What's New?

makrifat tok kenali

Ceramah Ilmu Makrifat Tok Kenali Singapore 1

Diterbitkan pada Saturday, 30 April 2016 Pukul 11.37

Ceramah ilmu Makrifat Tok Kenali oleh Haji Shaari Cara Ingat Pada Allah - Duration: 1:00:24. Nur Muhammad 73,135 views. Hakikat Insan28 March · Belajar Makrifat Itu, Bukan Bertujaun Untuk Jadi Allah!Assallamualaikum Tuan Haji, seorang sahabat ada mengatakan:- Kalau api itu bukan panas… Cuba letak tangan atas api nak te….

Hakikat Sifat

Diterbitkan pada Saturday, 30 April 2016 Pukul 22.10

Hakikat Insan28 March · Daripada Negeri Di Bawah BayuAssalamualaikum… Kepada Tuan Guru Hj. Shaari, muslimin dan muslimat sekalian. Izinkan saya berkongsi kata-kata kosong ini agar kita sama-sama teguh….

Makrifat Tok Kenali

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 13.52

Untuk makluman, 2 buah kitab ilmu terbaru Warisan Ilmu Tok Kenali Kelantan yang bertajuk “Dimanakan Ku Cari Ganti” dan “Hampir Tidak Kesampaian, Berakhir Tiada . Hakikat Insan6 hrs · Kajang · LUAHAN HATI PARA AHLI MAKRIFAT DITUDUH SESAT LAGI MENYESATKAN HILANGLAH AFAAL HILANGLAH SIFAT HANYA YANG MENCARI BISA FAHAMKANIlmu makrifat itu, tidak ada di pusat pengaj….

Hakikat Zat

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 7.09

Hakikat Insan29 April at 18:25 · APAKAH YANG DIKATAKAN ZAT ALLAH ? SESUNGGUHNYA DIA TIDAK BERZAT !Ketahuilah oleh mu duhai saudara-saudara seagamaku, bahawa Allah itu, adalah Allah yang wajibal wujud ….

Apa Bezanya Makrifat Tok Kenali Dgn Makrifat Lain?.

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 7.31

Apa Bezanya Makrifat Tok Kenali dengan Makrifat Lain? Sejahteralah ke atas Diri yang empunya Diri ! Hamba adalah peminat baru laman web; makrifattokkenali.com. Hamba . Hakikat Insan28 March · Belajarlah Makrifat Sehingga Sampai Kpd Tidak Terlihat Keberadaan DiriBelajar ilmu makrifat itu, hendaklah sampai kepada tahap tidak terlihat keberadaan diri. Bila diri kita te….

Tok Kenali

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 23.53

http://www.witness-pioneer.org/vil/Pr Sufi Music Ensemble: Whirling.. Hakikat Insan30 March · Apa Bezanya makrifat Tok Kenali dgn Makrifat lain?Tuan-tuan dan puan-puan yang drahmati Allah sekalian. Sebenarnya makna dan erti makrifat itu, adalah bermaksud mengenal. Manak….

Mb Baru Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah 'tido' Kit Siang...

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 10.53

Browse > Home > Isu Semasa, Politik > MB Baru Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah 'tido' Kit Siang Lupa, Ini Gambar Guan Eng Tidur.. 2x5.. Hakikat Insan19 hrs · Apakah Yang Dinamakan Sebenar-Benar Air Sembahyang Yang Sah?Tuan-tuan yang dirahmati Alah sekalian, sudah agak lama saya tidak berkarya. Sememangnya tuan-tuan menunggu-nunggu bua….

Hakikat Hak

Diterbitkan pada Saturday, 30 April 2016 Pukul 20.46

Hakikat Insan29 March · Allah Tidak Pernah Buat Perjanjiian Surat Serah Kuasa Kepada Makhluk!Soal: Apakah Allah pernah berjanji untuk memberi kita kuasa Nya?Jawab : Allah tidak pernah berjanji untuk m….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -