dongeng jawa kancil lan merak

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

(merak sudah menasehati kancil, namun kancil tidak dapat membendung keinginannyauntuk memiliki bulu seperti merak). (Bahasa jawa VIII, 2003: 7). 2. Alur. Alur yang digunakan dalam cerita kancil lan merak adalag alur 

Warna Warni Indonesiaku

Diterbitkan pada Sunday, 11 March 2012 Pukul 17.12

Tarian ini diiringi oleh gamelan jawa. Tarian ini . Didalam budaya jawa kita mengenal akan tembang, yang terdiri tembang Aug-01 - 2012 | More ->. Pengetan Dinten Kartini. dongeng Basa jawa (kancil lan merak).

Cara Membuat Jumlah Pengunjung Pada Blog Tetapi Tanpa...

Diterbitkan pada Saturday, 31 March 2012 Pukul 11.15

Pengetan Dinten Kartini. dongeng Basa jawa (kancil lan merak). dongeng Basa jawa (Cinderella). Contoh / Tuladha Pidato Bahasa jawa Persuasi. Tembung Rangkep (Kata Ulang). Teori Pambagyaharja. Kata Kata Sulit 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 16.04

Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih jembar, wit-wit 

Kumpulan Cerita Rakyat Indonesia Terpopuler 2014...

Diterbitkan pada Tuesday, 15 July 2014 Pukul 5.47

Pada jaman dahulu, di jawa Barat hiduplah seorang putri raja yang bernama Dayang Sumbi. Ia mempunyai seorang anak laki-laki yang bernama Sangkuriang. Anak tersebut sangat [Readmore] · dongeng Bahasa jawa - kancil lan merak dongeng Bahasa jawa - Setelah kemarin saya posting Cerita Bahasa Inggris dan Cerpen Romantis, kali in saya akan posting dongeng [Readmore] · Cerita Rakyat Danau Toba - dongeng Legenda Nusantara Cerita Rakyat 

Dongeng Basa Jawa (kancil Lan Merak)

Diterbitkan pada Sunday, 1 April 2012 Pukul 11.36

Mula ora sithik tangga-teparo padha mara nyang omahe merak saperlu sinau ngadi busana lan ngadi salira. “Aku pengin supaya bisa nduweni sandhangan wulu kaya kowe, Rak,” ujare kancil marang merak. “Sandhangan 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 17.11

dongeng BAHASA jawa. kancil KARO MACAN. Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. “Lo kowe. Geneyo kowe nganti ngos-ngosan mengkono?” pitakone kancil. wedhus banjur Mengko yen macan teka merene aku sing ngadhepi. aja kawatir lan aja wedi marang kethek lan macan.,” kandhane kancil ngayem-ayemi wedhus. kacarita, kethek karo macan menyang 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X