dongeng bahasa sunda fabel sakadang kuya

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

A. dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu .. sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta sakadang Monyét. “sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!

Posting Lebih Baru

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 0.07

dongeng sunda fabel. " sakadang Peucang Jeung Gajah " dongeng sunda Klasik" sakadang Peucang Jeung Oray Hejo. dongeng sunda dongeng sunda sakadang kuya Jeung sakadang Monyet · Linkwithin.

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: sakadang kuya jeung sakadang Monyet. dongeng biasa, yaitu 

Sakadang Kuya Jeung Monyet

Diterbitkan pada Thursday, 12 June 2008 Pukul 14.10

Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét nyampeurkeun ka sakadang kuya. “Keur naon sakadang kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu!” “Di mana?” “Di… aya keneh teu dongeng anu lianna..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Reply nyari carita bt tugas basa sunda euiiiiiiiiiiii……nyari carita sakadang kuya jeung monyet nu ngala pining….saya ti mana nya;swet??? Reply.

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Dongen sato (fabel). dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Maung...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 16.30

Contoh dongeng bahasa sunda "sakadang kuya Silih Duruk Jeung Maung"; Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet; dongeng bahasa sunda dan undur-unsurnya, Sireum jeung Gajah; dongeng 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Padungdung Dongéng Indung (3)

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2007 Pukul 9.01

Dongéng Barat mah anu mindeng jadi tokoh fabel téh ajag. Dina dongéng basa Indonésia, tokoh légéndarisna pasti kancil. Ari dina fabel basa sunda, tokoh sakadang kuya jeung sakadang Monyét anu favorit téh. Tina 33 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X