fabel bahasa jawa kancil lan

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

Sinopsis Dongeng kancil lan Merak (dalam bahasa Indonesia). Merak adalah hewan Alur yang digunakan dalam cerita kancil lan Merak adalag alur maju. Cerita dimulai dari (bahasa jawa VIII, 2003: 7). - Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani, nanging ora bisa mbendung pepenginane kancil nduweni wulu kaya wulu Merak. “Sakarepmu anggonmu kandha, Rak! Mung aku njaluk tulung supaya aku bisa nduweni wulu kaya kowe!” kandhane kancil 

Pspc: Fabel Bahasa Jawa Ngapak

Diterbitkan pada Sunday, 20 May 2012 Pukul 20.26

fabel bahasa jawa Ngapak. kancil Karo Kethek. Ing alas, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dhewe-dhewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe 

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 23 August 2014 Pukul 10.00

Cerita Rakyat bahasa jawa "RORO JONGRANG" Ing jaman biyen ana kerajaan gedhe sing jenenge Prambanan. Rakyate Prambanan iku Cerita fabelkancil Karo Monyet”In "bahasa jawa". RORO JONGGRANGIn 

Cerita Fabel

Diterbitkan pada Saturday, 23 August 2014 Pukul 10.13

kancil Karo Monyet”. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dewe-dewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane kancil. Kelicikane utek lan pintere ngomong nipu kanca batir. kancil wis dikenal kaya dene kewan sing duweni sayuto tipu Navigasi pos. ← Cerita Rakyat bahasa jawa “RORO JONGRANG” · Undang undang Lalu Lintas → 

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Friday, 31 January 2014 Pukul 8.02

Cerita Cekak bahasa jawa: kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Sing luwih utama ora pakewuh ngandani kancamu bab kebenaran lan tumindak sing keliru" nasehate kancil fabel kancil Mencuri Timun. Alkisah Sang kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Cerita Cekak bahasa jawa: kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu.

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang caritanya ditambahi lagi dong yang banyak, jarang ada blog yang posting cerita dalam bahasa jawa di google juga cuma itu2 aja. May 14, 2011 at 9:11 PM; warso said.

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Rugi rasane adoh-adoh tekan Bantul ora ngrasakke gurihe bakso. Weruh kancil mlebu ning warunge, enggal-enggal Mbak Dewi ngruruhi duniashinichi.blogspot.com. "Woooo kowe tho kancil. Mrene-mrene mlebu ndene. . fabel kancil Mencuri Timun. Alkisah Sang kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Cerita Cekak bahasa jawa: kancil lan Pitik Walik sing 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X