What's New?

doa untuk seminar

Doa Doa Doa

Diterbitkan pada Tuesday, 21 June 2016 Pukul 4.45

Assalamualaikum, Malam Semalam Malam tadi, saya menghadiri jemputan ke rumah terbuka seorang sahabat. Terkejut tergempar, beliau meminta saya membaca doa selamat di . AssalamualaikumSaya doakan Dr. Azizan sekeluarga sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah SWT. Mungkin tika dan saat ini Dr. sekeluarga sedang menunaikan ibadah umrah, saya doakan semoga Allah p….

Doa Ibu Bapa Untuk Anak Menghadapi Peperiksaan

Diterbitkan pada Tuesday, 21 June 2016 Pukul 15.22

Assalamualaikum, Ini adalah doa yang anda boleh baca untuk membantu anak anak anda yang sedang belajar dan akan menghadapi peperiksaan.. Dalam rangkaian persiapan event PRAY FOR SEMARANG, kami mengundang Bapak/ Ibu/ Saudara Gembala Sidang / Majelis Jemaat / Ketua Persekutuan Doa / Pelayan Tuhan dan para Profesional Kristiani, untuk had….

Himpunan Doa

Diterbitkan pada Monday, 20 June 2016 Pukul 5.36

doa majlis perhimpunan (1) بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ . Satu kata, "Gayeng". Itulah yang baranagkali bisa menggambarkan bagaimana suasana peringatan HUT ATPUSI yang ke-7 tahun ini. Ya, pada tanggal 1 Juni 2016 kemaren, ATPUSI DIY beserta seluruh pengurus A….

Icefilms.info Globolister

Diterbitkan pada Thursday, 16 June 2016 Pukul 23.49

Vote for iceFilms.info on globolister:

Doa Penutup Majelis

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 22.00

Salam. Berbahagialah orang-orang yang rohaninya lapar dan haus akan kebenaran, mereka terus dan terus mencari untuk dapat mencapai tingkat penyatuan kepada Tuhan . Untuk apa Kaya jika Tidak Bahagia ?Bagi agen asuransi pemula yang memiliki kecondongan untuk menjalani hidupnya penuh dengan berkah dan terbebas dari perasaan berdosa, pikiran ” Untuk apa kaya jika ….

Bacaan Doa Sempena Majlis Penutup Bengkel / Seminar

Diterbitkan pada Thursday, 23 June 2016 Pukul 16.24

Berikut adalah contoh bagi bacaan doa yang dicadangkan sempena dengan Majlis Penutup Bengkel / Seminar / Kursus di sekolah.doa pembukaan majlis 1. doa pembukaan majlis .segala puji bagi allah tuhan sekelian alam, selawat dan salamkepada nabi junjungan nabi muhammad s.a.w. dan . Dalam rangkaian persiapan acara DOA BAGI HUMBANG HASUNDUTAN, kamimengundang saudara, saudari yang rindu untuk melayani Tuhan dalam diacara ini untuk hadir pada :SEMINAR HATI DAUDHari/Tgl : Sel…Seminar Mandiri Sahabatku "Merubah Buruh Migran Menjadi Majikan". Oleh: Titik Suprapti Dalam rangka pembekalan buruh migrant yang berada di Hongkong. Pada hari minggu(5/6/2016) pukul 09.00-17.00, Mand….

Seminar Rezeki Agung Kubro

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 0.32

Kami perkenalkan kaedah Alim Ulama Pondok untuk amalan anda sebagai zikir selepas solat setiap hari. Ada juga kaedah seperti solat hajat, kaedah ayat Quran pilihan . Assalamu'alaykum Wr. Wb. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..Akhirnya aku tiba di rumah juga. Uyeah~ Setelah kemarin setelah Ashar aku berangkat ke Gerlong untuk belajar bersama di kosan Okta d….

Doa Doa Majlis Rasmi Sekolah Spim Jps

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 19.08

Doa doa majlis rasmi sekolah spim jps 1. DOA MAJLIS PERHIMPUNAN (1) ِ‫ِسْ ِ الِ ال ّحْ َ ِ ال ّ ِيْم‬ ‫ر من رح‬ ‫ب م Terimakasih. Website ini dibuat dengan maksud menjadi media pengumuman bahwa permohonan anda telah dikabulkan, sebagai tanda terima kasih dan penghormatan kepada .   Dalamrangkaian persiapan acara DOA BAGI HUMBANG HASUNDUTAN, kami mengundangBapak/ Ibu/ Saudara Gembala Sidang / Majelis Jemaat / Ketua PersekutuanDoa / Pelayan Tuhan dan para Profesional Krist…Narasumber dalam seminar "Mencari Figur yang Ideal Untuk Kepri 2"LPM Paradigma, Batam - Badan Legislatif Mahasiswa (BLM) telah menyelenggarakan seminar dengan tema “Mencari Figur yang Ideal Untuk Kepr….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -