What's New?

hantaran pengantin dari pakaian dalam

Tradisi Sangjit Dalam Budaya Tionghoa

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 17.50

Sangjit adalah salah satu prosesi pernikahan dalam budaya Tionghoa. Sangjit dalam bahasa Indonesia berarti proses seserahan atau proses kelanjutan lamaran dari. Percayalah, walau seringkas mana majlis perkahwinan yang direncana, pasti memakan masa dan persediaan yang banyak. Persediaan yang dimaksudkan bukan dari segi perancangan resepsi sahaja, tetapi persed….

Pengantin.com.my ~ Laman Persiapan Perkahwinan Untuk Bakal

Diterbitkan pada Sunday, 14 August 2016 Pukul 11.19

Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir PROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!! Assalamualaikum semua Kini, masa yg ditunggu dah tiba. [b][color=red]PROMOSI JUALAN . Catatan : Fathan Muhammad TaufiqADAT perkawinan di Aceh bisa dikatakan salahsatu yang termahal di Nusantara, karena adat pernikahan di Tanah Rencong ini memang cukup “menguras” pundi2 keluarga cal….

Classifieds: Tempahan Hamper

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 16.10

Hamper dan Doorgift Dengan Harga yang Murah Ieda Hieda, Mon 18/Jul/2016 12:28pm Kepakaran Kami adalah membantu anda menyediakan hamper dan Doorgit untuk SEJARAHULOS Ulos adalah kain tenun khas Batak berbentuk selendang. Benda sakral ini merupakan simbol restu, kasih sayang dan persatuan, sesuai dengan pepatah Batak yang….

Murut Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 5.51

Adat istiadat. Terdapat adat istiadat kaum Murut yang masih kekal sehingga kini iaitu adat istiadat semasa upacara perkahwinan. Upacara perkahwinan orang Murut . Bengkalis, Riau - Ribuan peserta dari berbagai suku etnis dan bangsa, serta pelajar Kabupaten Bengkalis menyemarakkan pawai budaya sempena Hari Jadi ke-504 Bengkalis, yang dilepas langsung oleh Bupati….

Gambar Perkahwinan Mawi Dan Ekin

Diterbitkan pada Monday, 15 August 2016 Pukul 23.13

Selamat pengantin baru buat Mawi dan Ekin. Semoga bahagia ke hujung hayat. Sebagaimana korang tahu, Budiey tak dapat dijemput ke majlis perkahwinan mereka, jadi . HY SESERAHAN MakassarKarena adik saya  sudah wanti wanti / ngebet mau menikah dan timeline nya tahun depan, nah saya sekalian mau bantu-bantuin untuk perintilan acaranya nanti, mulai dari urus persi….

Gubahan Hantaran Perkahwinan Terkini

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 9.43

Di sini kami menyediakan perkhidmatan gubahan hantaran samada untuk anda yang akan bertunang mahu pun yang akan melangsungkan perkahwinankami juga menyediakan Salam semua, Saya baru sahaja dalam proses membuka sebuah kedai pakaian dan barangan bayi di Puchong. Kedai dah dapat dan sekarang sedang membuat sedikit renovation . 6 Tema Perkahwinan Paling ‘Rare’ Di Malaysia, Lain Dari Yang Lain!Selalunya bila bercakap tentang tema perkahwinan, mesti hanya tertumpu pada tema warna sahaja.Kalau nak lari dari konsep ‘biasa’ p…Amanahanaknegeri.com, Bengkalis : Ribuan peserta dari berbagai suku etnis dan bangsa, serta pelajar Kabupaten Bengkalis menyemarakan pawai budaya sempena Hari Jadi ke-504 Bengkalis, yang dilepas langs….

Gubahan Hantaran Bunga ~ Difi Beauty ~ Butik Pengantin

Diterbitkan pada Friday, 12 August 2016 Pukul 4.40

Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)Foto yang cantik banyak terhasil dari kombinasi warna kena pada tempatnya. Memahami kedudukan sesuatu warna di dalam roda warna dapat membantu penghasilan imej yang . Seserahan bukan hanya sekadar ungkapan cinta. Berbagai barang hantaran pernikahan itu memiliki setangkup makna akan tanggung jawab seorang pria. Kelak ia akan memenuhi segala kebutuhan istri dan kelua…BENGKALIS, RIAUGREEN.COM – Ribuan peserta dari berbagai suku etnis dan bangsa, serta pelajar Kabupaten Bengkalis menyemarakan pawai budaya sempena Hari Jadi ke-504 Bengkalis, yang dilepas langsung ole….

Hantaran Perkahwinan : Tips Memilih Dan Contoh Barang

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 19.52

Adakah anda akan mendirikan rumahtangga dalam masa terdekat ini atau mungkin ini amat berguna apabila jodoh anda telah sampai nanti? Sudahkah anda merancang perkara . HY SESERAHAN MakassarKarena adik saya  sudah wanti wanti / ngebet mau menikah dan timeline nya tahun depan, nah saya sekalian mau bantu-bantuin untuk perintilan acaranya nanti, mulai dari urus persi….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.