What's New?

kaji ilmu batin

Ilmu Tasawuf, Ilmu Hakikat Atau Ilmu Batin – Usaha Taqwa

Diterbitkan pada Sunday, 11 September 2016 Pukul 3.57

Sebenarnya ilmu rohaniah itu adalah ilmu tasawuf atau dikatakan juga sebagai ilmu hakikat atau ilmu batin. Mengapa ilmu ini dikatakan ilmu rohani?1. MADU LEBAH KELULUT. Madu Kelulut – warnanya lebih jernih berbanding madu hutan biasa dan rasanya manis bercampur sedikit masam. Madunya mempunyai banyak khasiat . Assalamu'alaikum wr.wb. Karena banyaknya permintaan dan peminat Edisi sosial bulan lalu, maka kami buka kembali Program sosial Edisi 15 AGUSTUS - 01 OKTOBER 2016 Asmak Karomah banten (SYAHADAT GHAIB, ….

Imam Mahdi Dari Malaysia

Diterbitkan pada Wednesday, 7 September 2016 Pukul 1.53

Salam pakcik. Artikel ini saya menafikan pun tidak, mengiyakan pun tidak, berdasarkan ilmu yg ada pd saya. Ini kerana ada yg logik diterima akal, dan sebaliknya.Pusat Rujukan Persuratan Melayu, Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia. Hati yang bahagia mampu membuat Muka tersenyum dan suara jadi lebih bersahabat Sungguh indah sekali kata kata di atas jika kita mampu menerap kan nya di setiap perbuatan dan tingkah laku Kebijaksanaan….

Ilmu Huruf Ilmu Yang Hilang

Diterbitkan pada Sunday, 11 September 2016 Pukul 13.16

post kali ini akan menerangkan mengenai pecahan ilmu huruf yang jarang orang kita tahu. PENGERTIAN ISLAM, IMAN, IHSAN Islam dari segi bahasa berasal daripada kata dasar salama yang membawa maksud taat dan patuh, aman dan damai serta terlepas atau jauh daripada kekurangan kekurangan zahir….

Kajian Asma’ Sirr 1

Diterbitkan pada Monday, 5 September 2016 Pukul 17.19

4 JENIS MAKRIFAT. Asma’ Sirr dalam dunia ilmu hikmah dikenal sebagai amalan doa untuk mendapatkan karunia kekuatan batin dan keselamatan dari marabahaya baik di . SERAT_WEDHATAMA Karya : Mangkunegara IV PUPUH I P A N G K U R 01 Mingkar-mingkuring ukara, akarana karenan mardi siwi, sinawung resmining kidung, sinuba sinukarta, mrih kretarta pakartining ilmu luhun….

Zamsaham – Dunia Saham Diluar Kebiasaan

Diterbitkan pada Sunday, 11 September 2016 Pukul 7.25

Zamsaham Training & Consultancy menyediakan khidmat latihan dan rundingan secara professional berkaitan teknik jual beli saham serta tips dengan menganjurkan kelas.. sumber Film Maleficent  yang di produksi oleh Walt Disney Pictures (2014) menceritakan sisi lain peri 'jahat' yang mengutuk Aurora si Putri tidur dengan ciuman cinta sejati sebagai satu-satunya penawa….

Ilmu Saka Rosakkan Manusia

Diterbitkan pada Thursday, 8 September 2016 Pukul 20.07

SAKA dikaitkan dengan mewarisi jin yang membolehkan makhluk halus itu menjadikan pewarisnya dengan pelbagai kuasa ghaib seperti memiliki kecantikan, kekuat. ASAL USUL SUKU LAMPUNGOleh: Marwansyah Warganegara (TMII, Jakarta-1994)Zaman dahulu kala ada sekelompok suku bangsa bertempat tingal di sungai Tatang dekat Bukit Siguntang Sumatera Selatan. Merka di….

Novel Sukar Membawa Tuah : Ulasan Dan Latihan

Diterbitkan pada Thursday, 8 September 2016 Pukul 9.02

Novel Sukar Membawa Tuah : Ulasan dan Latihan 1. Cikgu Fauziah Mat Menulis… Ulasan & Latihan Komsas Novel Sukar Membawa Tuah . SECARA etimologi "suluk" berarti mistis, atau jalan menuju kesempurnaan batin. Di samping pengertian tersebut dalam perspektif lain suluk diartikan sebagai "khalwat," pengasingan diri dan ilmu-ilmu te….

Ternak Kelulut Jana Rm25,000 Sebulan

Diterbitkan pada Saturday, 10 September 2016 Pukul 12.27

Pengurus yang juga pengasas ETH, Ramli Abdul Rahman berkata, untuk pengeluaran madu, mereka menternak kelulut jenis Trigona Itama dan Trigona Thoratica kerana ia .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.