dongeng bahasa sunda fabel sakadang kuya

Padungdung Dongéng Indung (3)

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2007 Pukul 9.01

Dongéng Barat mah anu mindeng jadi tokoh fabel téh ajag. Dina dongéng basa Indonésia, tokoh légéndarisna pasti kancil. Ari dina fabel basa sunda, tokoh sakadang kuya jeung sakadang Monyét anu favorit téh. Tina 33 patandang 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: sakadang kuya jeung sakadang Monyet. dongeng biasa, yaitu 

Blog Ketinggalan Zaman : Dongeng Sunda Carita Prabu...

Diterbitkan pada Wednesday, 18 September 2013 Pukul 16.51

dongeng sunda. Carita Prabu Sinala Aji. Bagian 2. Dina taun 1957 ku Bapa Djam'an ti Cikampek(Campea,Bogor),ka anu ngasongkeun ieu tulisan diterangkeun,yen eta "Surat" teh memang bener aya. Ngan bae,Pa Djam'an sorangan mah . Carpon Tina Buku Basa sunda Taman Pamekar Jilid III "Tumpak Kareta Api ka Jakarta" Volume.I - New dongeng sunda sakadang kuya Jeung Monyet Maling Cabe Bagian-I dongeng sunda fabel : Tikukur Jeung Engang Silih Tulungan .

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan sunda di antarana; sakadang kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, sakadang kuya jeung sakadang Monyét Melak Cau, sakadang Monyét Maok Suling sakadang kuya

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Dongen sato (fabel). dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida 

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

A. dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu .. sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta sakadang Monyét. “sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!

Sakadang Kuya Jeung Monyet

Diterbitkan pada Thursday, 12 June 2008 Pukul 14.10

Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét nyampeurkeun ka sakadang kuya. “Keur naon sakadang kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu!” “Di mana?” “Di… aya keneh teu dongeng anu lianna..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Reply nyari carita bt tugas basa sunda euiiiiiiiiiiii……nyari carita sakadang kuya jeung monyet nu ngala pining….saya ti mana nya;swet??? Reply.

Dongeng Sunda Klasik " Sakadang Peucang Jeung Gajah

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 0.07

Sanajan sakadang Peucang sato bageur sok tutulung ka batur,tapi ari geus nepi kana waktuna cilaka mah teu bisa kumaha,cilaka we. dongeng sunda " Kapinteran sakadang Peucang Label: dongeng sunda fabel 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X