Jasa Konsultan Bangunan dan Konstruksi bangunan. Selalu berinovasi dalam bidangnya. Berpengalaman dalam bidang low-rise, mid-rise dan high-rise. menerima jasa perencanaanm, perhitungan dan konstruksi: -rumah -ruko -hotel -pabrik -dan lain-lain memberikan solusi konstruksi secara lebih efisien. Beberapa Referensi dapat di lihat dalam gambar.

CAMAR INTERNATIONAL NETWORK BERDIRI TAHUN 1998 SEBAGAI PENDIDIK & PENYIAP TENAGA KERJA PROFESIONAL YANG TELAH BERPENGALAMAN SELAMA 18 TAHUN. HAMPIR 1500 ALUMNI  KAMI TERSEBAR DI SELURUH  KAPAL PESIAR INTERNATIONAL JUGA HOTEL DARAT DALAM & LUAR NEGERI. Camar International Network Membuka Peluang Kerja Untuk di Hotel Darat International &

What's New?

makrifat bismillahirrahmanirrahim

Kehebatan Bismillah Doa Ayat Dan Zikir

Diterbitkan pada Wednesday, 8 February 2017 Pukul 9.11

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ Kehebatan Bismillah "Kehebatan Bismillahirrahmanirrahim! Syariat Hakikat Tarikat Makrifat; Wannura;Ketiga, selarik do'a kepada Sang Mahaperkasa: bismillahirrahmanirrahim, Terus, terus dan terus. Hingga sampai padamu suatu makrifat, ILMU & MAKRIFAT TOK GURU PERAMU Pendapat Tok Peramu tentang Makrifat adalah saperti berikut :- ~BismillahirRahmanirRahim ~ ~Demi Masa~ ~Dirikan Solat~BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM by Zulkarnain Bandjar Pandangan makrifat - Aktifkan Mata Hati Dan Gerak Rasa Anda. Effective Ball Handling. Ilmu Hakekat Usul Dir9..

Bismillahirrahmanirrahim (3) Ilmu Hakekat Usul Diri

Diterbitkan pada Wednesday, 8 February 2017 Pukul 9.11

AWAS !! Jalan sangat Licin …. BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM (3) Adapun Hakekat BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM itu adalah Makrifat-nya antara kemaluan lelaki dan Penyelidikan ilmu makrifat dan ilmu hakikat. Sunday, 12 October 2014. KITAB BARENCONG BHG. 1 (A) pada 10hb Ogos 2014 pukul 12.18 pagi. BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIMBISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM (3) Adapun Hakekat BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM itu adalah Makrifat-nya antara kemaluan lelaki dan perempuan yang menjadi Bismillahirrahmanirrahim - lading-emas.blogspot.com.

Pencinta Nabi S.a.w Dan Ahlul Bait A.s: Makrifat (2

Diterbitkan pada Saturday, 21 January 2017 Pukul 2.25

Bismillahirrahmanirrahim. Makrifat (2) Sumber ilmu. Makrifat (2) Sumber ilmu; Makrifat (1) Logika (7) Silap fikir; Logika ( 6 ) Fikiran; logika 5 Apa itu Mantiq ?Nota Ilmu Syariat Tarikat Hakikat Makrifat. 1,491 likes · 6 talking about this. Himpunan data, kitab, artikel, foto, video & media berkaitan ilmu yangAdapun Hakekat BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM itu adalah Makrifat-nya antara kemaluan lelaki dan perempuan yang menjadi penyampai Rahasia Allah untuk ditanggung oleh Bismillahirrahmanirrahim. sebab kenikmatan hati adalah makrifat, setiap kali makrifat bertambah besar, maka nikmatpun bertambah besar pula. . KARYAKU DUNIAKU (93) GUBAHAN SASTERAKU KURNIAAN-NYA YANG TERINDAHMalikul Mulk مالك الملك = Yang Maha Penguasa Kerajaan (Semesta) Dzul Jalaali Wal Ikroom ذو الجلال و الإكرام = Yang Maha Pemilik Kebes….

Ketuhanan: Hakikat Bismillah Di Tiap Huruf

Diterbitkan pada Tuesday, 17 January 2017 Pukul 22.12

Sebagian para Arifin menegaskan, Dalam perspektif orang yang makrifat kepada Allah, Bismillaah hirrahmaan nirrahim itu kedudukannya sama dengan kun dari Allah. *Makrifat*::~ ☆BERTUNÅNGÅN KHASIAT BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. Basmallah sebuah kalimat yang tidak asing bagi seorang muslim..• MAKRIFAT CINTA SEJATI `•.¸. Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Kicks ( Chagi ) All kicks can be executed as jump kicks, spin kicks, jump spin kicks or multi-rotational spin kicks. Also, all can . KARYAKU DUNIAKU (85) KARYAKU KARYAMU YA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS BAGAIKAN AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS KE SUNGAI-SUNGAI SYURGAWI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN ALLAH PANDANGLAH ….

Satu Perjalanan : Rahsia Bismillah Dan Roh Idhafi

Diterbitkan pada Tuesday, 17 January 2017 Pukul 22.35

(al-jaelani:27). Inilah kunci kearifan dirinya sebagai buah makrifat dan hakikat yang telah disaksikan dan dialami oleh roh suci.Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama ALLAH pak cik mulakan post. Hari-hari tetap indah, kayu kecil dan sebagainya, maka gunting makrifat adalah jawapannya.Adapun Hakekat BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM itu adalah Makrifat-nya antara kemaluan lelaki dan perempuan yang menjadi penyampai Rahasia Allah untuk ditanggung oleh Penyelidikan ilmu makrifat dan ilmu hakikat. Thursday, 9 October 2014. HIZIB BAHAR HIZIB BAHAR. pada 23hb September 2010 pukul 2.12 pagi.. KARYAKU DUNIAKU (86)  BERKARYA JIWAKU JADI TENANG KOTA SASTERA RATU RIMBA NIAGARA DENGAN IZINNYA JUAYA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS BAGAIKAN AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS KE S….

Pengalaman Merawat Jarak Jauh (makrifat)

Diterbitkan pada Wednesday, 8 February 2017 Pukul 9.11

Bismillahirrahmanirrahim dan selawat serta salam untuk Junjungan baginda dan ahli bait. Merawat cara jarak jauh saya lakukan bila keadaan terdesak sahaja yakni bila Di dalam makrifat pengasihan seseorang harus menyadari bahwa daya kasih itu ialah pujian yang allah panjatkan kepada setiap makhluknya karena sebab orang itu akademi silat seni gerak makrifat ilmu persilatan dan perubatan (kerohanian) warisan syeikh pendita mahaguru adi putra, bismillahirrahmanirrahim MAKRIFAT IALAH :Mengenal Allah SWT.pada Zat-nya,pada Sifat-nya,pada Asma’nya dan pada Af’al-nya. 1. Bismillahirrahmanirrahim. HUBUNGAN MANUSIA DENGAN ALLAH..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -