What's New?

contoh dongeng pieunteungeun

Dongeng Sasakala

Diterbitkan pada Friday, 6 December 2013 Pukul 11.19

Tersebutlah seorang keturunan Ratu yang bernama Pangeran Jaga Lawang. Dalam kehidupannya ia sering bersemedi di puncak Gunung Wayang yang sunyi. Sang Pangeran mempunyai seorang puteri cantik tiada tandingannya.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Cika...

Diterbitkan pada Wednesday, 20 November 2013 Pukul 13.22

Dongeng Sunda Sasakala Cika-Cika Jaman baheula baheula gé baheula deui aya hiji lembur anu gegek jiwana. Pangeusi éta lembur, méh kabéh jelema araya (bareunghar). Demi pangupahjiwana kana karajinan ngabatik. Kacaritakeun di 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala...

Diterbitkan pada Tuesday, 3 February 2015 Pukul 14.27

Dongeng Sasakala Pangalengan. Kiduleun Kota Bandung aya hiji tempat nu rada kajojo oge,nya eta Pangalengan. Nu matak loba nu sok arulin ka dinya,ku sabab ngeunah hawana,katambah aya paranti pelesiran deuih,nya eta situ 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 23.47

Dongeng Sunda Sasakala situ wanayasa Baheula, dina mangsa Wanayasa masih kénéh jadi kadaleman, kungsi aya kajadian halodo nu sakitu bangetna. Mangbulan-bulan taya pisan hujan sakeprul ogé. Sawah-sawah jadi angar, taneuh 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng " Sasakala Talaga...

Diterbitkan pada Wednesday, 28 August 2013 Pukul 14.07

Dongeng Sunda Sasakala Talaga Wrna:Ajaib pisan teu acan tutup putri sasauranana, ujug-ujug burial bae cai ngabulak-bulak ti tengah latar tea, leb karaton kakeueum, musna rupa nagara dadak sakala salin jinis ngajadi talaga. Nu mawi 

Sasakala Situ Cileunca

Diterbitkan pada Monday, 11 August 2014 Pukul 23.32

Cerita Legenda - Dongeng Sasakala Situ Cileunca - Daerah Wisata Pangalengan Jawa Barat.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 June 2013 Pukul 16.00

DongengBahasa Sunda. Jaman baheula aya hiji raja nu kacida beungharna,tapi hanjakal anjeunna teu gaduh putra. Raja geus kaditu-kadieu tatamba sangkan prameswari tiasa ngagaduhan putra. Dikersakeun ku anu kawasa nya 

Sasakala Gunung Tampomas

Diterbitkan pada Tuesday, 11 June 2013 Pukul 8.18

Sasakala sendiri artinya adalah mitos atau dongeng, jadi ini bukan cerita sejarah ya sobberkaitan dengan Sasakala Gunung Tampomas sendiri kurang lebih begini ceritanya : Sasakala Gunung Tampomas. Diceritakan, Gunung Gede yang 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -