dongeng sunda babad

Dongeng Bahasa Sunda "sasakala Situ Bageundit...

Diterbitkan pada Sunday, 21 October 2012 Pukul 3.17

dongeng Bahasa sunda "Sasakala situ bageundit" Di wewengkon Garut aya situ anu ngaranna kawentar ka mana-mana, nyaéta Situ Bagendit. Cék sasakala mah, éta Situ Bagendit téh asal-muasalna kieu: Baheula, aya hiji randa beunghar 

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 16.04

Contona dongéng “Sasakala Situ Bagendit” jeung “Sasakala Talagawarna”. c. dongeng babad (sagé) nyaéta dongeng anu eusina nyaritakeun kajadian atawa jelema anu ngandung unsur sajarah. Upamana baé “Dongéng 

Dongeng Sunda Kuningan: Sejarah Asal Nama...

Diterbitkan pada Saturday, 24 August 2013 Pukul 12.24

dongeng sunda KUNINGAN. Blog ieu mangrupi blog Dalam bahasa sunda (juga bahasa Indonesia), kuningan adalah sejenis logam yang terbuat dari bahan campuran berupa timah, perak dan perunggu. Jika disepuh 

Carita Sunda: Babad Layung Lalungse

Diterbitkan pada Tuesday, 23 March 2010 Pukul 12.24

Geus jadi sabiwir hiji, kakoncara ka mana-mana, lamun baheulana nagara urang téh boga julukan nagara maritim. Karajaan-karajaan anu aya di Nusantara, Boh anu aya di tatar Pasundan atawa di luar parahyangan loba 

Perkembangan Kesusastraan Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 10 November 2013 Pukul 12.07

Mereka telah meninggalkan cerita-cerita pantun,rangkaian dongeng Si Kabayan,mitologi seperti Sangkuriang dan Dayang Sumbi,fabel (dongeng-dongeng binatang,dan sebagainya. Selain karya sastra lisan terdapat pula karya sastra tulis. Karangan lainnya yang ditulis ini adalah babad Sumedang, babad Nusa Jawa, dan otobiografi yang berjudul babad Raden Adipati Aria Martanagara. Ketiganya tergolong dalam karya sastra sejarah. Label: Sastra sunda 

Conto Biantara Basa Sunda : Babad Singkat Sukamulya

Diterbitkan pada Tuesday, 5 May 2009 Pukul 23.52

Dina tahun 1980 Cipanas digentos namina janten “Sukamulya”. Sakitu manawi dongeng babad Sukamulya. Hapunten tina sagala kakiranganna. Hatur nuhun tina sagala perhatosanana, mudah-mudahan ieu carita teh malaraya mangtratna 

Dongeng Sunda Sasakala

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 13.20

dongeng sunda Sasakala. Situ Buleud Purwakarta. SITU DI PURWAKARTA. FOTO TAUN 1949. Kacaturkeun dina jaman Bupati R. Aria Suriawinata anu kagungan jujuluk Dalem Solawat aya ogé nu nyubet Dalem Santri, 

Dongeng Sunda Sasakala Talaga Warna

Diterbitkan pada Tuesday, 11 June 2013 Pukul 13.06

Jaman baheula aya hiji raja nu kacida beungharna,tapi hanjakal anjeunna teu gaduh putra. Raja geus kaditu-kadieu tatamba sangkan prameswari tiasa ngagaduhan putra. Dikersakeun ku anu kawasa nya prameswari teh 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X