What's New?

contoh dongeng sunda

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 7.08

Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu buahna geus asak, tapi kumaha da teu bisa naek. Kulantaran kitu 

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.46

Jaman baheula aya Kuya imah-imah di sisi muara. Gawena ngahuma, ngahumateh indit isuk datang sore magrib. Hiji poe Kuya keur di huma, aya hujan geode bari jeung angina. Tatangkalan rarungkad imah Kuya oge 

Kampung Indian: Dongeng Sunda Si Kabayan Hayang Nyusu

Diterbitkan pada Thursday, 19 September 2013 Pukul 16.43

Dongeng Sunda Si Kabayan Hayang Nyusu Nyi Iteung keur nyusuan anakna di enggon. Keur kitu torojol salakina, si Kabayan. Gek diuk gigireun pamajikanana nu masih keneh nyusuan. Teu disangka ana jeletot teh bujur anakna nu keur 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Thursday, 19 March 2015 Pukul 8.30

“Keun uing anu ngalana mah, urang taékan. Sakadang Kuya mah cicing wé di handap, da teu bisa naék. Ngan uing ménta nya, apan uing anu ngalana, jeung uing deuih anu pangheulana nganyahoankeun geus asakna ogé 

Nilai-nilai Hidup Lokal Dalam Dongeng-dongeng...

Diterbitkan pada Tuesday, 1 October 2013 Pukul 20.33

Refleksi Etis atas Beberapa Dongeng Sunda dalam Kumpulan Dongeng Si Kabayan Karya Ajip Rosidi A. Dongeng: Masihkah Berguna Bagi Kehidupan Masa Kini? pun negatif di dalam masing-masing dongeng sehingga nilai-nilai demikian itu selanjutnya menjadi bagian dari ruang batin atau dunia kesadaran para pendukung sesuatu budaya untuk selanjutnya dijadikan sebagai contoh baik-buruk bagi pendidikan moral calon penerus budaya itu ataukah tidak?

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 19.29

"Dongeng Sunda" sareng Ciri - ciri , Rupi - rupi jeung Contoh na. Nurul Ramdan 05.29 Edukatif , Pendidikan Edit. A) PENGERTIAN DONGENG Dongeng nyaeta carita anu Iraha mimiti ayana, teu kapaluruh. Na kitu deui saha anu ngarangna teu puguh (anonim). Ari nyebarna tatalepa sacara lisan. Bareto mah ngadongeng atawa mangdongengkeun teh janten talari urang sunda. B) CIRI CIRI DONGENG 1. ngagunakeun alur nu basajan 2. carita na singket jeung unggut gancang

Pendidikan Dan Umum: Contoh Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 August 2013 Pukul 13.30

Dongeng Bahasa Sunda " Si Kabayan Dicukur" si kabayan teh kandulan pisan. ari kandulan teh jahe=jago he-es (beuki sare), teu kaop nyangkere atawa nyarande sok ker wae kerek. sakali mangsa si kabayan teh di cukur. di cukurna 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 12.14

Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu, carios Ratu Inten Déwata masih tetep 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -