conto dongeng sunda fabel jeung caritana

Lutung Kasarung « Rohang Kalam Jeung Daluang

Diterbitkan pada Thursday, 24 April 2008 Pukul 19.33

Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, nu katilu Purbadéwata, nu kaopat Purbakancana, nu kalima Purbamanik, nu kagenep Purbaleuwih jeung nu katujuh Purbasari. Ngaraos parantos Sumpah Pasunda Bubat Prabu Linggabuana: "Nihan nu rudirana pikalwah iking Bubat saba Mwang kamahatmiam ngku pasamudaya satria sunda Tan atemohan ring nagara pada jaya mami . .. eta mh saetik sim abi mh seer dongeng-dongeng na/”']hre. Waler 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

Sumpah Pasunda Bubat Prabu Linggabuana: "Nihan nu rudirana pikalwah iking Bubat saba Mwang kamahatmiam ngku pasamudaya satria sunda Tan atemohan ring nagara pada jaya mami " (Sanajan . Juli 4, 2008 pukul 1:57 pm. duuuhhhh, meni sae Teh, sono pisan ka carita sakadang kuya sareng sakadang monyet mung nu abdi terang mah sakadang monyetna maot dipencit ku Bapa Tani na aya deui teu teh caritana? hampura, aki milu dongeng di dieu.

Elga_syarah: Dongeng,carpon, Jeung Nove

Diterbitkan pada Tuesday, 17 January 2012 Pukul 15.18

A. fabel. fabel, nyaet dongeng anu nyaritakeun sato bisa ngomong bisa lumampah cara jelema malah make aya rajana sagala. Contona dongeng fabel : Sakadang Peucang, Kuya jeung Monyet, Si Utun jeung si Uca, Peucang jeung Tutut, Jst. b. Legenda (sasakala) conto dongeng mitos/mite : Nyi Roro Kidul, Kuntilanak, Nyi Pohaci Sangiang Sri Dangdayang Tresmawati, Lutung Kasarung, Pusaka Ratu Teluh, Munjung, jeung Burak Siluman. d. Parabel. Parabel 

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida bedegong na. 4) kuya silihduruk jeung maung. 2. dongeng Mite. dongeng tradisional anu carita na make palaku mahluk 

Dongeng-dongeng Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 2 February 2010 Pukul 7.09

Dicutat sacerewelena tina buku dongeng-dongeng sunda jilid I jeung jilid II beunang M.Saleh,medal taun 1910, iwal ti ejahanana nu dirobah teh. TILU SATO. Ajag ngomong ka bancet : “Naha maneh asoy-asoyan bae, mun 

Si Kabayan Meuleum Lauk :: Dongeng

Diterbitkan pada Sunday, 22 April 2012 Pukul 0.14

Si Kabayan Meuleum Lauk :: dongeng, neundeun beja keur bejakeuneun. Mun nyair, sakapeung teu beubeunangan, sakapeung mah meunang berenyit, lélé, hurang, belut, jeung lauk nu palid ti balong. Hiji mangsa, waktu isuk-isuk nyair di solokan, Si kabayan meunang anak lauk emas sagedé indung leungeun dua siki. Atuh atoheun pisan. Entri Populer. 17 Pupuh sunda (Sekar Ageung, Sekar Alit) · Si Kabayan Meuleum Lauk :: dongeng · Rumah Adat sunda 

Kumpulan Bodor Sunda

Diterbitkan pada Monday, 17 August 2009 Pukul 22.23

Ini adalah cerita lucu bahasa sunda atau lebih kerennya bodor sunda,, cerita ini ku persembahkan tuk sobat yang suka ketawa sendiri, berdua atw bertiga juga ga pa2.. dan baik juga untuk orang yang lagi strezzz.. (moga smbuh Budak jeung Emana Budak umur tilu taun keur meujeuhna capétang ngomong, sagala rupa ditanyakeun ka emana. Budak : "Ma ari adé dikandung ku ema ka sabara sasih ?" Emana : "Salapan bulan salapan poé !" Budak : "Ari adé 

Kumpulan Carpon Singkat

Diterbitkan pada Saturday, 2 February 2013 Pukul 16.27

Cak naga ka jago “engke tandukna dibalikeun deui dianteurkeun ku titinggi samemeh balebat, lamun balebat can balik wae bisi kaula poho ngawangkong jeung dewa, anjeun mere tanda weh kongkorongok sing tarik.” Geus kitumah Tur guci anu disimpen dina wates teh ngajanggelek jadi gunung, nu katelah Gunung Rakata atanapi Gunung Krakatau. Tah kitu sasakala Selat sunda sareng Gunung Krakatau teh. Rincian dongeng: - Judulna : Selat sunda jeung Gunung Krakatau

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X