kraftangan dari bahan terbuang untuk kanak kanak

Lembaran Kerja Tema Seni,kraf Dan Peralatan Tradisional

Diterbitkan pada Tuesday, 28 September 2010 Pukul 9.19

Saya menerangkan pada murid tentang congkak iaitu ia diperbuat dari kayu,mempunyai 14 lubang anak dan 2 lubang ibu.bahan yang boleh digunakan untuk bermain congkak ialah guli,biji getah,batu. Seterusnya ikutlah kreativiti guru untuk mereka pelbagai cara AKTIVITI MEMBUAT PROJEK BERSAMA MURID-MURID. CONTOH CONGKAK dari bahan terbuang IAITU BOTOL MINERAL KECIL DAN BESAR,TUDUNG BOTOL MINERAL,KOTAK LAMA.

10 Artikel Inovatif Produk R&d Uitm

Diterbitkan pada Tuesday, 23 April 2013 Pukul 11.16

Pokok sagu atau nama saintifiknya Metroxylon Sagu Rottboll sejenis pokok serba guna yang biasanya digunakan sebagai bahan makanan, bahan asas untuk pembuatan minuman dan alkohol malah turut dijadikan makanan untuk ternakan. Kurangnya kesedaran oleh ibu bapa dan masyarakat di sekeliling terhadap kesejahteraan diburukkan lagi sikap ambil lewa akan kebajikan kanak-kanak menyebabkan hak asasi golongan ini terus dicabuli. Prihatin dengan 

Kreativiti Kitar Semula4...

Diterbitkan pada Monday, 14 January 2013 Pukul 7.38

Tak ada idea untuk menggunakan semula bahan terbuang?cuba beberapa idea kreatif berikut, mungkin ianya dapat membantu anda. Sarung kaki, perca kain, sarung tangan, anak tudung dan pakaian buruk atau rosak yang tidak berguna lagi.. boleh anda jadikan hiasan menarik ini. . Sy de bt laci pakai kotak terbuang.tp mcm mne sy nak share pd smua ye mcm gmbr2 kat atas 2.sy mmg minat bt brng2 kraftangan dri brg2 terbuang.hya utk hobi je.

Dari Kacamata Ummi: Pasar Kraftangan

Diterbitkan pada Monday, 14 November 2011 Pukul 7.28

Mungkin sejak kecil dah dibiasakan dengan rekacipta dari bahan-bahan terbuang atau sebab sifat tidak ingin membazir yang disemaikan dari zaman Jepun kalah perang hinggalah dah mencapai status negara maju. Hari Ahad lepas ada event kraftangan dan barang antik di Mojiko. Sesapa yang suka kraftangan macam Antara wanita Jepun, Anak dan Kerjaya · ::~ Our Love Story ~:: · Aktiviti cuti sekolah Maria+Ariff+Baby's Blog · Ecah, Anish, Deeja – when the 

Cara Membuat Tas Tangan Dari Bahan Kain

Diterbitkan pada Friday, 10 February 2012 Pukul 19.21

Information about cara membuat kraftangan dari kertas Cara Membuat Krafttangan Kreatif dari bahan terbuang Home divainterior kain cara buat pin bunga dari kain cara Kerajinan tangan Cara Membuat Boneka Tangan 

Bakul Telur Dari Kertas Surat Khabar

Diterbitkan pada Wednesday, 24 November 2010 Pukul 15.00

Mungkin diantara pembaca atau yang berada diluar sana sudah mengenali kraftangan dari bahan terbuang itu atau kraftangan dari kertas surat khabar, yakraftangan dari bahan tersebut memenuhi setiap iklan-iklan yang ada di internet. Saya minat Kraf Surat Khabar. Mungkin satu masa nanti berkesempatan untuk belajar. untuk ajar anak-anak. BalasPadam. Roslan Haron 3 Disember 2010 5:04 PTG. Jika berkesempatan juga ingin saya perturunkan ilmu kraf 

Idea Kreatif Umi: Kraf Tangan Dari Kain Felt

Diterbitkan pada Monday, 22 April 2013 Pukul 20.14

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam 1 Malaysia. Hari ni Umi nak post kan gambar bantal- bantal yang mengunakan kain felt yang dibuat oleh anak- anak Umi. Umi minat kitar semula barang- barang terbuang dan anak- anak 

Kitar Semula

Diterbitkan pada Friday, 29 October 2010 Pukul 5.17

Pemberian insentif atau hadiah kepada sesiapa yang menghantar bahan-bahan buangan yang boleh dikitar semula akan menggalakkan orang ramai untuk menghantar bahan buangan terutamanya kanak-kanak.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X