kraftangan dari bahan terbuang untuk kanak kanak

Berkreasi Dari Bahan Yang Tak Terpakai, Yuk

Diterbitkan pada Thursday, 25 June 2009 Pukul 11.24

Kreasi dari bahan Daur Ulang Akhir-akhir ini kerap kali kita mendengar berbagai slogan yang berbau pelestarian lingkungan, mulai istilah “Go green, Green Bulding, Let's green, etc”, pokoknya semuanya bertemakan seputar”Green, Green & Green”. dari hal ini saya jadi Bukan itu saja, kalau pergi-pergian pasti bisa dengar deh anak-anak kecil nyanyi, “Ari no mama de~~~~” (Terjemahannya Let it go gitu deh) Postingan ini memang aku tulis setelah aku tiba […].

Idea Kreatif Barang Terbuang

Diterbitkan pada Tuesday, 12 November 2013 Pukul 16.17

Cara-cara membuatnya juga mudah. Idea kreatif barang terbuang yang boleh dijadikan salah satu aktiviti anak-anak anda di waktu terluang semasa cuti sekolah ini. Idea Kreatif Barang terbuang - Kitar Semula. Ini pula idea 

Hasil Kraftangan Dari Bahan Kitar Semula

Diterbitkan pada Saturday, 7 April 2007 Pukul 10.39

Pn/saudari boleh kitar semula bahan terbuang dan selamatkan alam sekitar juga pada waktu yang sama dan kalau berjaya boleh bagi pendapatan tambahan sekali..untung kan??? ALIF says: 26 December, 2008 at 3:47 am.

Idea Kreatif Umi: Kraf Tangan Dari Kain Felt

Diterbitkan pada Monday, 22 April 2013 Pukul 20.14

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam 1 Malaysia. Hari ni Umi nak post kan gambar bantal- bantal yang mengunakan kain felt yang dibuat oleh anak- anak Umi. Umi minat kitar semula barang- barang terbuang dan anak- anak 

Kreativiti Kitar Semula

Diterbitkan pada Thursday, 28 March 2013 Pukul 8.45

Ini pasti menjadi kesukaan anak-anak anda. Satu mainan ringkas untuk Janganlah semua benda yang sudah lama, rosak dan bahan terbuang itu dianggap sampah dan dibuang begitu sahaja. Setiap darinya terhasil dari 

Kreativiti Kitar Semula4...

Diterbitkan pada Monday, 14 January 2013 Pukul 7.38

Tak ada idea untuk menggunakan semula bahan terbuang?cuba beberapa idea kreatif berikut, mungkin ianya dapat membantu anda. Sarung kaki, perca kain, sarung tangan, anak tudung dan pakaian buruk atau rosak yang tidak berguna lagi.. boleh anda jadikan hiasan menarik ini. Sy de bt laci pakai kotak terbuang.tp mcm mne sy nak share pd smua ye mcm gmbr2 kat atas 2.sy mmg minat bt brng2 kraftangan dri brg2 terbuang.hya utk hobi je.

Bakul Telur Dari Kertas Surat Khabar

Diterbitkan pada Wednesday, 24 November 2010 Pukul 15.00

Mungkin diantara pembaca atau yang berada diluar sana sudah mengenali kraftangan dari bahan terbuang itu atau kraftangan dari kertas surat khabar, yakraftangan dari bahan tersebut memenuhi setiap iklan-iklan yang ada di internet. Saya minat Kraf Surat Khabar. Mungkin satu masa nanti berkesempatan untuk belajar. untuk ajar anak-anak. BalasPadam. Roslan Haron 3 Disember 2010 5:04 PTG. Jika berkesempatan juga ingin saya perturunkan ilmu kraf 

Cara Membuat Tas Tangan Dari Bahan Kain

Diterbitkan pada Friday, 10 February 2012 Pukul 19.21

Information about cara membuat kraftangan dari kertas Cara Membuat Krafttangan Kreatif dari bahan terbuang Home divainterior kain cara buat pin bunga dari kain cara Kerajinan tangan Cara Membuat Boneka Tangan 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X