What's New?

gambar teknik pembuatan senapang guli

Senapan Angin Cipacing, Harta Terpendam Di Pinggiran...

Diterbitkan pada Sunday, 30 March 2008 Pukul 18.12

dJatinangor @ Blogdrive Senapan Angin Cipacing, Harta Terpendam di Pinggiran Kawasan Pendidikan Catatan : Ini tulisan saya waktu masih aktif di kepengurusan LP2M dJatinangor Sebuah ruangan berukuran sekitar 5×5 meter terlihat mencolok di tepi jalan Cikeruh, RW 9, desa Pergantian generasi tidak menyurutkan animo penduduk untuk menggeluti usaha pembuatan senapan angin. . bagaimana cara membuat senapan angin?apa sajakah bahannya?

Chu Pelangi, Pendidikan Jasmani Kesehatan & Rekreasi...

Diterbitkan pada Sunday, 28 November 2010 Pukul 14.33

Kemudian ditahun 1988 mulai ada SEGA yang gambarnya lebih bagus dari Nintendo dan sticknya yang mulai banyak tombol2nya yang mulai terkenal saat itu Game Super Sonic yang juga dikartun kan menjadi film. Pada generasi ini . Permainan Guli / Kelereng. Kelereng atau guli adalah permainan yang memainkan sebuah bola kecil dari kaca (bekas cat semprot). Guli ditembakkan dengan cara di “tekar” atau di jentikkan dengan jari telunjuk. Posisi untuk 

Jenis Guli Berharga Di Dunia

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 2.27

Walaubagaimanapun, ada juga sesetengah daripadanya diwarnai dengan gambar binatang, gambar mistik, bangunan terkenal dan sebagainya. Di antara koleksi guli Di Jerman dan Amerika Syarikat terutamanya, proses pembuatan guli ini adalah menggunakan buruh dan sangat berbahaya kerana debu halus yang dihasilkan oleh mesin pengisar yang dihasilkan mudah menyebabkan batuk kering, dan banyak juga yang mati muda akibatnya. Ini menjadikan 

Blog Makanan Di Sabah: Blog Makanan Di Sabah: Gambar...

Diterbitkan pada Tuesday, 28 January 2014 Pukul 11.30

Beliau berkata siasatan awal menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) mendapati kejadian itu dilakukan sekumpulan enam remaja menggunakan senapang angin berpelurukan guli. "Kesemua premis terlibat mengalami kerosakan seperti cermin pecah . Gambar step-by-step : Cara membuat kuih tradisional dengan mudah Gambar step-by-step : Cara membuat kuih tradisional Semperit dengan mudah! Pakaian Tradisional Pelbagai Kaum Di Malaysia | Mari 

Senapan Angin Dan Trik Berburu: Membuat Peredam...

Diterbitkan pada Tuesday, 2 April 2013 Pukul 6.22

lansung saja saya paparkan cara membuat dan bahan yang di butuhkan siapka bahan pembuatannya berupa: pipa air ukuran 3/4" x 20cm; pipa listrik (yang bisas di gunakan untuk melapisi kabel listrik dalam rumah); telapa 

Gambar Makanan Tradisional

Diterbitkan pada Monday, 27 January 2014 Pukul 23.38

Beliau berkata siasatan awal menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) mendapati kejadian itu dilakukan sekumpulan enam remaja menggunakan senapang angin berpelurukan guli. "Kesemua premis Cara Pembuatan: Bosou disediakan daripada daging atau ikan mentah yang akan digaul bersama-sama dengan nasi putih, garam, dan buah. Ia juga boleh ditambah dengan buah nangka, nenas muda, dan tuhau bagi menambah perisa. Batang pisang atau 

Midie Merapoh: Perangkap Kancil

Diterbitkan pada Tuesday, 11 May 2010 Pukul 23.05

Gambar Perangkap Kancil. Sumber: http://lunalanun.blogspot.com/2008/07/ikhtiar-hidup.html#axzz1nZkdnxxp. Sukar untuk aku ceritakan macam mana rupa perangkap kancil yang ayah aku buat ni. Tiga batang kayu diperlukan untuk dibuat tempat menggantung perangkap tu. Dua batang daripadanya dipacak di kalau takut senapang guli ke murah dan senang dibuat . siapa nak tau cara buat senapang guli tu bole email aku :eleysons@gmail.com. BalasPadam.

Bagaimana Cara Merakit Senapan Angin Sendiri

Diterbitkan pada Friday, 27 September 2013 Pukul 11.46

Senapan angin merupakan alat yang dapat digunakan untuk membidik suatu benda dari jarak jauh. Dilihat dari segi fisiknya, Senapan angin terbagi menjadi menjadi beberapa bentuk dan kecepatan yang berbeda-beda pula. Pada umumnya 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -