What's New?

gambar potato goreng

Pisang Goreng Pasir, Si Kriuk Untuk Menghangatkan Sore

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Pisang goreng, makanan yang tak lekang oleh waktu dan jaman yang terus bergulir. Di setiap sudut kota, gang hingga perkampungan tepencil pun penjual pisang goreng bisa kita temukan. Ini membuktikan makanan ini memiliki . Assalammualaikum wbt ,Terima kasih melayari blog chef obie ,pagi isnin yang serba tenang dan penuh rasa kesyukuranmasih diberi peluang menghirup udara dan diberi sihat tubuh badan untuk melakukan i….

Dapur Tanpa Sempadan...: Ayam Goreng Kicap

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

HaSue said Kalo versi saya lak kan cik mat..tak perlu goreng dulu..terus tumis ngan perencah tu skali tp tunggu jus ayam tu nak kering baru tambah air n tunggu empuk..dgn begini rempah semua meresap je rasanya..hehe . Well hello hello. Dah lama aku tak buat review tempat makan dekat Shah Alam ni kan. Rindu woi nak share tempat-tempat makan dekat Shah Alam yang berlambak ni. Lama gila aku peram gambar-gambar yang ak….

Mamajue Story: Nasi Goreng Noxxa

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Petang kemarin aku dah tak tau nak masak apa.. paling senang aku masak jer nasi goreng noxxa.. nasi goreng dari beras.. mudah bukan.. masak 7 minit jer.. memang gadjet ni memudahkan para2 ibu bekerjaya macam aku . Ini adalah kisah jalan – jalan di kala saya sedang menginjak usia 8 bulan di kehamilan pertama saya. Berawal dari voucher diskon menginap di Sapu Lidi Bandung yang didapatkan suami saya dari salah sat….

Kumpulan Resep Masakan Kentang, Resep Kentang Goreng

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Berikut Kumpulan Resep Kentang. Resep mudah dipahami, dijelaskan langkah demi langkah, sehingga mudah dipraktekkan. Selamat mencoba. Kandungan gizi yang terdapat pada kentang antara lain energi, protein Vzam adalah peneraju perniagaan ice blended dari tahun 2005 dan Vzam memberi peluang perniagaan dengan modal serendah RM 650 serta pelbagai produk lain keluaran sendiri seperti Tepung Waffle,Tepung Ayam Goreng,Tepung . Masa bulan puasa haritu, me and my officemate asyik wondering company kitorang ada buat jamuan raya ke tak since the owner is Chinese & officemate pun ramai yang Chinese. Kitorang pun dah start berang…Assalamualaikum Cewah tajuk kemain je cakap berdikari kan? Haha. Padahal ikut orang lain jugak. Farah ni sebenarnya tak pernah naik feri sendiri, tak pernah pergi kursus sendiri, tak pernah naik teksi….

Masam Manis: Pisang Goreng Cheese

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Cairkan mentega Satukan tepung gandum, tepung beras, garam, pewarna, baking powder, santan dan telur Kacau rata Tuangkan margerin cair Kacau sebati Masukkan pisang Panaskan minyak dalam kuali Goreng pisang hingga . SENARAI TERBARU KELAS MASAKAN DAN BAKING POPULAR CHEF OBIE  "Kelas Persendirian Hands OnTunjuk Ajar Daripada Chef Profesional Pemahaman Yang Mudah Pelajar diberi buku Standard Resepi dan Cara Mengguna….

Fauziahsamad.com: Daging Goreng Kunyit

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Kjee selalu makan lauk ni tapi tak percaya buat. Pelikkan, menu semudah ini? Tapi untuk berbuka puasa semalam, Kjee cubalah buat. Inilah lauk pilihan kami bertiga kalau pergi makan di gerai orang Kelantan yang jual Nasi Dagang Photo blogging made easy - fotopages.com Ayam Penyet asal Indonesia kalau tak silaplah tapi Rinn pertama kali menjamahnya di Singapura. Sekali itulah. Sekadar ayam yang digoreng, dimakan bersama sambal yang ditumbuk . Snack Jadul Era 90-an yang Bikin Kangen Pada era 90-an, anak-anak sekolah dasar banyak dimanja dengan jajanan-jajanan yang dijual di kantin maupun pedagang di depan pintu pagar sekolah. Masih ingat ya….

Fauziahsamad.com: Peria Goreng Tepung Mamak Style

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Hehehe hari tu Kjee buat Peria Goreng Kunyit biasa saja. Tapi ramai pulak yang tanya, kenapa tak buat style mamak yang goreng bubuh tepung. Sedap, dia orang kata. Kjee tak pernah try ke, tanya dia orang?. Coffee a hug in a mugBeberapa tahun belakangan, tren Coffeeshop ramai dimana-mana, termasuk di Bandung. Kita salah salah satu golongan yang lumayan gemar nongkrong di coffeshop, nggak sering-sering ….

Karipap Pusing (step-by-step) & Apam Marmar

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

It so happened that my kidz asked to make curry-puff again for breakfast. I decided to make spiral curry puff and took this opportunity to capture the step-by-step process. In my earlier entry I didn`t get to do this and it seemed that . Celebrity Chef Obie  also as Profesional Chef , Consultant , Trainer & Product AmbassadorAs A Founder MGJ Consultant Kuala Lumpur#MGJconsultantSince 2010 untill - current MGJ Consultant Kuala Lumpur….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.