What's New?

kancil lan monyet dalam bahasa jawa

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 17.11

DONGENG BAHASA JAWA. KANCIL KARO MACAN. Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. “Lo kowe. Geneyo kowe nganti ngos-ngosan mengkono?” pitakone Mengko yen macan teka merene aku sing ngadhepi. aja kawatir lan aja wedi marang kethek lan macan.,” kandhane kancil ngayem-ayemi wedhus. Teknik dasar microsoft office excel 2007dalam "tugas KKPI".

Tanti's Story: Dongeng : Kancil Dan Monyet

Diterbitkan pada Tuesday, 30 October 2012 Pukul 14.13

sergah si monyet. "apa? kamu cari pisang lagi monyet, kamu pintar memanjat, saya sudah tidak punya tenanga untuk mencari makanan" jawab si kancil. "tapi itu buat makan pagi, siang dan sore kancil, hari ini saya sedang tidak . Abdur Chaer dalam Idiom Bahasa Indonesia (1984) dan diberi makna rintangan Dongeng : Kancil dan Monyet. Add chttp://jalurilmu.blogspot.com/2011/12/si-monyet-dan-si-kancil.htmlaption Pada suatu pagi yang cerah, si kancil yang 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Rugi rasane adoh-adoh tekan Bantul ora ngrasakke gurihe bakso. Weruh Kancil mlebu ning warunge, enggal-enggal Mbak Dewi ngruruhi duniashinichi.blogspot.com. "Woooo kowe tho Kancil. Mrene-mrene mlebu ndene. Wiwit wingi ana udan awu amarga Gunung Kelud njeblug. Wis kowe leren kene ndisik, . Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong 

Contoh Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 7 November 2013 Pukul 22.34

Contoh Dongeng Bahasa Jawa. Kancil Karo Monyet. Biyen ika eyanalng esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa...

Diterbitkan pada Sunday, 14 September 2014 Pukul 15.18

Kancil Karo Monyet ( cerita dengan Bahasa Jawa ). 01.18 No comments. Kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dewe-dewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane Kancil. Akan tetapi yang tercatat dalam legenda cerita hantu hanya sediki 8 Sosok Hewan Aneh dan Misterius yang Mengguncang Seantero Dunia.

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 23 August 2014 Pukul 10.00

Rakyate Prambanan iku ayem lan tentrem sing dipimpin karo Prabu Baka. Prabu Baka lan pasukane mati amarga kena karo senjatane Bandung Bandowoso. Cerita FABEL “Kancil Karo Monyetdalam "Bahasa Jawa

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Si Monyet Dan Si Kancil

Diterbitkan pada Thursday, 1 December 2011 Pukul 1.10

d. Cerita ini memiliki arti yang ambigu. Adalah kecerobohan Monyet karena rasa iri yang timbul. Jangan mudah diadu domba orang. Orang tua harus hati-hati dalam mengarahkan pesan yang dikandungnya, jangan sampai anak lebih 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -