dongeng bahasa sunda fabel sakadang kuya

Kalungguhan Carita Rahayat Sunda Dina Folklor...

Diterbitkan pada Sunday, 28 February 2010 Pukul 14.25

sakadang kuya!” “Kuk” ….. Kitu cenah enas-enasna sakadang monyét ngagentraan sakadang kuya dina dongéng. Carita-carita saperti carita sato, jalma sakti, karajaan, jrrd. jadi batur urang nalika dipépéndé ku nu jadi indung, Dina buku pangajaran sastra sunda umumna nyebutkeun yén mite, legenda, fabel jsté. téh mangrupa bagéan tina dongéng. saumpama dua katerangan saperti kitu deréndéngkeun kalawan ditilik saliwatan mah baris jadi pikabingungeun.

Sakadang Kuya Menta Tulung Ka Sakadang...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 15.38

Barabat atuh sakadang kuya nyaritakeun lalampahanana, ti mimiti panggih jeung maung, boga suling tina tulang maung, nepi ka sulingna dibawa kabur ku sakadang Monyét. “Emh, nyaan taya rasrasan pisan sakadang Monyét mah,” ceuk Nepi ka lila-lila mah sorana ogé kitu deuih. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Email Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

“Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal sakadang kuya anu keur cinutrung dina batu. “Ari tadi peuting saré di mana sakadang Monyét téh?” sakadang kuya malik nanya. “Di ditu, di deukeut kebon Pa Tani.” “Baruk? Naha Ujang teu sieun ku Pa Tani?” “Ah, henteu . from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Email BlogThis! Berbagi ke Twitter Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah 

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

A. dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu .. sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta sakadang Monyét. “sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: sakadang kuya jeung sakadang Monyet. dongeng biasa, yaitu 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét nyampeurkeun ka sakadang kuya. “Keur naon sakadang kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu! Rappi Ahmad Juniar pok. Nopémber 2, 2011 pukul 12:33 pm. tos hampir punah dongeng kango barudak dina bahasa sunda, kukituna perlu ku urang dimumule titinggal sastra pujangga sunda.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

“Maenya ngan hiji!” ceuk sakadang Monyét nyereng. “Ih, apan anu naékna gé sakadang Monyét, uing mah ngan mulungan anu maruragna wungkul,” témbal sakadang kuya, bari angger ngusapan beuteungna anu mutiktrik. Cau téh dicokot Indit ka jero leuweung, ninggalkeun sakadang kuya. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Mangrupi-rupi dongeng : 1. Dongen sato (fabel). dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X