What's New?

contoh dongeng pieunteungeun

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 16.47

Dongeng Sunda Sasakala situ wanayasa Baheula, dina mangsa Wanayasa masih kénéh jadi kadaleman, kungsi aya kajadian halodo nu sakitu bangetna. Mangbulan-bulan taya pisan hujan sakeprul ogé. Sawah-sawah jadi angar, taneuh 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Friday, 29 November 2013 Pukul 11.46

Kumaha saurna pamiarsa dongeng sunda situ Bagendit teh ? mangga weh aos,rame,aya gelutan.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 7.21

Asal-usul Situ Buleud berkaitan erat dengan peristiwa perpindahan ibukota Kabupaten Karawang dari Wanayasa ke Sindangkasih, pembuatannya berlangsung antara tahun 1830–1831. Situ Buleud dibuat dengan tujuan: sebagai sumber air 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sasakala

Diterbitkan pada Friday, 6 December 2013 Pukul 4.19

Legenda adalah cerita rakyat yang dihubung-hubungkankan dengan alam sekitar. seperti legenda Sangkuriang yang dihubungkan dengan sebuah gunung yang menyerupai Perahu,Legenda Si Malin Kundang yang dihubungkan dengan 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Cika...

Diterbitkan pada Wednesday, 20 November 2013 Pukul 6.22

Dongeng Sunda Sasakala Cika-Cika Jaman baheula baheula gé baheula deui aya hiji lembur anu gegek jiwana. Pangeusi éta lembur, méh kabéh jelema araya (bareunghar). Demi pangupahjiwana kana karajinan ngabatik. Kacaritakeun di 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sasakala Hayam Jago...

Diterbitkan pada Saturday, 21 December 2013 Pukul 4.41

dongeng sunda sasakala hayam jago kongkorongok subuh : Ti harita hayam jago teh tiap-tiap subuh kongkorongok sarta mun Dongeng Sunda Hayam Jago Kongkorongok Subuh : papanggih jeung titinggi sok langsung dipacok nepi ka 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sasakala Pangalengan

Diterbitkan pada Monday, 9 December 2013 Pukul 8.15

Dongeng teh kaasup kana carita balarea (folktale). Gelarna dilingkungan masyarakat tatalepa sacara lisan. Biasana beuki loba anu ngadongengkeunana ,caritana beuki ngarekahan,ku sabab sok ditarambahan.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng " Sasakala Talaga...

Diterbitkan pada Wednesday, 28 August 2013 Pukul 7.07

Dongeng Sunda Sasakala Talaga Wrna:Ajaib pisan teu acan tutup putri sasauranana, ujug-ujug burial bae cai ngabulak-bulak ti tengah latar tea, leb karaton kakeueum, musna rupa nagara dadak sakala salin jinis ngajadi talaga. Nu mawi 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -