What's New?

contoh mukadimah ceramah yang baik

Karangan Berformat Bm: Karangan Berformat Ceramah

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 22.08

KARANGAN JENIS CERAMAH. Sebagai penceramah, anda perlu membayangkan diri anda berucap di hadapan khalayak tertentu seperti rakan-rakan anda..

Contoh Kalimat Pembuka Pidato Islam Yang Baik

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 19.47

Memahami tentang contoh kalimat pembuka pidato islam yang baik dan benar untuk diterapkan ketika kita sedang menyusun naskah pidato merupakan pekerjaan berat yang "buatlah pilihan yang bijak" "Mahasiswa pewaris kepimpinan" Alhamdulillah..lama tidak berkongsi idea di blog ini disebabkan kesibukan tugas sebagai mahasiswa.. Contoh Kalimat Pembuka (Mukadimah) Pidato dan Ceramah #4السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ الْحَمْدُ ِللهِ الَّذِيْ أَنْعَمَنَا بِنِعْمَةِ اْلإِيْمَانِوَاْلإِسْلاَمِ. وَنُصَلِّيْ….

Ekonomi Kewangan & Perbankan Islam

Diterbitkan pada Friday, 19 August 2016 Pukul 8.28

Apa yang saya cuba diskusikan pada tulisan kali ini adalah mengenai penerimaan, tanggapan dan kritikan2 terhadap satu sistem kewangan dan perbankan Islam pada alaf .

Dinamika Kehidupan Hauspengetahuan.blogspot.com

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 3.48

Pengakuan seorang laki-laki yang terpaksa bercerai dari istrinya, kerepotan mengurus anak yang masih balita dan kesibukan mencari nafkah membuat hidupnya menjadi .

Modul_spm Pdf Flipbook

Diterbitkan pada Friday, 12 August 2016 Pukul 5.02

p. 1 modul bm spm 2011 mohamad nasir ibrahim gc bm bahasa melayu 1 1103/1 mukadimah penulisan karangan merupakan bahagian yang paling penting dalam kertas bahasa .

Martabat Tujuh, Diubah Suai Sehingga Muka Surat 7

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 20.37

Koleksi DVD Ceramah Ilmu Mengenal Allah dan Ilmu Mengenal Diri Tok Kenali. Koleksi ini mempunyai 19 keping DVD yang berharga RM190.00, sekeping DVD berharga RM10.00..

Ucapan Presiden Umno

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2016 Pukul 17.02

Salam YAB dan Yang DiKasihi Tun, Mohon izin Tun: 1. Sebagai orang Islam, hutang WAJIB dibayar. Memang amat wajar potongan gaji dilakukan terhadap mereka yang degil .

Contoh Pidato Sambutan Pada Acara Halal Bihalal

Diterbitkan pada Thursday, 18 August 2016 Pukul 10.24

Halal bilahal merupakan acara yang biasa dilakukan sebagai bentuk ikatan tali silaturahmi ketika berakhirnya bulan Suci Ramadhan dan puasa selama sebulan penuh. Pada sedari dulu lagi saya beranggapan bahawa apa yang diperkatakan oleh masyarakat adalah benar…dan apa yang diucapkan oleh Hayy sekadar menyembunyikan apa yang .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.