What's New?

dongeng jawa kancil lan merak

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

(Merak sudah menasehati Kancil, namun Kancil tidak dapat membendung keinginannyauntuk memiliki bulu seperti Merak). (Bahasa Jawa VIII, 2003: 7). 2. Alur. Alur yang digunakan dalam cerita Kancil lan Merak adalag alur 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Kumpulan Cerita Rakyat Indonesia Terpopuler 2015...

Diterbitkan pada Thursday, 9 April 2015 Pukul 14.00

Dongeng Bahasa Jawa - Kancil Nyolong Timun Dongeng Bahasa Jawa - Setelah kita kemaren posting Cerpen Persahabatan, Dongeng Bahasa Jawa - Kancil lan Merak dan Cerpen Romant Baca Selengkapnya > 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Suwijining dina Sang Kancil lagi mlaku-mlaku ning kidul Pasar Bantul. Dheweke weruh langit isih peteng, kamangka saiki wis jam sepuluh awan. Srengenge ora ketok, malah katon ana sejenis debu sing medun saka langit.

Kumpulan Cerita Rakyat Bahasa Inggris Terpopuler 2015...

Diterbitkan pada Thursday, 9 April 2015 Pukul 14.00

Dongeng Bahasa Jawa - Kancil Nyolong Timun Dongeng Bahasa Jawa - Setelah kita kemaren posting Cerpen Persahabatan, Dongeng Bahasa Jawa - Kancil lan Merak dan Cerpen Romant Baca Selengkapnya > 

Dongeng Basa Jawa "kancil Lan Merak"

Diterbitkan pada Saturday, 16 September 2006 Pukul 11.07

Aku pengin supaya bisa nduweni sandhangan wulu kaya kowe, Rak,” ujare Kancil marang Merak.“Sandhangan wulu kang tememplek ing awakku iki paringane Gusti Kang Akarya Jagad. Aku mung tinanggenah ngrumat lan njaga supaya 

Kumpulan Cerita Bahasa Inggris Terpopuler 2015...

Diterbitkan pada Thursday, 9 April 2015 Pukul 14.00

Dongeng Bahasa Jawa - Kancil Nyolong Timun Dongeng Bahasa Jawa - Setelah kita kemaren posting Cerpen Persahabatan, Dongeng Bahasa Jawa - Kancil lan Merak dan Cerpen Romant Baca Selengkapnya > 

Welcome In My Blog: Dongeng Bahasa Jawa Kromo Inggil

Diterbitkan pada Friday, 30 January 2015 Pukul 8.20

KANCIL LAN MERAK Merak pancen seneng busana. Wulune katon edi peni. Mulo boten kedhik tangga sami mara nang ngriyane, termasuk kancil. Kancil nyuwun thulung marang merak, supaya kagungan wulu kados merak.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -