kraftangan barang terbuang

Chenachenis: Kraftangan Daripada Batang Aiskrim

Diterbitkan pada Thursday, 20 March 2014 Pukul 16.28

Disebabkan aina dan anis ni memang minat melukis dan aktiviti seni,azlea tertarik dengan hasil kraftangan daripada batang aiskrim. Cuba tengok gambar ni. kraftangan barang terbuang yg amat berguna. ReplyDelete.

Gubahan Bunga Hiasan Bekas Telur

Diterbitkan pada Sunday, 16 February 2014 Pukul 15.15

Tidak semua dari kita mempunyai kemahiran dan idea kreatif untuk membuat hasil kreativiti kitar semula, namun janganlah semua benda yang sudah lama, rosak dan barang terbuang itu di anggap sampah dan di buang begitu sahaja. Ingatlah, setiap satu darinya terhasil dari sumber alam semulajadi yang apek kitar semula jerr ReplyDelete · Wafi Remli 17 February 2014 07:13. Dekat sekolah dulu pun ada buat kraftangan daripada barangan terbuang gak:D.

Kraftangan Unik Dibina Dariapada Barangan Terbuang.

Diterbitkan pada Tuesday, 2 October 2012 Pukul 11.17

kraftangan Unik Dibina Dariapada Barangan terbuang. Posted by Sajarahtun Katakan at 21:17 · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare to Pinterest 

I Am A Northerner: Tak Da Keja Cari Keja..

Diterbitkan pada Monday, 6 June 2011 Pukul 3.43

Tadi..bosan punya pasal aku berjaya buat satu kraftangan daripada bahan terbuang.. aku ni bukan jenis yang kreatif jadi bila berjaya buat something macam ni rasa bangga dengan diri sendiri..hehehe! ha! bukti bahan terbuang..aku ambik betul-betul dari tong sampah.. lepas tu..aku buat bulatan dengan bila dah jadi bulat tu, aku anyam ikut suka ja kadbod tadi tu..hehehe..macam ni.. bila da siap..aku jadikan tempat letak barang-barang. Even tak cantik pun tak pa.

Kraftangan Daripada Barang Terpakai

Diterbitkan pada Monday, 23 September 2013 Pukul 21.58

Sebelum anda buang sesuatu barangcuba anda fikirkan apa yang boleh anda buat untuk guna atau ubah barang tersebut menjadi sesuatu yang menarik sama ada menjadi barang kegunaan lain mahupun sebagai barang 

Hasil Kraftangan Barangan Terbuang Dariku

Diterbitkan pada Friday, 23 May 2014 Pukul 13.09

INNOVASI KU KOTAK PENSIL DICIPTA DARI BOTOL AIR MINERAL Tahukah anda, banyak benda innovasi boleh dihasilkan dengan barangan terbuang atau barangan 'recycle'. Dibawah adalah kreativiti dan hasil tangan 

Kreativiti Kitar Semula4...

Diterbitkan pada Monday, 14 January 2013 Pukul 7.38

Gunakan ia semula untuk menjadi acuan agar-agar anda. Lihat seperti gambar di atasMenarik? Inilah hasil kreativiti dari bahan terbuang tersebut. Pasti tetamu anda terpesona lalu memuji anda (pasti kembang punyalah).

Zon Mama: Kraftangan Bahan Terbuang

Diterbitkan pada Wednesday, 14 March 2012 Pukul 15.04

Wednesday, March 14, 2012. kraftangan bahan terbuang. Posted by Mama Siti at 4:04 PM · Email ThisBlogThis! Hobi :: Syoknya Kraf! :: Arkib Blog :: September (1); August (1); July (9); June (1); April (1); November (10); October (17) 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X