What's New?

dongeng fabel sunda

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Si Kabayan Ka...

Diterbitkan pada Tuesday, 4 June 2013 Pukul 4.30

Dongeng Sunda Si Kabayan ka Puskesmas : Eta mah Si Kabayan mani unggal poe Kemis ka Puskesmas teh, tayoh aya pikir kadua, sagede carangka da buktina, geus puguh rieut ka Dokter, nyeri beuteung ka Dokter, digegel sireum oge ka 

Contoh Dongeng Fabel Bahasa Sunda Manuk Titiran Jeung...

Diterbitkan pada Thursday, 4 June 2015 Pukul 15.49

Contoh dongeng fabel bahasa sunda di bawah ini akan menceritakan kisah manuk titiran atau burung titiran. Contoh ini dapat kita jadikan sebagai referensi dalam membuat cerita bahasa sunda baik dalam bentuk dongeng

Dongeng Fabel Bahasa Sunda Tentang Seekor Kura-kura...

Diterbitkan pada Thursday, 4 June 2015 Pukul 15.35

Sebagaimana judulnya, dongeng sunda ini akan menceritakan kisah seekor kura-kura yang belajar bermain musik. seperti apa dongeng fabel bahasa sunda tentang seekor kura-kura tersebut langsung saja kita simak di 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu, carios Ratu Inten Déwata masih tetep 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Bango Jeung...

Diterbitkan pada Wednesday, 5 November 2014 Pukul 9.56

Contoh dongeng Sunda "Bango jeung Anjing". Dicutat tina buku pelajaran basa Sunda Nani Resep Maca Jilid.5.

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 2.46

Dongeng Sasatoan (fabel) nyaeta dongeng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona : a. Sakadang kuya jeung sakadang 

Dongeng Sunda Di Cianjur Diambang Kepunahan

Diterbitkan pada Saturday, 15 March 2014 Pukul 10.54

Cerita rakyat lebih akrab dikenal dengan istilah dongeng. Daerah tatar Sunda juga memiliki berbagai jenis dongeng baik yang berhubungan dengan penciptaan suatu tempat (legenda), mitos, fabel, farabel dan lain-lainnya.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Fabel...

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 3.22

Sanajan Sakadang Peucang sato bageur sok tutulung ka batur,tapi ari geus nepi kana waktuna cilaka mah teu bisa kumaha,cilaka we. Sakali mangsa duka kumaha asalna,peucang tigebrus kana cubluk. Henteu ari jero pisan mah,ngan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -