fabel bahasa jawa kancil lan boyo

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Nilai Dalam Dongeng Kancil Lan Bango

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 15.00

Nilai Dalam Dongeng kancil lan Bango. (kancil dan Bangau). Sinopsis Cerita Dalam bahasa Indonesia. Cerita kancil dan Bangau menceritakan mengenai kisah persahabatan antara kancil dan Bangau yang mengalami masalah. Kanggone para Bango gampang wae mangan ing wadah iku. Mula kaya nasibe Bango mbiyen, si kancil mung keroncongan lan mangkel atine.” ” (bahasa jawa VII, 2003:16). Artinya “di hari lain si Bangau mengadakan pesta makan 

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 15.54

Certia bahasa jawa fabel - kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Ngurip-urip Basa Jawa: Kancil Lan Bulus

Diterbitkan pada Sunday, 15 July 2012 Pukul 17.54

Nuli bulus enggal miwit lumayu, kancil ngenakake dhedhe, ciptane : “ si gumremet kareben mempis - mempis, aku wus mesthi ora rekasa bisa anjujul, aku mencolot ping telu utawa ping pat bae, wus tamtu bisa nglancangi 

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang caritanya ditambahi lagi dong yang banyak, jarang ada blog yang posting cerita dalam bahasa jawa di google juga cuma itu2 aja. May 14, 2011 at 9:11 PM; warso said.

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

Jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Cintia Alifa Gatri: Fabel 'kancil Karo Baya'

Diterbitkan pada Saturday, 23 April 2011 Pukul 13.07

Sawise mangan, kancil pengen ngombe nang kali. Lagi enak-enak ngombe,sikile kancil kroso ana sing nyekeli. “Iki sapa sing nggeret sikilku iki ? culana !yen kepengin apa kondoa wae, ora ndadak nggeret sikilku!

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.01

kancil Karo Monyet ( cerita dengan bahasa jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X