What's New?

khasiat membaca alfatiha

Amalan Ibadah Dalam Islam: Khasiat Surah Al-fatihah

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Diyakini bahwa diantara berbagai khasiat yang terkandung dalam Surah Al-Fatihah diantaranya sebagai berikut : Barang siapa membaca Surah Al-Fatihah dalam keadaan Aku pun membaca al-Fatihah selama tiga hari sebanyak dua kali pada waktu pagi dan petang setiap hari, Al-Fatihah: Khasiat ayat pertama.Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca ‘Al-Fatihah’ diwaktu hendak tidur, Surah ‘Al-Ikhlas ’ sebanyak 3 kali dan Mu’awwidzatain maka Membaca al-Fatihah dan surah al-Ikhlas sebelum tidur akan mendapatkan keamanan dari apapun kecuali maut. karena itu, marilah kita sering-sering membaca al-Fatihah Jika ia bertakbir, maka hendaklah kalian bertakbir. Dan jika ia membaca (Al-Fatihah atau surat Alquran), maka simaklah oleh kalian." (Dan seterusnya).Kalau ia membaca, ‘Maliki yaumid din’ maka Allah berfirman, ‘Hamba-Ku mengagungkan Aku’. Kemudian Allah mengatakan, ‘Hamba-Ku telah pasrah kepada-Ku’.FADHILAT DAN KHASIAT AL-FATIHAH بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Membaca Fatihah Al .

Ensiklopedia Khazanah Islam Dunia

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

khasiat dan manfaat surat al-fatihah. 1. Barang siapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwudhu sebanyak 70 kali setiap hari selama tujuh hari lalu ditiupkan SURAT AL-FATEHAH MENGANDUNG KHASIAT-KHASIAT TERTENTU 1. Supaya cepat sembuh dari sakit pinggang biasakanlah membaca S.Al-fatehah Orang yang membaca Al-Fatihah akan mendapatkan balasan pahala yang besar di Karena itu saya hanya bisa menuliskan beberapa khasiat dari surah Alfatihah,antara 3.membaca amalan istifar 33 X Salat Nabi 101 X 4.membaca Fatehah-fatehah kepada-NABI MUHAMMAD SAW. ← Khasiat surat al-ikhlas untuk membuka pintu rezeki.Aku pun membaca al-Fatihah selama tiga hari sebanyak dua kali pada waktu pagi dan petang setiap hari, Amalan surat al-Fatihah - Surah Al-Fatihah itu dalam sehari-semalam dibaca seratus kali. Perinciannya sebagai berikut : Setelah shalat Subuh membaca Al-Fatihah 30 Surah ini menyimpan rahsia dan khasiat luar biasa. Antaranya. 1. Selamat Membaca dan Selamat Mengamalkannya. Posted by Norma Jaafar at 5:53 AM..

Fadhilat Dan Khasiat Al-fatihah

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Rasulullah SAW bersabda: “Membaca sekali Al-Fatihah, pahalanya seperti membaca sepertiga Al-Quran. Di antara fadhilat dan khasiat lain Al-Fatihah ialah:. 1.Sesiapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwuduk sebanyak 70 kali setiap hari *Adapun faedah dan khasiat dari Surah Al-Fatihah ialah menyembuhkan Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca ‘Al-Fatihah’ diwaktu hendak tidur, Surah ‘Al-Ikhlas’ sebanyak 3 kali dan Mu’awwidzatain maka ia akan aman Petunjuk yang lain, siapa membaca Fathihah sekali saat ia meletakkan kepalanya di bantal saat akan tidur kemudian dilanjutkan dengan membaca: Nah, bagaimana dengan membaca ta'waudz sebelum membaca Al-Fatihah dalam shalat? Secara umum ulama dari kalangan Hanafiyah, Malikiyah, Syafi’iyah dan FADHILAT DAN KHASIAT AL-FATIHAH Ilmu hanya akan berjinak dengan orang yang banyak membaca……… "Membaca Fatihah Al-Quran pahalanya seperti sepertiga Al-Quran".

V´¯) 1001 Petua Kehidupan: Khasiat Surah Al Fatihah

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca 'Al-Fatihah' diwaktu Barangsiapa membaca Fatihah berserta Bismillah diantara sunat Subuh dan fardu Subuh Kemudian membaca surah Al-Ikhlash tiga (3) kali, surath Al-Falaq tiga (3) kali dan surah An-Naas tiga (3) kali. Baru setelah itu membaca surah Al-Fatihah sebanyak Barangsiapa membaca dua ayat terakhir dari Hikmat-hikmat dan khasiat-khasiat surah Yaasiin ini banyak benar di! dapati di dalam kitab-kitab hadith tetapi cukuplah Tafsir Sufi, Khasiat Surat Al-Fatihah, 23km, Tafsir Sufi, Khasiat Surat Al-FatihahDan jika ia mempunyai urusan penting maka hendaklah ia membaca do’a surat Fatihah ini menyendiri, dalam keadaan suci jasmani dan pakaiannya, 3. Amalkan membaca al - Fatihah saat hendak tidur, diikuti membaca Surah al - Ikhlas tiga kali, Surah al -Falaq dan Surah an - Nas , insya - Allah akan aman tentram .

Khasiat Al-fatihah Baca Sehabis Shalat Lima Waktu

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Khasiat Surat Al-fatihah baca sehabis shalat lima waktu Makmum diperbolehkan membaca (dengan lirih) apabila imam tidak mengeraskan suaranya.[11]KHASIAT SURAH AL-FATIHAH. 2.Apabila telah kelihatan, hendaklah ia menyapukan tangan kanannya kemata dengan membaca Al-Fatihah sebanyak 10 kali.Khasiat Surat Al-Fatihah Barang siapa yang membaca surat Al-Fatihah sebanyak 41 kali antara shalat sunnah Subuh dan Farhu Subuh, 3 - Membaca huruf ع pada kalimah العلمين seperti huruf alif. AYAT YANG KETIGA DAN KEEMPAT. Kelebihan Dan Khasiat ESP ( Soy Protein Isolate Powder) 2 years agoKhasiat Surah Al-Fatihah membaca Surah Al-Fatihah empat puluh satu (41) kali sebelum shalat subuh dan dibaca bersambung dalam satu majelis, Khasiat dan manfaat membaca surat Al-Fatihah yang ketiga adalah untuk mengobati segala jenis penyakit yang menyerang manusia. Bagaimana caranya?.

Khasiat Surat Al-fatihah

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Barang siapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwudhu sebanyak 70 Fadhilah Dan Khasiat Surat Al FatihahBila Apakah bacaan Alfatiha dapat diaca orang yg Beliau menyuruh mengambilkan gelas yang diisi air. Kemudian beliau membaca surat Al-Fatihah, surat Al-Falaq dan An-Nas, kemudian meludahi/meniup gelas itu, KHASIAT AL FATIHAH UNTUK MENYEMAI KASIH SAYANG. Ayat ini dibaca 3 kali dan ditiup pada muka. Waktu membaca dan maniupkannya ialah ketika ia Sementara dalam Salat Lail, bacaan Al-Fatihah diperbolehkan membaca keras dan diperbolehkan lirih, hal ini seperti yang tertera dalam hadits:Misalnya, membaca fatihah ketika bersiar-siar di taman bunga. khasiat al quran (1) khawarij (1) khuruj (1) khusyuk solat (1) kisah lucu (1) kisah mualaf (5)Karena jika tidak membaca surat Al Fatihah maka sholatnya tidak sah. Nabi kita, sang suri tauladan kita yaitu Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,.

Pernahkah Terfikir Untuk Berubah?: Fadhilat Dan Khasiat Al

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca 'Al-Fatihah Barangsiapa membaca Fatihah berserta Bismillah diantara sunat Subuh dan fardu Subuh Barang siapa membaca surah Al-Fatihah selesah shalat lima waktu sebanyak dua puluh (20) kali, Keutamaan dan khasiat dari Dzikir (wirid) Mengubati sakit gigi dan lain-lain: Untuk dirinya sendiri = letakkan jari pada tempat yang sakit lalu membaca Al-Fatihah dan berdoa sebanyak 7 kali:Barang siapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwudhu sebanyak 70 kali Fadhilah Dan Khasiat Surat Al FatihahBila anda memiliki musuh dan mengancam Keutamaan dan Khasiat Membaca Surat Al Fatihah - Duration: 5:03. Rahman Mamank 3,751 views. 5:03 DR ASRI - SURAH TERAGUNG: AL Wirid Harian; Aji Entasan Ilmu === Khasiat Al Fatihah === setiap hari anda HARUS membaca surah Al Fatihah sebanyak 1000 kali Banyak sekali khasiat yang terkandung .

Beberapa Khasiat Surah Al Fatihah

Diterbitkan pada Monday, 12 September 2016 Pukul 3.57

Post kali ini menerangkan mengenai beberapa khasiat surah al Fatihah. Laman kemudian minum dan usap kat tempat yang sakit tu seraya membaca surah al Fatihah Jika orang sholat tidak membaca surat ini, maka sholatnya tidak sah. Artikel Terkait 8 Rahasia, Keistimewaan Dan Khasiat Surat Al-Fatihah : 0 comments:Keutamaan dan Khasiat Surat Al-Fatihah, Mutiara Hikmah, Di antara khasiat Al-Fatihah ialah siapa yang membaca 'Al-Fatihah' di waktu hendak tidur, Posts about Kelebihan / Fadhilat / Khasiat Surah Al-Fatihah written by Shafi-QDiantara khasiat Fatihah adalah barang siapa yang membaca 'Al-Fatihah' di waktu hendak tidur, Surah 'Al-Ikhlas' sebanyak 3 kali dan Mu'awwidzatain maka ia akan aman "Membaca Fatihah Al-Quran pahalanya seperti sepertiga Al-Quran" Diantara khasiat Fatihah ialah siapa yang membaca 'Al-Fatihah' diwaktu hendak tidur, .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.