contoh doa bahasa rumo

Makhluk Halus: Lafaz Niat Solat Dalam Bacaan Rumi.

Diterbitkan pada Thursday, 20 January 2011 Pukul 18.15

Lafaz niat solat dalam bacaan rumi. Solat zohor. Usalli fardhaz dzuhri arba'a salam.niat solat jamak qasar rumi ada tak? 11 September 2012 12.08 doa selepas azan dalam bacaan rumi. doa Iftitah dalam bacaan rumi.

Niat Puasa & Doa Berbuka Puasa Dalam Rumi

Diterbitkan pada Friday, 29 July 2011 Pukul 1.43

Salam. Ahlan Wasahlan ya ramadhan ! Pertama sekali Anem nak mengucapkan selamat menjelang bulan Ramadhan, sedia semua? yeah !. Insyaallah dapat kita mencium lagi haruman bulan mulia ini. Di bawah ini Anem sertakan bacaan 

Usholli Dan Doa Qunut Subuh Bukan Bid'ah Sesat

Diterbitkan pada Friday, 7 September 2012 Pukul 9.31

Ada kelompok yg membid'ahkan Qunut Subuh sbg Bid'ah sesat sehingga tidak mau sholat/mengaji di masjid yg ada doa Qunut Subuhnya. Padahal Nabi pernah melakukan Qunut di semua sholat waktu selama Nah masalah pelafalan Niat itu (meski dihati juga tetap harus ada lafal niatnya) Imam Syafi'ie mengajarkan meski lafalnya tidak harus sama persis seperti itu dan bisa dengan bahasa Indonesia. Masalah niat di lafalkan atau cuma di dalam hati, Allah tidak 

Umrah Perpaduan Ummah: Do'a Tawaf

Diterbitkan pada Thursday, 9 July 2009 Pukul 22.50

Do'a Putaran ke-1. Dibaca mulai dari Hajar Aswad sampai Rukun Yamani. "Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu wallahu akbar. Walahaula walaquwwata illa billahil 'aliyyil 'azim wassalatu wassalamu 'ala rasulillahi sallallahu 'alaihi . Setelah selesai 7 kali putaran bergeser sedikit kekanan dari arah sudut Hajar Aswad menghadap bagian dinding Ka'bah yang disebut Multazam, dan berdo'a sesuai harapannya/keinginannya dengan bahasa apapun.

Doa Selepas Solat Tulisan Rumi

Diterbitkan pada Saturday, 19 January 2013 Pukul 21.15

doa yang dalam rumi karna saya tidak pandai bahasa jawi,,sejujurnya saya bukan sorang yg rajin sembyang dulunya baru2 ini ayah saya meninggal saya sangt sayang padanya terlalu sayng saya ingin solat dan selepas solat saya ingin kan saya boleh tak saya baca doa2 solat taubat contoh nya doa penghulu istighfar yg sangat panjang walaupun ada di sertakan rumi tapi saya takut tersalah sebut…begitu juga doa tahajjud….mohon huraiannye trimakasih…

Himpunan Doa: Doa Doa Rumi

Diterbitkan pada Friday, 7 September 2012 Pukul 8.55

doa SEBELUM TIDUR RUMI "Bismika Allaahumma ahyaa wa amuut " Maknanya : Dengan nama Engkaulah ya Allah aku hidup dan aku mati. doa BANGUN DARI TIDUR RUMI "Alhamdulillahil lazi ahyaana ba'da maa amaatana wa ilaihin nusyur" Maknanya : Segala puji bagai . Walaupun saya menyediakan doa-doa dalam tulisan rumi anda dinasihatkan supaya segera mempelajari untuk membaca tulisan dalam bahasa arab. Ini adalah kerana bacaan tidak 

Himpunan Doa: Doa Selepas Solat Rumi

Diterbitkan pada Thursday, 27 September 2012 Pukul 11.09

doa Selepas Solat. Dalam rumi : Bis-milla-hirrahma-nirrahim. Alhamdu lillahi rabbil 'alamin. Allahumma solliwasallim 'ala saiyidina Muhammadiw wa'ala a-lihi wasah-bihi ajma 'in. Allahumma inna nas-alukal'afwa wal-'afiah, wal-mu'afatad-da-imah, fiddi-ni waddun-ya wal-a-khirah. Allahumma ah-sin . Walaupun saya menyediakan doa-doa dalam tulisan rumi anda dinasihatkan supaya segera mempelajari untuk membaca tulisan dalam bahasa arab. Ini adalah 

S.u.r.i.a.3: Doa Nabi Yunus Dalam Perut Ikan

Diterbitkan pada Friday, 14 October 2011 Pukul 7.00

Surah nih pun mak aku bagi jugak, sms dalam bahasa rumi..owh! mak.. tak reti baca lah dalam rumi, harus aku search google. Aku pernah amalkan masa nak interview SPA last year, huhu.. tapi bukan rezeki aku lagi.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X