hiasan barang terbuang

This Is: Membuat Hiasan Kaligrafi Dinding Dari Barang Terbuang

Diterbitkan pada Tuesday, 3 July 2012 Pukul 15.47

Membuat hiasan kaligrafi dinding dari barang terbuang. alat: gunting bahan: kulit telur kardus bekas gambar kaligrafi (bisa dibuat sendiri atau dicari di internet lalu di print) lem uhu kertas koran cat air pernis(jika ada) cara:

Kreativiti Kitar Semula2...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 December 2012 Pukul 6.34

Apa kata anda gunakan ia untuk dijadikan barang hiasan yangel ini tetapi pastikan ianya di letakkan di tempat yang selamat. kreativiti kitar Gunakan sahaja bahan terbuang dan buat seperti di atas Anda ajarkan 

Idea Kreatif Barang Terbuang

Diterbitkan pada Tuesday, 12 November 2013 Pukul 16.17

Idea Kreatif barang terbuang - Kitar Semula Tidak kira di mana anda berada, pasti ada sahaja barang-barang terbuang yang dapat anda lihat. Di dalam rumah, di luar rumah malah dimana-mana sahaja. Ada yang dibuang 

Kreativiti Kitar Semula

Diterbitkan pada Saturday, 28 September 2013 Pukul 11.54

Sudah lama label kitar semula tidak mempunyai entri terbaru. Topik yang menjadi tunjang utama blog ini. Kali ini kreativiti kitar semula kembali dengan satu tema iaitu pasu daripada barang terbuang. Sebelum itu, sudahkah 

[diy] Gubahan Bunga (dari Barang Terpakai)

Diterbitkan pada Wednesday, 2 October 2013 Pukul 15.33

[DIY] Gubahan Bunga (Dari barang Terpakai). Ibu penah pesan lebih kurang macam ni: "Jadi isteri ni kena kreatif. Kalau nak sesuatu benda, sebolehnya buatlah sendiri. Jangan nak benda tu, nak beli benda tu jugak.

Gubahan Bunga Hiasan Bekas Telur

Diterbitkan pada Sunday, 16 February 2014 Pukul 15.15

Kreativiti kitar semula membuka minda anda akan kegunaan barang terbuang. Sekiranya kita bijak dalam menilai sesuatu barang terbuang serta kreatif mengolahnya menjadi sesuatu barangan lain yang berlainan fungsi, 

Kreativiti Kitar Semula4...

Diterbitkan pada Monday, 14 January 2013 Pukul 7.38

Gunakan ia semula untuk menjadi acuan agar-agar anda. Lihat seperti gambar di atasMenarik? Inilah hasil kreativiti dari bahan terbuang tersebut. Pasti tetamu anda terpesona lalu memuji anda (pasti kembang punyalah).

Contoh Aneka Hiasan Dari Bahan Yang Tak Terpakai

Diterbitkan pada Friday, 2 August 2013 Pukul 9.42

Nah! Penasaran ingin tahu sebenarnya barang-barang apa saja sih yang bisa didaur ulang lagi? Check this out ya. Siapa tahu bisa menjadi inspirasimu. 1. CD Bekas Jadi Tempat Anting. @vemale.com. Apakah anda punya CD tak terpakai?

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X