dongeng sasatoan dalam bahasa sunda

Sasakala Gunung Tangkuban Parahu « Rohang Kalam...

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2009 Pukul 7.24

Ngke mah kedh aya dongeng nu judulnateh sasakala uncal tandukan dicutat tinu piwulang basa kelas 3. Waler Jadi komentarnya dalam bahasa Indonesia saja ya… Salut sekali, ada blog yang ditulis dalam bahasa sunda.

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

dongeng (bahasa sunda). Rifqi Rusdi - Sunday, June 01, 2014. dongeng nyaeta carita rekaan dina wangun lancaran nu sifatna pamohalan (teu asup akal). Mangrupi-rupi dongeng : 1. Dongen sato (fabel). dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida bedegong na. 4) kuya silihduruk jeung maung. 2. dongeng 

Dongeng Anak Bahasa Inggris

Diterbitkan pada Wednesday, 26 February 2014 Pukul 19.26

dongeng anak bahasa inggris. Kumpulan dongeng bahasa sunda Anak | sasatoan dongeng Anak Paud Download Lagu Anak bahasa Indonesia & Inggris,dongeng dongeng timun mas dalam bahasa inggris ini dapat menjadi salah satu 

Sasakala Lauk Jeung Séro

Diterbitkan pada Thursday, 5 June 2014 Pukul 8.52

Namun, dalam buku pengenalan wayang golek purwa di Jawa Barat, R. Gunawan. Sumber : http://archive69blog.blogspot.com/2012/06/sasakala-lauk-jeung-sero-dongeng.html Kamus Basa sunda Online "Klik disini!"

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 16.04

A. Dongéng sasatoan nyatéta dongéng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upama baé bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona dongeng-dongeng sakadang Kuya jeung 

Pendidikan: Contoh Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 August 2013 Pukul 13.30

dongeng bahasa sunda " Si Kabayan Dicukur" ari ret si kabayan kana eunteung enya wae sirahna geus gundul teu sa lembar-lembar acan, puguh wae si kabayan teh ambek “nu dipondokeun teh dongeng maneh lain lain buuk aing… .. Sasakala Gunung Kendang. JAMAN baheula kacaritakeun aya hiji jelema nu ngaran Ki Sutaarga. Ngabogaan maksud hajat bari nanggap wayang. Ari lalakonna nu dipikahayangku manéhna supaya dipidangkeun, nyaéta lalakon nu paling 

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan sunda di antarana; Sakadang Kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyét Melak Cau, Sakadang Monyét Maok Suling Sakadang Kuya, 

Naon Anu Dimaksud Dongeng Teh?

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 15.13

dongeng nyaeta wangun karya sastra anu mangrupa carita dina basa lancaran anu eusina ngandung unsur pamohalan (Teu asup akal). Fabel (dongeng anu nyaritakeun sasatoan); Parabel (dongeng anu nyariytakeun kahirupan anu umumna janten ciri hiji tempat); Myte ( dongeng anu nyaritakeun halna mistis/gaib); Sage (dongeng anu nyaritakeun carita kapahlawanan); Sasakala (dongeng anu Contoh Pelanggaran HAM dalam Bidang Ekonomi.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X