What's New?

dongeng bahasa jawa kancil lan boyo

Dongeng Basa Jawa (kancil Lan Merak)

Diterbitkan pada Sunday, 1 April 2012 Pukul 11.36

Dongeng Bahasa Jawa => Kancil dan Merak Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!”. Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani 

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

(Bahasa Jawa VIII, 2003: 7). 2. Alur. Alur yang digunakan dalam cerita Kancil lan Merak adalag alur maju. Cerita dimulai dari pengenalan tokoh, timbulnya masalah, puncak konflik, dan diakhiri dengan penyelesaian. - Merak 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 17.11

DONGENG BAHASA JAWA. KANCIL KARO MACAN. Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. “Lo kowe. Geneyo kowe nganti ngos-ngosan mengkono?” pitakone kancil. wedhus banjur Mengko yen macan teka merene aku sing ngadhepi. aja kawatir lan aja wedi marang kethek lan macan.,” kandhane kancil ngayem-ayemi wedhus. kacarita, kethek karo macan menyang 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil lan pitik sing rebutan endog. Suwijining dina tags: dongeng kancil, cerkak lucu, duniashinichi.blogspot.com. Diposting oleh Label: blog bahasa jawa, cerita cekak bahasa jawa 

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Cerita Jawa : Kancil lan Baya. Posted in Bahasa Jawa, Education, Sastra by davidadinugroho. Kancil lan Baya. Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? Critane kaya ngene iki. Desane kancil saiki lagi ana pagebluk. Timun-timun sing ditanduri pak tani padha mati gabug.

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 20.11

Dongeng kancil dan buaya (Kancil lan Baya). 1:04 AM triyanto iqbal dongeng bahasa jawa kancil , dongeng bahasa jawa , dongeng bahasa jawa kancil dan buaya , dongeng b jawa , dongeng kancil versi bahasa jawa ,. Posted in: hiburan, 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -