiri atas 8 ayat, termasuk golongan surat-surat Makkiyah dan diturunkan sesudah surat Adh Dhuhaa. Nama Alam Nasyrah diambil dari kata Alam .

Sentiasapanas: Doa Penyeri Dan Pemanis Wajah Nabi Yusuf

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 13.20

Maksud Surah Yusuf Ayat 4; "(Ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya Aku mimpi melihat sebelas bintang dan .

Keajaiban Surat Al Ikhlas Untuk Melimpahkan Rezeki

Diterbitkan pada Monday, 22 August 2016 Pukul 9.00

Keajaiban Surat Al Ikhlas untuk Melimpahkan Rezeki ===== 1. Membaca surat Al Ikhlas dapat membuat hati tenang dan damai..

Khasiat Dan Manfaat Asma’ulhusna (1)

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 3.45

Oleh Fadhil ZA AR-RAHMAN (Yang Maha Pengasih) Dialah Allah yang mengasihi semua mahluk ciptaan-Nya tanpa kecuali. Semua mahluk yang melata,.

Al-azhar-fatiha Quranwebsite.com

Diterbitkan pada Sunday, 21 August 2016 Pukul 7.43

Sekarang tentang arti ibadat. Arti yang luas daripada IBADAT ialah memperhambakan diri dengan penuh keinsafan dan kerendahan. Dan dipatrikan lagi oleh cinta..

Surat Yasin

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 19.25

Baca surat yasin disini. Read surah yasin here. Read surah yaseen here. Surat yasin adalah surat al quran nomor 36 memiliki 83 ayat..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.