Jasa Konsultan Bangunan dan Konstruksi bangunan. Selalu berinovasi dalam bidangnya. Berpengalaman dalam bidang low-rise, mid-rise dan high-rise. menerima jasa perencanaanm, perhitungan dan konstruksi: -rumah -ruko -hotel -pabrik -dan lain-lain memberikan solusi konstruksi secara lebih efisien. Beberapa Referensi dapat di lihat dalam gambar.

CAMAR INTERNATIONAL NETWORK BERDIRI TAHUN 1998 SEBAGAI PENDIDIK & PENYIAP TENAGA KERJA PROFESIONAL YANG TELAH BERPENGALAMAN SELAMA 18 TAHUN. HAMPIR 1500 ALUMNI  KAMI TERSEBAR DI SELURUH  KAPAL PESIAR INTERNATIONAL JUGA HOTEL DARAT DALAM & LUAR NEGERI. Camar International Network Membuka Peluang Kerja Untuk di Hotel Darat International &

What's New?

hantaran pengantin dari pakaian dalam

Ujian Hiv Untuk Bakal Pengantin

Diterbitkan pada Tuesday, 14 February 2017 Pukul 7.36

Tujuan ujian HIV sebelum perkahwinan bukan untuk menyekat sesuatu perkahwinan malah ia menolong untuk mengenalpasti risiko awal agar perancangan dapat dibuat oleh Kami duduk rumah ni kalau tak silap dari September 2005- Dec 2006 kot.. Langkah Membuat Hantaran Mukena Masjid yang Mudah – Naik pelaminan merupakan cita-cita semua orang. Namun untuk menuju kesana, diperlukan banyak persiapan. Salah satu persiapan yang tidak boleh terlew…Dua tiga hari lepas, saudara Muhamad Nur Thaqib Shaker telah mengeluarkan artikel mengenai perkahwinan antara lelaki Malaysia dan wanita Turki, bertajuk ‘Ini Syaratnya Berkahwin Gadis Turki’ melalui m….

Tips Bakal Pengantin Kurangkan Kos Perkahwinan Bahagian 1

Diterbitkan pada Thursday, 16 February 2017 Pukul 3.37

Gambar Sekadar Hiasan. Di sini aku ingin berkongsi sedikit tips dan nasihat bagaimana untuk kurangkan kos perkahwinan yang saban tahun semakin meningkat sehingga . Banyak persediaan yang perlu dilakukan untuk mengadakan majlis perkahwinan seperti baju perkahwinan, katering, wang hantaran, barang hantaran, jurufoto dan juga doorgift. Keadaan pada masa kini membua….

Adat Resam Kaum

Diterbitkan pada Saturday, 11 February 2017 Pukul 1.27

ADAT RESAM KAUM-KAUM DI MALAYSIAADAT RESAM KAUM CINAAdat resam orang Cina terdiri dari pelbagai kepercayaan tentang alam dan campuranfalsafah serta etika . Variasi Mukena Hantaran Sebelum Pernikahan – Sebelum acara ijab qabul dan resepsi pernikahan, sudah menjadi kebiasaan atau tradisi, bahwa harus ada acara hantaran lebih dulu dari calon pengantin laki-….

Perkahwinan Menurut Islam

Diterbitkan pada Tuesday, 14 February 2017 Pukul 20.36

Islam; Perempuan yang tertentu; Bukan perempuan mahram dengan bakal suami; Bukan seorang khunsa; Bukan dalam ihram haji atau umrah; Tidak dalam idah; Bukan isteri orang. source : (sattyawinnie.com) Beberapa ritual keagamaan maupun ritual adat di pulau Lombok seringkali mengundang perhatian para wisatawan, seperti bau nyale, pujawali perang topat) atau presean Sala….

Murut Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Saturday, 11 February 2017 Pukul 15.24

Adat istiadat. Terdapat adat istiadat kaum Murut yang masih kekal sehingga kini iaitu adat istiadat semasa upacara perkahwinan. Upacara perkahwinan orang Murut . 1. Tema superhero Power RangersMajlis ini diadakan di Rawang, Selangor. Pasangan pengantin dikatakan telah diberi kejutan oleh rakan-rakannya yang mana telah bertukar menjadi Power Rangerssemasa majli….

Tips, Save Bajet Dan Checklist Persediaan Bertunang

Diterbitkan pada Thursday, 16 February 2017 Pukul 3.58

Salam… Saya nak berkongsi kisah pengalaman dan segala persiapan saya sebelum bertunang. Alhamdulillah majlis pertunangan saya berjalan dengan lancar seperti . Assalamualaikum w.b.t Hmm kemahennn ngejek aku kan suruh update blog cepat-cepat jangan tunggu 2 tahun lagi baru nak hupdate! Amboiii, biasssa dia tu ! Hihi. Hmm bukan apa dia kalau nak menulis kena….

Tradisi Sangjit Dalam Budaya Tionghoa

Diterbitkan pada Wednesday, 15 February 2017 Pukul 21.39

Sangjit adalah salah satu prosesi pernikahan dalam budaya Tionghoa. Sangjit dalam bahasa Indonesia berarti proses seserahan atau proses kelanjutan lamaran dariCinta Dalam Hati Suamiku Bab 3; Cinta Yang Kedua Bab 3; AKU Hanya Untukmu Sayang #AHUS Bab BAB 31; PONZI Bab 30: PLOT; PONZI BAB 27: JERAT; OMBAK DAN MENTARI 2 Bab 5. Mukena Hantaran yang Cantik dan Menarik Untuk Pernikahan – Barang hantaran sebelum pernikahan banyak ragamnya mulai dari kain, pakaian dalam, baju, handuk, kosmetik, parfum, uang,  bed cover, hingga m… Assalamualaikum Hai to allss sorry lambat post. Ni pun half je dulu, sebab part 2 tak sempat nak edit lagiiiapepun.. enjoy maaf sgala ksilapan yerrSuasana Studio gamat bila model u….

Air Mata Malam Pertama Daraku Pecah!! Sakitnya.....

Diterbitkan pada Thursday, 16 February 2017 Pukul 12.55

Malam pertama aku bersama seorang lelaki yang bergelar suami. Akhirnya daraku pecah..SAKITNYA!! Aku menjeritAku melihat dara ku mengeluarkan..Pedihnya !! Mampukah . بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ  "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”  Assalamualaikum, Hiii.. ^_^ Alhamdulillah.. ada lagi kesempatan nak buat entry pertama dalam bul….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -