contoh cerita fabel sakadang peucang

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Maung...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 16.30

Tepi ka guha nu dituju, sakadang peucang metakeun akalna. sakadang Landak kudu asup ka jero guha, ngaringkuk di nu rada poek. Buluna anu kawas cucuk teh kudu dipuridingkeun. sakadang Bagong kudu cicing di lawang guha, 

Posting Lebih Baru

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 0.07

Dongeng Sunda fabel. " sakadang peucang Jeung Gajah ". sakadang peucang. peucang JEUNG GAJAH Sanajan sakadang peucang sato bageur sok tutulung ka batur,tapi ari geus nepi kana waktuna cilaka mah teu bisa kumaha,cilaka we. Sakali mangsa duka kumaha asalna,peucang tigebrus kana cubluk. Henteu ari jero pisan mah,ngan manehna teu bisa hanjat deui. geus sababaraha jam kukurilingan neangan jalan teu manggih wae. Ku sabab geus 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala Nangka...

Diterbitkan pada Wednesday, 14 November 2012 Pukul 8.32

sakadang Kuya jeung sakadang Monyet Ngala Nangka (The Sundaneese Fable). on Rabu, November 14, 2012. Posted By Asep Dian Permana Yudha. Hiji peuting, sakadang Kuya jeung sakadang Monyet sararé di sisi 

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

Berikut ini ceritanya. Beribu-ribu tahun yang lalu, tanah Parahyangan dipimpin oleh seorang raja dan seorang ratu yang hanya mempunyai seorang putri. Putri itu bernama Dayang Sumbi. Dia sangat cantik dan cerdas, sayangnya dia sangat .. sakadang peucang nanya. Gorolang sakadang Bagong nyaritakeun ku naon pangna manehna baluweng poek pipikiran. sakadang peucang ngahuleng sakedapan. Teu lila pok nyarita: “Euh gampang atuh ari kitu mah.

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Dongen sato (fabel). Dongeng nu palakuna sato piaraan atawa sato liar. Dina dongen ieu teh sasatoan bisa ngomong. Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida bedegong na anu carita na make palaku mahluk supernatural, latarna suci, sarta waktuna jaman purba. Di jerona aya kajadian anu ngabayangkeun kajadian diciptakeuna alam dunya jeung isina. contoh dongeng nyaeta : 1) Dongeng "Dewi Sri".

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. contoh: sakadang Kuya jeung sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Dongeng Uing: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Thursday, 31 July 2008 Pukul 18.34

ANU pundung téh henteu lila. Ngan sapeuting. Isukna, isuk-isuk sakadang Monyét geus datang deui nyampeurkeun ka sakadang Kuya. “sakadang Kuya!” “Kuk!” “Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal sakadang 

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Related Posts:contoh cerita Rakyat/Legenda dalam Bahasa InggrisContoh Undangan Umroh Bahasa SundaContoh Undangan Khitanan Bahasa SundaContoh Surat Kuasa Pemotongan Gaji (SKPG)contoh Biantara Basa 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X