contoh dongeng sunda sakadang kuya jeng monyet

Fitria Ramdani

Diterbitkan pada Sunday, 4 November 2012 Pukul 5.41

Post navigation. « SMANIDAKU · contoh dongeng sunda: sakadang kuya Jeung sakadang monyet ». 2 thoughts on “Fitria ramdani”. astuti matulena. 4 November 2012 at 06.21. Loechoe ya…kisah namamu…ntar disangka 

Sakadang Kuya Jeung Monyet

Diterbitkan pada Thursday, 12 June 2008 Pukul 14.10

[39]ments. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta sakadang Monyét. “sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét . aya keneh teu dongeng anu lianna..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Reply nyari carita bt tugas basa sunda euiiiiiiiiiiii……nyari carita sakadang kuya jeung monyet nu ngala pining….saya ti mana nya;swet??? Reply.

Dongeng Sunda Di Cianjur Diambang Kepunahan

Diterbitkan pada Saturday, 15 March 2014 Pukul 11.37

Selain dua cerita tersebut, masih banyak cerita yang tersebar di masyarakat sunda seperti dongeng sakadang kuya jeung sakadang monyet, Sasakala Situ Bagendit (Garut), dan Nyi Rambut Kasih (Kuningan). Seluruh 

Tafsir Legenda Sangkuriang Dalam Masyarakat Sunda...

Diterbitkan pada Friday, 21 February 2014 Pukul 22.28

Dalam cerita rakyat masyarakat sundasakadang kuya jeung sakadang monyet” sering ditafsirkan sebagai gambaran dua kelompok masyarakat yang asalnya berbeda. sakadang kuya ditafsirkan sebagai masyarakat air, 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Kitu jeung kitu baé. sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, sakadang kuya api-api ngurihit ménta cau ka sakadang Monyét. Indonesia - sunda. A Aang = Kakak Abah = Bapak Abdi (sim) = Saya Abot = Berat Acan = Belum Acuk / Raksukan = Pakaian Adat = Tabiat Adeuk = Akan Adi = Adik Adigung = Angkuh Adil = Adil Agan = Tuan Ageung = Besar

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku sorangan, da sakadang kuya mah teu bisaeun naék. Didahar kabéh ku sorangan, sakadang Leumpangna beuki ngadédod baé, lantaran beuteungna seubeuh teuing ku nangka. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/.

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

contoh dongeng sunda: sakadang kuya Jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Paribasa sunda | 1. Akal koja: Akalna pinter dina kejahatan. Alak-alak cumampaka: Orang bodoh merasa sama dengan orang pintar. Anjing ngagogogan kalong: Ingi sakadang kuya JEUNG sakadang monyet MIMITI SOSOBATAN “Keur naon sakadang kuya?” sakadang Monyét nanya. “Ah, keur kieu wé, keur moyan,” témbal sakadang kuya bari nelek-nelek sakadang Monyét, “Ké, uing mah asa kakara ningali anjeun. Anjeun téh anyar ka dieu nya?”.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X