What's New?

dongeng bahasa sunda fabel sakadang kuya

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu 

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.46

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei Tapi, saya berterimakasih bagi yang menulis/membuat dongeng ini, karena saya di sekolah ada pelajaran Bahasa Sunda & tugasnya untuk bercerita fabel bahasa sunda. Terimakasih.

Dongeng Sakadang Kancil Versi Bahasa Indonesia

Diterbitkan pada Friday, 7 November 2014 Pukul 18.20

Popular Search Terms panton aceh lucu, CERITA DANAU TOBA, harmoko meninggal, Cerita Kancil, cerita fabel bergambar, kata kata lucu bahasa jawa timur, kata kata … KUMPULAN DONGENG BASA SUNDA: Kuya Ngagandong . Puisi Bahasa Jawa Atau Geguritan | Goresan hati 20-8-2008 · RRHakim said Indonesia dan malaysia memang besar dari budaya yang sama yaitu melayu. Tapi bisa dibilang cukup lucu kalau cerita kancil turut diklaim 3-3-2011 · Setelah 

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan Sunda di antarana; Sakadang Kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyét Melak Cau, Sakadang Monyét Maok Suling Sakadang Kuya

Padungdung Dongéng Indung (3)

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2007 Pukul 9.01

Dongéng Barat mah anu mindeng jadi tokoh fabel téh ajag. Dina dongéng basa Indonésia, tokoh légéndarisna pasti kancil. Ari dina fabel basa Sunda, tokoh Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyét anu favorit téh. Tina 33 

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Dongen sato (fabel). Dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 12.14

Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu, carios Ratu Inten Déwata masih tetep 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -