What's New?

dongeng bahasa jawa kancil karo monyet

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? Critane kaya ngene iki. Desane kancil saiki lagi ana pagebluk. Timun-timun sing ditanduri pak . Sesorah Dampak Jejaring Sosial Bahasa Jawa. Bismillahirohmanirrohim, kali ini admin DAN's Blog akan share sesorah atau pidato 

Contoh Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 7 November 2013 Pukul 22.34

Contoh Dongeng Bahasa Jawa. Kancil Karo Monyet. Biyen ika eyanalng esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 20.11

Baya lunga saka papan kuwi arep nggoleki kanca-kancane, karo ngobat-ngabitke buntute. Incoming search terms: dongeng bahasa jawa kancil , dongeng bahasa jawa , dongeng bahasa jawa kancil dan buaya , dongeng b jawa , dongeng 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 17.11

DONGENG BAHASA JAWA KANCIL KARO MACAN Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. "Lo kowe. Geneyo kowe nganti 

Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Saturday, 21 December 2013 Pukul 10.02

19.02 bahasa jawa, Cerita bahasa jawa No comments · Kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis diceritakake eyang sing esih aku eling-eling, crita Kancil karo Monyet. Ora sranta serune mayu wacanen crita ng ngisor iki.

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 23 August 2014 Pukul 10.00

Cerita Rakyat Bahasa Jawa "RORO JONGRANG" Ing jaman biyen ana kerajaan gedhe sing jenenge Prambanan. Rakyate Prambanan iku ayem "Bahasa Inggris". Cerita FABEL “Kancil Karo Monyet”dalam "Bahasa Jawa

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -