contoh contoh carpon sunda kabayan

7 Contoh Carpon Bahasa

Diterbitkan pada Tuesday, 22 January 2013 Pukul 21.45

contoh carpon Bahasa / Basa sunda Anu Judulna Onyet. carpon : ONYET. Rumasa rada Si kabayan beuki pageuh muntangna, uncal beuki rosa ngamukna, tapi tandukna kalah beuki pageuh kabeulit ku sarung. Si kabayan beuki 

Contoh Drama Anak Bahasa Sunda ( Kabayan Ngala...

Diterbitkan pada Sunday, 18 May 2014 Pukul 14.00

Assalamu"alaikum Wr. Wb. [Re-Post Update Mp3] Kali ini saya akan posting sebuah drama sunda anak-anak berjudul kabayan Ngala Nangka. Cocok untuk dipentaskan dalam acara perpisahan sekolah.

Sinopsis Naskah Drama Si Kabayan Dukun Jebret

Diterbitkan pada Saturday, 29 March 2014 Pukul 7.34

Cerita dalam naskah drama “Si kabayan Dukun Jebred” ini dimainkan oleh beberapa tokoh yaitu Si kabayan yang pemalas dan masa bodo, Nyi Iteng Istri si kabayan yang cerewet dan pemarah, Onew pembantu dari Bu 

Menangkap Makna Dibalik Kisah Si Kabayan

Diterbitkan pada Monday, 19 May 2014 Pukul 20.49

Sebuah cerita lucu tapi sarat hikmah dan penuh muatan pelajaran dari tatar sunda, dongeng si kabayan. sangat menarik dan inspiratif untuk direnungkan. Konon, pada suatu hari si kabayan sedang berjalan disebuah 

Farhan Zzha Lakh: Contoh Juklak Juknis Lomba Se-priangan...

Diterbitkan pada Tuesday, 19 March 2013 Pukul 13.39

LOMBA SAJAK sunda. Peserta : Siswa/wi MTs Sederajat Se-Priangan Timur. Biaya Pendaftaran : Rp. 20.000/orang. Persyaratan dan tata tertib peserta : - Peserta adalah pelajar tingkat MTs Sederajat yang terdaftar di . sedeng mangsa baris tinemu jeung lalancipna. sedeng hirup bakal ngajaul ti sarangkana. Lampiran 2 : contoh carpon. “Si kabayan Moro Uncal”. Isuk kénéh Si kabayan jeung mitohana geus harudang, lantaran poé éta rayahat rék moro uncal.

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Adapun dongeng-dongeng yang dibukukan merupakan dongeng yang dialihmediakan oleh seseorang. contoh penulis yang sering membukukan dongeng basa sunda adalah Ajip Rosidi. Namanya pun sudah bergeser 

Contoh Carpon Sunda Singkat

Diterbitkan pada Friday, 21 February 2014 Pukul 1.13

contoh carpon sunda Singkat. SASAKALA SITU BAGENDIT Di wewengkon Garut aya situ anu ngaranna kawentar ka mana-mana, nyaéta Situ Bagendit. Cék sasakala mah, éta Situ Bagendit téh asal-muasalna kieu: Baheula, aya hiji randa beunghar katelahna Nyi Endit. . Mitoha si kabayan keuheuleun pisan, sabab si kabayan sok ngalamun wae. di gawe bari ngalamun, dahar bari ngalamun, mandi bari ngalamun komo di pacilinganmah mani beuki anteng ngalamuna teh…

Carita Sunda Si Kabayan Ngala Roay

Diterbitkan pada Saturday, 11 January 2014 Pukul 19.58

Dina hiji peuting Si kabayan diajak ngala roay ku mitohana. Isukna, isuk-isuk bral ka haruma, rada jauh ti lemburna. Di jalan taya nu ngomong sakemék-kemék acan, sumawonna Si kabayan da puguh tunduheun kénéh. Tuman héés nepi ka 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X