What's New?

drama melayu orang

Confessions Of A “melayu Celup”

Diterbitkan pada Saturday, 23 July 2016 Pukul 0.39

You know, people have called me “celup” and “Melayu murtad”, but then on my grandmother’s side, we’re all very Melayu. I probably even have Orang Asli blood.. 1) Saya akan gunakan bahasa sedikit kasar untuk "posting" ini. 2) Kebetulan hari ini (Sabtu, 9 Julai) seperti ada dua tiga "posting" sahabat FB yang secara "direct" memerli mahupun mengeji pasal "tren….

Saksikan Drama Melayu Terbaik Di Tv3!

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 7.43

Khusus untuk peminat setia drama-drama melayu, pastikan anda bersedia menantikan lebih banyak drama menarik yang telah diatur sepanjang bulan April ini. Semestinya . Baru-baru ini tindakan Yuna memeluk artis terkenal antarabangsa, Usher selepas menyanyikan lagu Crush di sebuah konsert di Philadelphia telah mengejutkan orang ramai. Yuna menerima pelbagai kritikan h….

Tengok Movie Online

Diterbitkan pada Saturday, 23 July 2016 Pukul 2.34

Website Movie Terbesar Sarat Dengan Movie Melayu Dan Movie Latest Disertakankan Dengan Subtitle Bahasa Malay Tak Lupa Juga Banyak Drama Melayu Online!. Assalamualaikum w.b.tDrama Surah buat Maisarah Full Episod | Drama terbaru yang ditayangkan di TV3 Surah Buat Maisarah. Menggandingkan pelakon Syukri Yahaya dan Syatilla Melvin sebagai watak uta….

Filem Komedi Melayu Jawa Sogeh (orang Kaya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 February 2015 Pukul 6.57

belajar bahasa melayu jawa dengan mudah dan ringkas.Forum: Toronto FC Forum. Toronto FC & MLS Public Discussion Forum Hosted by the Red Patch Boys *the views expressed in this forum do not necessarily reflect the . Sudah semestinya menjadi adat orang Melayu untuk menjemput kumpulan marhaban ke rumah mereka demi menghidupkan lagi suasana majlis yang diadakan. Namun, apakah pula yang akan berlaku serkiranya kumpul…Drama adaptasi novel terbaru berjudul 7 Hari Mencintaiku bakal menemui penonton tidak lama lagi. Drama ini diadaptasikan daripada novel 7 Hari Mencintaiku karya Siti Rosmizah yang bakal menampilkan ga….

Etnik Melayu Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 17.58

Melayu (tulisan Jawi: ملايو) merujuk kepada kumpulan etnik dari bangsa Austronesia yang sebahagian besarnya mendiami Semenanjung Tanah Melayu termasuk bahagian . Artis Malaysia Tercantik - Kini saatnya wanita melayu berbicara dan unjuk gigi di berkonten.com yang merupakan salah satu situs artis yang ada di Indonesia. Memang benar jika setiap negara mempunyai a….

Malays (ethnic Group)

Diterbitkan pada Wednesday, 20 July 2016 Pukul 15.16

Malays (Malay: Orang Melayu, Jawi: اورڠ ملايو) are an ethnic group of Austronesian peoples predominantly inhabiting the Malay Peninsula, eastern Sumatra and . Layar Consult Sdn Bhd mempersembahkan drama bersiri Surah Buat Maisarah mengisi slot Zehra TV3. Dibintangi oleh Syatilla Melvin, Shukri Yahaya, Nabilah Dally, Shah Iskandar dan ramai lagi. Sebuah dram….

Silat Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 12.57

Seni Silat atau Pencak Silat adalah salah satu seni mempertahankan diri bagi bangsa Melayu atau Nusantara yang diamalkan sejak berkurun yang lampau.. Isu ini pernah hangat seketika dan sejurus Lim Guan Eng dihadapkan ke mahkamah kerana kes rasuah berkaitan belian banglo dan tukar syarat tanah pada 30 Jun lalu dan kemudiannya sepi.Isnin ia kembali….

Drama Melayu 2015: Slot Akasia Tv3

Diterbitkan pada Thursday, 21 July 2016 Pukul 9.38

Senarai Drama Melayu 2015 (Slot Akasia TV3) 1. ISTIKHARAH CINTA http://infotaip.blogspot.com/2014/09/drama-istikharah-cinta-tv3.html 2. TEMAN LELAKI UPAHAN Vote for iceFilms.info on globolister:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -