What's New?

conto dongeng sunda fabel jeung caritana

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 8.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Dongeng Uing: Sakadang Kuya Silihduruk Jeung...

Diterbitkan pada Thursday, 31 July 2008 Pukul 11.40

DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka nundutan. Keur kitu, teu kanyahoan ti tadina, torojol Sakadang 

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 12.29

"Dongeng Sunda" sareng Ciri - ciri , Rupi - rupi jeung Contoh na. Nurul Ramdan 05.29 Edukatif , Pendidikan Edit 4. di tulis siga pancaritaan sacara lisan 5. aya talatah dina caritana 6. carita nu diangkat teh teu asup uteuk. C) RUPI DONGENG TINA BASA SUNDA 1. Parabel: dongeng anu eusina nyaritakeun kahirupan jalma dawam. 2. Fabel: Dongeng sasatoan anu paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae tiasa nyarios jeung ngagunakeun uteuk pikiran. 3. Legenda: 

Supianto Naringgul : Makalah Dongeng

Diterbitkan pada Saturday, 6 December 2014 Pukul 13.18

Kukituna urang salaku kaom muda anu gelar jeung cicing di Tatar Sunda boga kawajiban ngawanohkeun tur ngajak barudak sangkan resep kana Sastra Sunda utamana kana dongeng. Dongeng teh loba pisan rupana diantarana aya fabel, parable, legenda, mite, sage, pamuk jeung dongeng pieunteungeun. B. Rumusan Mikawanoh tur maham kana conto dongeng. BAB II Caritana pondok, lanjeuran carita dina dongéng biasana basajan jeung pondok.

Ngaregepkeun Dongéng: Sireum Jeung Gajah

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2008 Pukul 7.40

4 Golongan Dongéng: 1) Parabel = nyaritakeun kahirupan jalma di masarakat atawa dina sajarahna. Conto: Prabu Siliwangi, Kéan Santang, Si Kabayan 2) Fabel = nyaritakeun kahirupan sasatoan. Conto: Kuya jeung Monyét, Peucang keuna ku Leugeut, Gagak jeung Anjing 3) Légénda (sasakala) maaf saya g bisa bahasa sunda tp terimakasih telah membuat blog ini karena saya sedang ada tugas bahasa sunda tentang cerita fabe. Hatur Nuhun Pisan. Balas.

Dongeng-dongeng Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 2 February 2010 Pukul 0.09

Dicutat sacerewelena tina buku Dongeng-dongeng Sunda jilid I jeung jilid II beunang M.Saleh,medal taun 1910, iwal ti ejahanana nu dirobah teh. TILU SATO. Ajag ngomong ka bancet : “Naha maneh asoy-asoyan bae, mun 

Kumpulan Carpon Singkat

Diterbitkan pada Saturday, 2 February 2013 Pukul 9.27

Cak naga ka jago “engke tandukna dibalikeun deui dianteurkeun ku titinggi samemeh balebat, lamun balebat can balik wae bisi kaula poho ngawangkong jeung dewa, anjeun mere tanda weh kongkorongok sing tarik.” Geus kitumah Tur guci anu disimpen dina wates teh ngajanggelek jadi gunung, nu katelah Gunung Rakata atanapi Gunung Krakatau. Tah kitu sasakala Selat Sunda sareng Gunung Krakatau teh. Rincian Dongeng: - Judulna : Selat Sunda Jeung Gunung Krakatau

Lutung Kasarung « Rohang Kalam Jeung Daluang

Diterbitkan pada Thursday, 24 April 2008 Pukul 12.33

Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, nu katilu Purbadéwata, nu kaopat Purbakancana, nu kalima Purbamanik, nu kagenep Purbaleuwih jeung nu katujuh Purbasari. Panuhun nyuhunkeun tulung ka sadayana anu kaleresan gaduh naskah caritana sim kuring hoyong motokopi.Maksad . boleh kah saya minta carita dongeng ? tetapi pake bahasa sunda ………… tolong saya yaa besok dikumpulkannya , terserah apa saja ceritanya . hatur nuhun.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -