fabel bahasa jawa kancil lan

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang caritanya ditambahi lagi dong yang banyak, jarang ada blog yang posting cerita dalam bahasa jawa di google juga cuma itu2 aja. May 14, 2011 at 9:11 PM; warso said.

Nilai Dalam Dongeng Kancil Lan Bango

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 15.00

Kanggone para Bango gampang wae mangan ing wadah iku. Mula kaya nasibe Bango mbiyen, si kancil mung keroncongan lan mangkel atine.” ” (bahasa jawa VII, 2003:16). Artinya “di hari lain si Bangau mengadakan 

Pspc: Fabel Bahasa Jawa Ngapak

Diterbitkan pada Sunday, 20 May 2012 Pukul 20.26

fabel bahasa jawa Ngapak. kancil Karo Kethek. Ing alas, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dhewe-dhewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe 

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 15.54

Certia bahasa jawa fabel - kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Sepdhyo Wahyu's Blog: Contoh Pidato Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 29 November 2011 Pukul 10.05

Kagem kulo, lingkungan ijo berarti kulo saget main lan seneng-seneng karo konco-konco, manas wonten ngisore srengenge tanpo kuawatir kulit dadi ireng. Kelas dadi nyaman . Certia bahasa jawa fabel - kancil lan Baya.

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Friday, 31 January 2014 Pukul 8.02

Cerita Cekak bahasa jawa: kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu Sing luwih utama ora pakewuh ngandani kancamu bab kebenaran lan tumindak sing keliru" nasehate kancil "Tak delok bener fabel kancil Mencuri Timun. Alkisah Sang kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Cerita Pendek bahasa jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana. Suwijining 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.01

kancil Karo Monyet ( cerita dengan bahasa jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X