contoh cerita fabel sakadang peucang

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. contoh: sakadang Kuya jeung sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

“Kabita ku cara hirupna, meni asa garenah. Geura baé, mun hayang barangdahar, teu kudu kukurilingan heula néangan dahareun cara urang. Béas kari nutu. Atuh deungeunna kari ngala di kebon. Geus puguh sabangsa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang Kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang Kuya. “sakadang Kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét nyampeurkeun ka sakadang Kuya. “Keur naon sakadang Kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu!” “Di mana?” “Di… Juli 9, 2008 pukul 7:09 pm. hatur nuhun bu ,kana cerita sakadang kuya sareng monyet.asa tos lami teu aya carita kawas kieu teh. di antos carita-carita nu lainna.nuhun. Waler 

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan Sunda di antarana; sakadang Kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, sakadang Kuya jeung sakadang Monyét Melak Cau, sakadang Monyét Maok Suling sakadang Kuya, sakadang Kuya Silih Duruk, sakadang Kuya Ngagandong Imahna, sakadang peucang Keuna ku Leugeut, sakadang Kuya jeung sakadang Keuyeup, sakadang Maung jeung sakadang Bagong, sakadang Maung Kagucak Ku Cucuk Landak, jsb 

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Related Posts:contoh cerita Rakyat/Legenda dalam Bahasa InggrisContoh Undangan Umroh Bahasa SundaContoh Undangan Khitanan Bahasa SundaContoh Surat Kuasa Pemotongan Gaji (SKPG)contoh Biantara Basa 

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

Berikut ini ceritanya. Beribu-ribu tahun yang lalu, tanah Parahyangan dipimpin oleh seorang raja dan seorang ratu yang hanya mempunyai seorang putri. Putri itu bernama Dayang Sumbi. Dia sangat cantik dan cerdas, sayangnya dia sangat .. sakadang peucang nanya. Gorolang sakadang Bagong nyaritakeun ku naon pangna manehna baluweng poek pipikiran. sakadang peucang ngahuleng sakedapan. Teu lila pok nyarita: “Euh gampang atuh ari kitu mah.

Elga_syarah: Dongeng,carpon, Jeung Nove

Diterbitkan pada Tuesday, 17 January 2012 Pukul 15.18

A. fabel. fabel, nyaet dongeng anu nyaritakeun sato bisa ngomong bisa lumampah cara jelema malah make aya rajana sagala. Contona dongeng fabel : sakadang peucang, Kuya jeung Monyet, Si Utun jeung si Uca, 

Sakadang Kuya Menta Tulung Ka Sakadang...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 15.38

Barabat atuh sakadang Kuya nyaritakeun lalampahanana, ti mimiti panggih jeung maung, boga suling tina tulang maung, nepi ka sulingna dibawa kabur ku sakadang Monyét. “Emh, nyaan taya rasrasan pisan sakadang 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X