What's New?

contoh dongeng sunda sakadang kuya jeng monyet

Dongeng Sunda Di Cianjur Diambang Kepunahan

Diterbitkan pada Saturday, 15 March 2014 Pukul 10.54

Selain dua cerita tersebut, masih banyak cerita yang tersebar di masyarakat Sunda seperti dongeng Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet, Sasakala Situ Bagendit (Garut), dan Nyi Rambut Kasih (Kuningan). Seluruh dongeng tersebut 

Wanti Sita Meilani: Dongeng Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 6.08

Nah ti haritamah imah sakadang Kuya teh sok dibabawa bae, digagandong. Rincian Dongeng: - Judulna : Kuya Ngagandong Imahna - Bahasana : Kasar - Palakuna : Sakadang Kuya jeung sakadang Monyet

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

C. Dongeng Fabel. Sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta Sakadang Monyét. “Sakadang Kuya!” Sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal Sakadang Kuya. “Sakadang 

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Ditanya ku Sakadang Monyet,"Sakadang Kuya,maneh teh keur ngahadar naon? Cik kami menta!" Tembal Sakadang Kuya,"ah, ulah ngaganggu,kami teh keur ngeunah ngadahar buah loa paparin ti Dewata.Kakara kami mah barang dahar 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Thursday, 19 March 2015 Pukul 1.30

Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 11.49

Dongeng pun banyak macamnya, di antaranya: Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Dan Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Lucu Si Kabayan 2 ada Dongeng Si Kabayan Ngalamun, Si Kabayan Pasea, Si Kabayan Ngala Peucang. GAGAK HAYANG . Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet Ngala Nangka Kacaritaheun 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -