makrifat tok kenali

Minta Bantuan Untuk Menjawab Pertanyaan Anakanda Jack...

Diterbitkan pada Saturday, 3 May 2014 Pukul 22.25

Dalam blog makrifattokkenali.com, Jack ada mengemukakan soalan, jadi mari kita sama-sama bantu Jack untuk menjawabnya. Saya rasa ada baiknya tuan-tuan bantu Jack, demi menyiapkan kitab yang keenam.

Air Tangan Ramadan Hj. Shaari

Diterbitkan pada Friday, 18 July 2014 Pukul 9.16

APAKAH ERTI, MAKNA DAN MAKSUD ALLAH MELIPUTI Tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati Allah sekalian, sesudah sekian lama kita membicarakan soal mengenal, memandang, menilik dan melilhat Allah Taala, 

Kesilapan Percetakan Tajuk Kitab Ke-7

Diterbitkan pada Thursday, 25 September 2014 Pukul 22.08

Dalam kiriman di bawah ada dinyatakan bahawa kitab ilmu ke-7 bertajuk “makrifat tok kenali Penamat Segala Ilmu”, kami ingin mohon maaf kerana berlaku sedikit kesilapan percetakan pada bahagian tajuk kitab ke-7, tajuk 

Hj. Shaari Akan Berada Di Jakarta, Indonesia

Diterbitkan pada Saturday, 30 August 2014 Pukul 11.50

Berada di Jakarta, Indonesia pada 31 Ogos 2014 sehingga 02 September 2014. Sekian, terima kasih. Hj. Shaari Hj. Mohd Yusof, Fakulti makrifat, Universiti Qalbu Mukmin. By Hj. Shaari • Posted in makrifat tok kenali.

Keluaran Kitab Terbaru

Diterbitkan pada Wednesday, 24 September 2014 Pukul 22.56

1. Jangan Sampai Terlihat Adanya Diri 2. Pencarian Ilmu Di Penghujung Rasa 3. Di mana Akanku Cari Ganti (Keluaran untuk tahun hadapan) Kedua-dua kitab tersebut berharga RM63.00 senaskah dan berketebalan 450 

Jawapan, Siapakah Yang Berhajat Kepada Makan-minum...

Diterbitkan pada Sunday, 20 April 2014 Pukul 12.19

Jawapan saya ini, adalah bertujuan untuk ditujukan kepada ahli makrifat sahaja yang ikhlas ingin belajar ilmu makrifat. Kepada yang bukan ahli makrifat, saya tidak izinkan dan By Hj. Shaari • Posted in makrifat tok kenali.

Dulu Bergelar Al-amin, Setelah Menjadi Rasul, Dituduh...

Diterbitkan pada Wednesday, 7 May 2014 Pukul 16.12

Begitu juga dengan ahli-ahli makrifat. Setelah Jadi fenomena inilah yang dihadapi oleh pejuang makrifat. Hj. Shaari Hj. Mohd Yusof,. Fakulti makrifat, Universiti Qalbu Mukmin. By Hj. Shaari • Posted in makrifat tok kenali.

Mulanya Digelar Al-amin, Setelah Menjadi Rasul, Digelar...

Diterbitkan pada Saturday, 3 May 2014 Pukul 23.02

Begitu juga dengan para guru makrifat, guru makrifat itu, adalah guru yang mengajar ilmu rohani, itulah makanya selalu dituduh sesat atau salah. Ilmu rohani itu Like Loading By Hj. Shaari • Posted in makrifat tok kenali.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X