contoh dongeng bahasa sunda

Kumpulan Dongeng Basa Sunda: Cai Laut Asin

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.37

Cai Laut Asin. Kacatur jaman baheula aya dua jalma adi lancek. Nu cikal ngarana Jana, ari nu bungsu Jani. Ki Jana ka asup jelema benghar, lega sawah lega kebon. Tapi koret, tara barang bere jeung tutulung. Tapi Ki Jani 

Kumpulan Dongeng Basa Sunda: Hayam...

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.39

Ti harita hayam jago teh tiap-tiap subuh kongkorongok sarta mun papanggih jeung titinggi sok langsung dipacok nepi ka paehna, males pati dumeh kungsi ngabobodo. Rincian dongeng: - Judulna : Hayam Kongkorongok 

Dongeng Bahasa Sunda Lutung Kasarung

Diterbitkan pada Friday, 13 June 2014 Pukul 11.18

Info Other,dongeng bahasa sunda lutung kasarung .dongeng bahasa sunda lutung kasarung ini bukan hanya sekedar cerita.Tags:13 Jun 2014 @ 4:18:53 am.

Dicenquedije: Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 13 July 2014 Pukul 16.05

Ada dongeng daerah yang benar-benar populer ke semua Indonesia hingga kebanyakan orang tahu bila dongeng itu datang dari daerah itu. Umpamanya, dongeng basa sunda yang berjudul, Si Kabayan. Karena sangat 

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

dongeng (bahasa sunda). dongeng nyaeta carita rekaan dina wangun lancaran nu sifatna pamohalan (teu asup akal). Mangrupi-rupi dongeng : 1. Dongen sato (fabel). dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. tradisional anu carita na make palaku mahluk supernatural, latarna suci, sarta waktuna jaman purba. Di jerona aya kajadian anu ngabayangkeun kajadian diciptakeuna alam dunya jeung isina. contoh dongeng nyaeta : 1) dongeng "Dewi Sri".

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.46

Halo, permisi, bagi yang mengelola blog ini, kata-katanya ada kesalahan. Tapi, saya berterimakasih bagi yang menulis/membuat dongeng ini, karena saya di sekolah ada pelajaran bahasa sunda & tugasnya untuk bercerita 

Kumpulan Dongeng Basa Sunda: Selat Sunda Jeung...

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.33

Selat sunda Jeung Gunung Krakatau. Kacatur jaman baheula di Pulo Jawa Beulah kulon, aya hiji karajaan anu rajana Prabu Rakata. Sang Prabu gaduh dua putra. Anu cikal Raden Sundana anu bungsu Raden Topobrana.

Pendidikan: Contoh Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 August 2013 Pukul 13.30

contoh dongeng bahasa sunda. dongeng bahasa sunda " Si Kabayan Dicukur" si kabayan teh kandulan pisan. ari kandulan teh jahe=jago he-es (beuki sare), teu kaop nyangkere atawa nyarande sok ker wae kerek. sakali mangsa si 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X