What's New?

drama melayu orang

My Corner: Susah Nak Tengok Drama Melayu Online...

Diterbitkan pada Tuesday, 14 April 2015 Pukul 18.30

Las2,ke drama korea gak la ak layan. Nak mengharapkan drama melayu, harapan jela. Cam harammm Bukan ak xnak tengok, tapi, orang2 malaysia (uploader yg letak bom pop-up iklan, orang yg p report smp content 

[artikel Ringkas] Lima Sebab Mengapa Tonton Drama...

Diterbitkan pada Tuesday, 31 March 2015 Pukul 10.41

Itulah kesedaran yang kamu patut pelajari dalam drama Melayu, iaitu dah takde laki lain dalam dunia ini, yang itu je ada dan kamu harus dapatkannya sampai dapat, tak kisahlah dia suami orang ke, boyfriend orang ke dan sebagainya. Phew 

Drama Melayu Empat Orang Pemain

Diterbitkan pada Saturday, 8 February 2014 Pukul 8.05

A. Karakter Tokoh Dalam Cerita - Emak : adalah seseorang yang memiliki sifat galak, suka menyuruh-nyuruh namun sebenarnya ia adalah sosok yang penyayang. - Laksmi : adalah anak dari Emak, ia memiliki sifat egois, 

Apa Masalah Drama Melayu?

Diterbitkan pada Wednesday, 15 October 2014 Pukul 21.17

Cuma kadang-kadang aku rasa geli hati menonton babak serius dalam drama Melayu. Kena kahwin paksa, isteri bergaduh dengan suami, baru je berbaik tak sampai 24 jam ada orang ketiga datang kacau daun. Tolonglah 

Drama Melayu Sekarang Memalukan

Diterbitkan pada Monday, 30 March 2015 Pukul 9.23

Tapi gambaran yang diberikan tidak lebih sebuah fantasi yang menerbangkan penonton Melayu di alam khayalan. Drama-drama begini sangat memalukan. Memalukan orang Melayu yang dunia korporatnya hanya bercinta, 

Mampir Merene Yo: Drama Melayu Hang Tuah

Diterbitkan pada Wednesday, 10 April 2013 Pukul 16.46

DRAMA MELAYU HANG TUAH. Acara ini digelar Unit Kebudayaan Melayu Riau (UKMR). Tokoh : 1. Hang Mahmud. 2. Dang Merdu (Istri Hang Mahmud). 3. Datuk Bendahara. 4. Sultan. 5. Istri Sultan. 6. Perompak (Taming Sari). 7. Hang Tuah (Anak . Take 5 : Maka terjadilah perkelahian di dalam istana. Banyak orang yang mati. Tetapi Sultan kembali selamat. Taming Sari yang kebal oleh Keris itupun berhasil dibunuh oleh Hang Tuah. Dan Hang Tuah mendapatkan Keris kebal itu.

Drama Melayu: Orang Gaji Iq Episod 6

Diterbitkan pada Sunday, 12 April 2015 Pukul 22.12

Drama Melayu. i>. Orang Gaji IQ Episod 6. 0. Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook. 0 comments: Newer Post · Older Post. Subscribe to: Post Comments (Atom). Search. Copyright © 2012 Drama Melayu. Template by 

Penulismisteri: Drama Melayu.

Diterbitkan pada Wednesday, 2 April 2014 Pukul 21.07

Klise sangat drama-drama Melayu terutamanya - yang hero itu handsome, yang heroin itu jelita. Mungkin aku tak tonton, tapi takkan hang pikiaq aku tak tengok iklan langsung? Nampak sangat orang kita ni hanya pandang 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -