What's New?

macam macam cerita melayu klasik

Logika Wikipedia Bahasa Indonesia, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 9.53

Fisika; Fisika klasik; Fisika modern; Fisika terapan; Fisika komputasi; Fisika atom; Fisika nuklir; Fisika partikel; Fisika eksperimen; Fisika teori; Fisika benda . Arahan : Sabri Yunus Genre : Komedi Tahun : 2016 Rating : 3.5/5 Mendengar nama Sabri Yunus pasti kita teringat drama-drama berkualiti beliau di kaca TV. Pabila mendengar ini adalah filem pertama bel….

Icefilms.info Globolister

Diterbitkan pada Thursday, 18 August 2016 Pukul 0.08

Vote for iceFilms.info on globolister:

Cerita Panji Wikipedia Bahasa Indonesia, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 19 August 2016 Pukul 3.35

Cerita Panji ialah sebuah kumpulan cerita yang berasal dari Jawa periode klasik, tepatnya dari era Kerajaan Kadiri. Isinya adalah mengenai kepahlawanan dan cinta yang . Era 90an telah  melahirkan ramai penyanyi wanita yg sgt berbakat besar yg terdiri daripada pelbagai genre muzik yg berbeza. Majoriti besar penyanyi wanita era ini muncul dengan konsep album Pop Komers….

Kiah Siri Haruan Makan Anak

Diterbitkan pada Sunday, 14 August 2016 Pukul 9.24

Tiga tahun dahulu… Pada suatu petang, tanpa ku duga, bapa mertuaku datang berkunjung ke rumahku semasa Aznam pergi outstation. Sangkaanku bapa mertuaku. [ARSIP] Esai ini pernah dimuat di majalah Visual Art, tapi (lagi-lagi) saya lupa nomor berapa dan tahun berapa tepatnya. Membaca lagi isinya, saya perkirakan ini tulisan pada 2008-2009 (lebih condong ….

Macam-macam Motif Batik Di Indonesia (38 Macam Motif)

Diterbitkan pada Sunday, 14 August 2016 Pukul 23.43

Baik, kali ini saya akan memposting tentang "macam-macam batik di indonesia" I. PENGERTIAN BATIKJomm kita merendang pulak. Dah selalu mat buat rendang dan ada masak resipi hampir2 sama tapi tetap ada perbezaannya. Kenapa mat kata ini rendang daging klasik . ahhh mak tak kira. raya dah tamat pun tetap nak siapkan draft2 yang beratur. hehehe. ini nak cerita pasal baju raya ummi ilham. sejak 2011 baju raya ummi tak boleh selfish untuk cantik sendiri. (canti…Saya singgah ke pekan ini ketika nuansa hari yang meredup. Namun dalam suasana yang meredup itu masih tetap terasa bahang kepanasan mentari. Rumah-rumah kedai tua yang tersergam sunyi itu kelihatannya….

Sumbangan Za Ba 2

Diterbitkan pada Monday, 15 August 2016 Pukul 17.15

Sumbangan za ba 2 1. umbangan Za'ba Terhadap Perkembangan Bahasa Melayu 1.0 Pengenalan Sebelum kita membincangkan sumbangan Za‟ba terhadap perkembangan . Akhwan taufiqqurrahman131​. Apakah ciri bahasa yang bersifat unik bermanfaat dalam bahasa lain?jawab:-ya,karena bahasa bersifat unik adalah tersendiri bentuk atau jenisnya; lain daripada yang ….

Koleksi Cerita Lucah & Dewasa

Diterbitkan pada Friday, 12 August 2016 Pukul 11.50

Kak Zita, kakak iparku. Masa aku berkahwin aku berusia awal 20an dan dia 5 tahun lebih tua dari aku. Kak Zita sehingga kini tidak mempunyai anak.. Bolehkah seorang penulis bergantung hanya kepada bakat? Apakah bakat? Seorang sasterawan Indonesia menulis sebuah buku tentang “bakat alam”, yakni “natural talent” dalam penulisan.  Terpengaruh dengan….

Macam Mana Nak Kahwin Kalau...

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 9.40

KUALA LUMPUR: Jika bertemu Syafinaz Selamat, dua soalan klise yang sering diajukan ialah mengenai album terbaru serta perihal kahwin. Guru vokal dan pensyarah muzik . Bali merupakan salah satu provinsi yang ada di Indonesia. Pulau bali berada diantara pulau lombok dan pulau jawa. Provinsi yang terkenal dengan tempat wisata berkelas internasional ini memiliki adat k….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.