What's New?

dongeng bahasa sunda fabel sakadang kuya

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 8.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 2.46

Dongeng Sasatoan (fabel) nyaeta dongeng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona : a. Sakadang kuya jeung sakadang 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Baca juga Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayan ada Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayang Ngala Roay, Si Kabayan Ngala Tutut, Si Kabayan Ngadeupaan Lincar. Baca juga "Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Bagian 2" ada dongeng bahasa sunda sangkuriang, ada dongeng bahasa sunda tangkuban parahu, ada dongeng bahasa sunda situ bagendit, dan ada juga dongeng bahasa sunda si kabayan. Kuya Nyieun Suling Sakadang kuya manggih tulang maung ti 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 11.49

Dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu 

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 11.29

Dongen sato (fabel). Dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

C. Dongeng Fabel. Sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta Sakadang Monyét. “Sakadang Kuya!” Sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal Sakadang Kuya. “Sakadang 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

“Maenya ngan hiji!” ceuk Sakadang Monyét nyereng. “Ih, apan anu naékna gé Sakadang Monyét, uing mah ngan mulungan anu maruragna wungkul,” témbal Sakadang Kuya, bari angger ngusapan beuteungna anu mutiktrik. Cau téh dicokot Indit ka jero leuweung, ninggalkeun Sakadang Kuya. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Kamus Basa Sunda Online. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 15.46

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei Tapi, saya berterimakasih bagi yang menulis/membuat dongeng ini, karena saya di sekolah ada pelajaran Bahasa Sunda & tugasnya untuk bercerita fabel bahasa sunda. Terimakasih.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -