What's New?

gambar hiasan mushaf

Ruqyah Rawatan Islam Alternatif ( Nusantara )

Diterbitkan pada Sunday, 26 June 2016 Pukul 14.04

Bagaimana caranya untuk mengusir atau membunuh Jin yang jahat dan membangkang? Orang yang berusaha mengusir atau membunuh jin, tidak boleh tidak, haruslah orang yang Bid’ah saat ini menjadi sebuah bahasa yang menyeramkan kerana sebahagian kelompok menilainya sebagai kesesatan, seluruhnya tanpa terkecuali.. Sudah menjadi kebiasaan bagi umat kristiani setiap PERAYAAN NATAL selalu menghiasi pohon natal di berbagai tempat sebagai wujud kegembiraan menyambut hari Kelahiran Tuhan Yesus. Namun tahukah sobat se….

Tempat Menarik Di Selangor Untuk Dilawati

Diterbitkan pada Monday, 27 June 2016 Pukul 14.10

Terdapat pelbagai tempat menarik di Selangor untuk membeli-belah, bercuti, riadah dan berhibur. Antara tempat menarik di selangor dilawatiDari Abu Hurairah dia berkata: “Seorang laki-laki mendatangi Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam seraya berkata: “Wahai Rasulullah, bagaimana pendapatmu . tampak depan museum haramain Mengunjungi Mekkah, selain melakukan ibadah Umroh dan sholat di Masjidil Haram, ada banyak hal yang bisa dilakukan. Salah satunya mengunjungi Museum Ka'bah atau yang diseb….

Khat Slideshare

Diterbitkan pada Tuesday, 28 June 2016 Pukul 21.40

Khat 1. Berikut adalah jenis-jenis khat yang sempat saya cari setakat ini, jenis-jenis khat ini saya dapati ada tercatat di buku-buku rujukan khat seperti . Edisi Jum’atan Keliling (Jumling) ke-60 ( 5 Ramadhan 1437H / 10 Juni 2016) ke Masjid A Latief. Masjid berlokasi di Pasaraya Gedung A Lantai 5, Blok M, Kebayoran Baru Jakarta Selatan.Nama A Latief di….

Sejarah Jejakwaris

Diterbitkan pada Monday, 20 June 2016 Pukul 5.57

Kajian didalam blog ini adalah bersifat peribadi, hobi, ulasan ringkas dan tidak sesuai dijadikan bahan jurukan kepada pengkaji sejarah yang didalam proses menyiapkan .

Bayan Linnas Siri 61: Calon Wanita Berkempen Pilihanraya

Diterbitkan pada Tuesday, 28 June 2016 Pukul 4.08

BAYAN LINNAS SIRI 36: JANGAN AMBIL ILMU DARIPADA INTERNET Gambar Hiasan Alhamdulillah, dalam Bayan Linnas pada kali ini, kami tajukkan….

Tegar Di Atas Sunnah

Diterbitkan pada Tuesday, 28 June 2016 Pukul 9.58

Boleh disebarluaskan dengan syarat menyebutkan alamat sumber, dan tidak mengubah apapun isi konten serta tidak untuk tujuan komersial kecuali dengan seizin penulis..

Nota Lengkap Sejarah Tinkatan 4 Dan Tingkatan 5 Pages 1

Diterbitkan pada Friday, 24 June 2016 Pukul 14.49

spm ( nota sejarah t4 dan t5 inilah sejarah sebenar kita ! kandun).

Kenapa Saya Keluar Dari Salafy / Salafi/sunni Palsu

Diterbitkan pada Sunday, 26 June 2016 Pukul 11.48

Kenapa saya keluar dari salafy / salafi/sunni palsu /wahaby/wahabi/darul hadits / DHIYA’US SUNNAH / wahdah islamiyah/al-Nidaa'/LBI Al atsary/ Al-irsyad/ AL QAIDA .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -