contoh contoh carpon sunda kabayan

Contoh Drama Anak Bahasa Sunda ( Kabayan Ngala...

Diterbitkan pada Sunday, 18 May 2014 Pukul 14.00

Assalamu"alaikum Wr. Wb. [Re-Post Update Mp3] Kali ini saya akan posting sebuah drama sunda anak-anak berjudul kabayan Ngala Nangka. Cocok untuk dipentaskan dalam acara perpisahan sekolah.

Menangkap Makna Dibalik Kisah Si Kabayan

Diterbitkan pada Monday, 19 May 2014 Pukul 20.49

Sebuah cerita lucu tapi sarat hikmah dan penuh muatan pelajaran dari tatar sunda, dongeng si kabayan. sangat menarik dan inspiratif untuk direnungkan. Konon, pada suatu hari si kabayan sedang berjalan disebuah 

Contoh Drama Bahasa Sunda Si Kabayan Jadi Boyband...

Diterbitkan pada Thursday, 11 April 2013 Pukul 9.49

Lima taun baheula kabayan jeung Iteung meunang pagawean anu resikona kedah misahkeun manehna duaan.Sateuacan eta,manehna dua'an ngikrarkeun janji satia. Geus lima taun teh kabayan balik ka kampung tapina iteung mah 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Adapun dongeng-dongeng yang dibukukan merupakan dongeng yang dialihmediakan oleh seseorang. contoh penulis yang sering membukukan dongeng basa sunda adalah Ajip Rosidi. Namanya pun sudah bergeser 

Farhan Zzha Lakh: Contoh Juklak Juknis Lomba Se-priangan...

Diterbitkan pada Tuesday, 19 March 2013 Pukul 13.39

Sedeng mangsa baris tinemu jeung lalancipna. sedeng hirup bakal ngajaul ti sarangkana. Lampiran 2 : contoh carpon. “Si kabayan Moro Uncal”. Isuk kénéh Si kabayan jeung mitohana geus harudang, lantaran poé éta rayahat rék moro uncal. . Carita Pondok. 1. Nama lengkap : Kelas: Tempat,tgl/lahir: Jenis kelamin: L/P. 5. Lomba Sajak sunda. 1. Nama lengkap : Kelas: Tempat,tgl/lahir: Jenis kelamin: L/P. 6. Lomba. Syarhil-Qur'an. 1. Nama lengkap : Kelas:.

Contoh Carpon Sunda Singkat

Diterbitkan pada Friday, 21 February 2014 Pukul 1.13

contoh carpon sunda Singkat. SASAKALA SITU BAGENDIT Di wewengkon Garut aya situ anu ngaranna kawentar ka mana-mana, nyaéta Situ Bagendit. Cék sasakala mah, éta Situ Bagendit téh asal-muasalna kieu: Baheula, aya hiji randa beunghar katelahna Nyi Endit. . Mitoha si kabayan keuheuleun pisan, sabab si kabayan sok ngalamun wae. di gawe bari ngalamun, dahar bari ngalamun, mandi bari ngalamun komo di pacilinganmah mani beuki anteng ngalamuna teh…

Sinopsis Naskah Drama Si Kabayan Dukun Jebret

Diterbitkan pada Saturday, 29 March 2014 Pukul 7.34

Cerita ini bermula setelah si kabayan menikah dengan nyi Iteng, ternyata sifat si kabayan masih saja sama. Si kabayan yang pemalas, pekerjaannya hanya memancing ikan di sungai setiap harinya. Namun hasilnya tak 

7 Contoh Carpon Bahasa

Diterbitkan pada Tuesday, 22 January 2013 Pukul 21.45

Girimis mah duka iraha raatna. (Dicutat tina kumpulan carpon Mini sunda: “Ti Pulpen tepi ka Pajaratan Cinta”, diterbitkeun ku Lembaga Kabudayaan Mekar Parahyangan, Klub Pecinta Sastra Bandung, jeung PT Kiblat Buku Utama, 2002).

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X