fabel bahasa jawa kancil lan boyo

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Sunday, 31 March 2013 Pukul 0.17

kancil lan Baya Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

Jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang caritanya ditambahi lagi dong yang banyak, jarang ada blog yang posting cerita dalam bahasa jawa di google juga cuma itu2 aja. May 14, 2011 at 9:11 PM; warso said.

Abato's: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 12 April 2011 Pukul 21.08

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora mangan apa-apa amarga timun kang ditanduri pak tani padha cmati gabug.

Kancil Karo Monyet (bhs Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 19 January 2012 Pukul 11.48

kancil Karo Monyet (Bhs jawa). Posted by Rohmat Junandar 11:48 AM, under bahasa jawa,Cerita,Cerpen | Noments. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang sing esih aku eling-eling, crita kancil karo Monyet. Ora sranta serune mayu wacanen crita ng ngisor iki. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane kancil. Kelicikane utek lan pintere ngomong nipu kanca batir.

Cintia Alifa Gatri: Fabel 'kancil Karo Baya'

Diterbitkan pada Saturday, 23 April 2011 Pukul 13.07

Sawise mangan, kancil pengen ngombe nang kali. Lagi enak-enak ngombe,sikile kancil kroso ana sing nyekeli. “Iki sapa sing nggeret sikilku iki ? culana !yen kepengin apa kondoa wae, ora ndadak nggeret sikilku!

Cerita Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 26 April 2010 Pukul 3.21

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi?

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X