contoh dongeng pieunteungeun

Dongeng Sasakala Sangkuriang (legenda Tangkuban...

Diterbitkan pada Friday, 15 February 2008 Pukul 4.00

dongeng Sasakala Sangkuriang (Legenda Tangkuban Perahu). Posted on 11.29 by Wisata Lembang. Alkisah pada jaman dahulu kala ada sebuah kerajaan di jawa barat yang dipimpin oleh seorang raja. Raja memiliki seorang putri yang 

Sasakala Situ Bagendit :: Dongéng

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 8.18

Sasakala Situ Bagendit :: Dongéng. ilustrasi: Mangle. Éta Nyi Randa téh katelahna Nyi Endit. Awakna jangkung rada ngeusi tapi sorana cempréng. Mun pareng nyarékan bujangna atawa barudak sok laklak dasar bari sorana 

Manfaat Dongeng Untuk Buah Hati Kita

Diterbitkan pada Sunday, 1 September 2013 Pukul 6.20

Dalam KBBI, dongeng diartikan sebagai (1) cerita yg tidak benar-benar terjadi (terutama tt kejadian zaman dulu yg aneh-aneh) seperti dongeng Seribu Satu Malam; (2) perkataan (berita dsb.) yang bukan-bukan atau tidak 

Sasakala Kungkang :: Dongeng

Diterbitkan pada Saturday, 28 April 2012 Pukul 23.55

Sasakala Kungkang :: dongeng, neundeun beja keur bejakeuneun.

Sasakala Gunung Tampomas

Diterbitkan pada Tuesday, 11 June 2013 Pukul 8.21

Sasakala sendiri artinya adalah mitos atau dongeng, jadi ini bukan cerita sejarah ya sobberkaitan dengan Sasakala Gunung Tampomas sendiri kurang lebih begini ceritanya : Sasakala Gunung Tampomas. Diceritakan 

Sasakala Cika-cika :: Dongeng

Diterbitkan pada Monday, 17 September 2012 Pukul 0.25

Sasakala Cika-cika :: dongeng, neundeun beja keur bejakeuneun.

Sasakala Heulang Ngahakan Hayam :: Dongeng

Diterbitkan pada Tuesday, 11 September 2012 Pukul 0.18

Baheula aya dua sobat nya éta heulang jeung hayam jago. Duanana nyobat pisan, tara pahiri-hiri sok silah tulungan. Unggal poé ogé manéhna sok babarengan néangan hakaneun. Dina hiji poé, nalika keur néangan 

Visit Sukabumi: Dongeng Sasakala Surade

Diterbitkan pada Friday, 11 May 2012 Pukul 23.16

Visit Sukabumi - dongeng Sasakala Surade Sakiduleun kota Sukabumi aya hiji tempat anu rada kajojo ku jalma – jalma anu resep pelesiran. Eta tempat teh ngarana nyaeta SURADE. Reana jalma nu datang ka eta tempat ku sabab genah tur 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X