contoh cerita fabel sakadang peucang

Dongeng Uing: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Thursday, 31 July 2008 Pukul 18.34

ANU pundung téh henteu lila. Ngan sapeuting. Isukna, isuk-isuk sakadang Monyét geus datang deui nyampeurkeun ka sakadang Kuya. “sakadang Kuya!” “Kuk!” “Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal sakadang 

Sakadang Kuya Jeung Suling Tulang Maung

Diterbitkan pada Wednesday, 24 October 2012 Pukul 14.04

Sanggeus durukan téh pareum, sakadang Kuya kurah-koréh. Manggih tulang anu panjang, jigana mah tulang pingping tukang sakadang Maung. Tulang téh dicokot, tuluy diberesihan. “Alus yeuh lamun dijieun suling.

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Related Posts:contoh cerita Rakyat/Legenda dalam Bahasa InggrisContoh Undangan Umroh Bahasa SundaContoh Undangan Khitanan Bahasa SundaContoh Surat Kuasa Pemotongan Gaji (SKPG)contoh Biantara Basa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala Nangka...

Diterbitkan pada Wednesday, 14 November 2012 Pukul 8.32

Dongeng, Fable, Sunda, Sato, sakadang, Kuya, Monyet, Ngala Nangka, Cihaurbeuti, Nopember, 2012,

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

Berikut ini ceritanya. Beribu-ribu tahun yang lalu, tanah Parahyangan dipimpin oleh seorang raja dan seorang ratu yang hanya mempunyai seorang putri. Putri itu bernama Dayang Sumbi. Dia sangat cantik dan cerdas, sayangnya dia sangat .. sakadang peucang nanya. Gorolang sakadang Bagong nyaritakeun ku naon pangna manehna baluweng poek pipikiran. sakadang peucang ngahuleng sakedapan. Teu lila pok nyarita: “Euh gampang atuh ari kitu mah.

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan Sunda di antarana; sakadang Kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, sakadang Kuya jeung sakadang Monyét Melak Cau, sakadang Monyét Maok Suling sakadang Kuya, sakadang Kuya Silih Duruk, sakadang Kuya Ngagandong Imahna, sakadang peucang Keuna ku Leugeut, sakadang Kuya jeung sakadang Keuyeup, sakadang Maung jeung sakadang Bagong, sakadang Maung Kagucak Ku Cucuk Landak, jsb 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. contoh: sakadang Kuya jeung sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Elga_syarah: Dongeng,carpon, Jeung Nove

Diterbitkan pada Tuesday, 17 January 2012 Pukul 15.18

A. fabel. fabel, nyaet dongeng anu nyaritakeun sato bisa ngomong bisa lumampah cara jelema malah make aya rajana sagala. Contona dongeng fabel : sakadang peucang, Kuya jeung Monyet, Si Utun jeung si Uca, 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X