What's New?

makrifat tok kenali

Ceramah Ilmu Makrifat Tok Kenali Singapore 1 (3)

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Ceramah Makrifat Tok Kenali by Tuan Guru Hj Shaari. Singapore I (3). The One who recognises himself will recognise God. yes ! this is just the beginning . Hakikat Insan28 March · Belajarlah Makrifat Sehingga Sampai Kpd Tidak Terlihat Keberadaan DiriBelajar ilmu makrifat itu, hendaklah sampai kepada tahap tidak terlihat keberadaan diri. Bila diri kita te….

Hubungi Kami Makrifat Tok Kenali

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Assalamualaikum pada Tuan Guru Hj Shaari dan pada semua sahabat2. Izinkanlah saya mencelah kata-kata Saudara Sofyan yang mengatakan ” jangan membuat orang yang suka pengemar ilmu makrifat Tok Kenali, jangan sekali-kali, mengatakan orang sesat atau salah. Yang menuduh sesat itu, berkemungkinan terlebih sesat dari yang dituduh.. Hakikat InsanYesterday at 16:05 · Apakah Itu Amalan Para Ahli Makrifat?Tuan-tuan, puan-puan, muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah sekalian. Selalu orang bertanya kepada saya tentang amalan Tok K…Hakikat Insan22 May at 19:11 · Perbuatan Menebang Pokok Itu, Biarlah “Dari Dalam” Biji Benih Lagi.Mari kita sama-sama mengembara bersama saya dengan menaiki bahtera usang, yang tiada layar dan tiada k….

Makrifat Tok Kenali

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Tuan-tuan, puan-puan, muslimin dan muslimat sekalian. Akhir-akhir ini banyak yang menuduh ilmu makrifat itu sesat dan makrifat itu haram. Pada saya, sesat atau haram ILMU & MAKRIFAT TOK GURU PERAMU mcm mana nak belajar ilmu kenal diri dan kenali allah. zainalmastergm Says: March 21, 2016 at 2:52 AM Alhamdulillah wrtullah. Hakikat Insan9 May at 12:23 · MAKRIFAT TOK KENALI BUKAN FAHAMAN WAHDATUL WUJUDSetelah memahami serba sedikit ilmu rasa Makrifat Tok Kenali, mungkin ramai yang menganggap bahawa Ilmu Makrifat Tok Kenal…Hakikat Insan4 hrs · ILMU MAKRIFAT TOK KENALI KELANTANKepada sesiapa yang berhajat untuk mendalami ilmu makrifat Tok Kenali Kelantan, bolehlah berinteraksi secara on-line.Tujuan kami di sini adalah un….

Takwa: Kaedah Mengenal Diri & Mengenal Allah Melalui Ilmu

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Makrifat Tok' Kenali itu, adalah bertujuan menyatakan Allah. Supaya Allah itu nyata senyata-nayatanya!. Ilmu Tok' Kenalil bukan bertujuan mencari Allah.. Hakikat Insan15 hrs · ILMU MAKRIFAT TOK KENALI KELANTANKepada sesiapa yang berhajat untuk mendalami ilmu makrifat Tok Kenali Kelantan, bolehlah berinteraksi secara on-line.Tujuan kami di sini adalah u….

Tok Kenali Jalan Akhirat

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Tok Kenali ialah satu nama yang paling terkenal dalam dunia pengajian Islam menggunakan sistem pondok di Malaysia. Bahkan beliau juga terkenal di seluruh alam Melayu.. Hakikat Insan28 March · Belajar Makrifat Itu, Bukan Bertujaun Untuk Jadi Allah!Assallamualaikum Tuan Haji, seorang sahabat ada mengatakan:- Kalau api itu bukan panas… Cuba letak tangan atas api nak te….

Makrifat.tokkenali: Makrifat Tok Kenali

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Kebenaran dan kesasihan cerita ketokohan ilmu makrifat Tok Kenali ini, akan dinukilkan sendiri dari mulut anak murid sejati Tok kenali kelantan yang bernama Tuan Guru . Hakikat Insan6 hrs · WAHDATUL WUJUD vs WAHDATUL WAHDAHTuan-tuan yang dirahmati Allah sekalian. Ada salah seorang sahabat bertanya tentang ada pendapat serta tuduhan yang mengatakan ilmu Tok Kenali itu….

Makrifat.tokkenali

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Kebenaran dan kesasihan cerita ketokohan ilmu makrifat Tok Kenali ini, akan dinukilkan sendiri dari mulut anak murid sejati Tok kenali kelantan yang bernama Tuan Guru . Hakikat Insan6 hrs · Kajang · LUAHAN HATI PARA AHLI MAKRIFAT DITUDUH SESAT LAGI MENYESATKAN HILANGLAH AFAAL HILANGLAH SIFAT HANYA YANG MENCARI BISA FAHAMKANIlmu makrifat itu, tidak ada di pusat pengaj….

Ceramah Ilmu Makrifat Tok Kenali Singapore 1

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Ceramah ilmu Makrifat Tok Kenali oleh Haji Shaari Cara Ingat Pada Allah - Duration: 1:00:24. Nur Muhammad 74,949 views. Hakikat Insan30 March · Apa Bezanya makrifat Tok Kenali dgn Makrifat lain?Tuan-tuan dan puan-puan yang drahmati Allah sekalian. Sebenarnya makna dan erti makrifat itu, adalah bermaksud mengenal. Manak….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -