contoh dongeng sunda sakadang kuya jeng monyet

Tafsir Legenda Sangkuriang Dalam Masyarakat Sunda...

Diterbitkan pada Friday, 21 February 2014 Pukul 22.28

Dalam cerita rakyat masyarakat sundasakadang kuya jeung sakadang monyet” sering ditafsirkan sebagai gambaran dua kelompok masyarakat yang asalnya berbeda. sakadang kuya ditafsirkan sebagai masyarakat air, 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Paribasa sunda | 1. Akal koja: Akalna pinter dina kejahatan. Alak-alak cumampaka: Orang bodoh merasa sama dengan orang pintar. Anjing ngagogogan kalong: Ingi sakadang kuya JEUNG sakadang monyet MIMITI ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Kitu jeung kitu baé. sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, sakadang kuya api-api ngurihit ménta cau ka sakadang Monyét. Indonesia - sunda. A Aang = Kakak Abah = Bapak Abdi (sim) = Saya Abot = Berat Acan = Belum Acuk / Raksukan = Pakaian Adat = Tabiat Adeuk = Akan Adi = Adik Adigung = Angkuh Adil = Adil Agan = Tuan Ageung = Besar

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Maling...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Paribasa sunda | 1. Akal koja: Akalna pinter dina kejahatan. Alak-alak cumampaka: Orang bodoh merasa sama dengan orang pintar. Anjing ngagogogan kalong: Ingi sakadang kuya JEUNG sakadang monyet MIMITI SOSOBATAN . ceuk Pa Tani bari ngudag sakadang Monyét. sakadang Monyét lumpat. Diténggor ku pangilang, teu beunang. Térékél sakadang Monyét naék kana tangkal asem, terus diuk dina dahan pangluhurna. Ari sakadang kuya mah 

Fitria Ramdani

Diterbitkan pada Sunday, 4 November 2012 Pukul 5.41

Sukai ini: Suka Memuat Terkait. 4 November 2012 by Fitria Ramdani Sampingan Tentang saya Fitria ramdani sosrodihardjo. Post navigation. ← SMANIDAKU · contoh dongeng sunda: sakadang kuya Jeung sakadang monyet → 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Paribasa sunda | 1. Akal koja: Akalna pinter dina kejahatan. Alak-alak cumampaka: Orang bodoh merasa sama dengan orang pintar. Anjing ngagogogan kalong: Ingi sakadang kuya JEUNG sakadang monyet MIMITI SOSOBATAN “Keur naon sakadang kuya?” sakadang Monyét nanya. “Ah, keur kieu wé, keur moyan,” témbal sakadang kuya bari nelek-nelek sakadang Monyét, “Ké, uing mah asa kakara ningali anjeun. Anjeun téh anyar ka dieu nya?”.

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Thursday, 8 November 2012 Pukul 15.00

contoh dongeng sunda: sakadang kuya Jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Paribasa sunda | 1. Akal koja: Akalna pinter dina kejahatan. Alak-alak cumampaka: Orang bodoh merasa sama dengan orang pintar. Anjing ngagogogan kalong: Ingi sakadang kuya JEUNG sakadang monyet MIMITI SOSOBATAN 06.20 dongeng Sasatoan Noments. ANU pundung téh henteu lila. Ngan sapeuting. Isukna, isuk-isuk sakadang Monyét geus datang deui nyampeurkeun ka sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” “Keur naon?”.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X