What's New?

cerita rakyat zaman dahulu dengan dialog

Sang Sapurba, Demang Lebar Daun Dan

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 16.24

“Maka sembah Demang Lebar Daun. ‘Adapun Tuanku segala anak cucu patik sedia akan jadi hamba ke bawah Duli Yang Dipertuan; hendaklah ia diperbaiki oleh anak cucu . Posted: Maret 23, 2013 in Akhir Zaman, Fakta yang disembunyikan Dunia, Fitnah Akhir Zaman, Kebenaran Islam, Kiamat, Meluruskan Sejarah Islam, Perang Dunia 3, Sains Islam, Sejarah dimanipulasi, Tokoh S….

Dialog Rakyat

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 4.21

Tun Mahathir Mohamad Bekas perdana menteri, Tun Mahathir Mohamad menyifatkan tindakan Department of Justice (DOJ) Amerika Syarikat berkenaan salahguna wang oleh NAJIB : Memang Dr Mahathir menyokong kuat saya dahulu dan menjadi mentor saya selama inj, tetapi beliau ada sifat mahu mengawal, mahu jadi penentu kepada apa sahaja . Tidak banyak yang tahu jika Bung Karno itu dekat dengan para Kyai-kyai, terutama yang ilmunya tinggi. Dalam setiap langkah hidup dan pengambilan keputusan penting, beliau selalu konsultasi dengan para…Jawa Tengah adalah sebuah provinsi Indonesia yang terletak di bagian tengah Pulau Jawa. Provinsi ini berbatasan dengan Provinsi Jawa Barat di sebelah barat, Samudra Hindia dan Daerah Istimewa Yogyakar….

Cerita Fabel Dalam Bahasa Inggris Terbaru: Lebah Dan Semut

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 6.30

Artinya. LEBAH DAN SEMUT. Dahulu pada zaman Nabi Sulaiman, hidup banyak sekali lebah. Salah satu di antaranya adalah Eki. Eki adalah anak lebah yang telah ditinggal . Jika kita membaca biografi tokoh-tokoh terkenal, baik tokoh nasional dan internasional, mereka umumnya pembaca buku yang baik. Selain tekun menggeluti buku-buku bidang profesinya, salah satu jenis bac….

29 Rahsia Negara Yang Anda Patut Tahu

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 7.20

Terima kasih sebab pos..ada baik buruk pos ni. yang komen pun pelik..ada yang nampak mcm acah2 tau cerita sbenar.ada yang sepupu kepada sepupu kepada sepupu punya . **Sejarah Islam di Indonesia yang ditutupi oleh Dunia**﴾ Al Hajj:73 ﴿ “Hai manusia, telah dibuat perumpamaan, maka dengarkanlah olehmu perumpamaan itu…………”Imam Jalaudin as-Suyuthi (wafat tahun….

Rahsia Negara : Komando Ggk Bersiap Gempur Pengganas Serb

Diterbitkan pada Monday, 15 August 2016 Pukul 2.21

NOTA PENULIS : Nampaknya banyak negara Islam di Timur Tengah sedang bergejolak dengan adanya kebangkitan rakyat. Kalau kita perhatikan kebanyakkan negara ini adalah . oleh Dr Haji Rajiee Hadi SECARA peribadi, saya pernah menulis untuk ruangan surat pembaca akhbar Utusan Melayu pada tahun 1970 ketika saya di bangku menengah tingkatan empat. Saya menulis mengadu meng….

Dialog Agama Isa Dan Islam

Diterbitkan pada Monday, 15 August 2016 Pukul 18.34

Apakah Alkitab mengajarkan bahwa Allah itu memperanakkan Isa, dengan kata lain Isa adalah hasil hubungan biologis/seksual? Inilah pengertian banyak orang yang belum . Oleh: Ali Muzakir  A. Dari Tradisi Tulisan ke TulisanJambi memiliki cukup banyak tradisi lisan maupun tulisan. Memang tidak diketahui secara persis sejak kapan munculnya kedua tradisi tersebut di teng….

Titas Usm Slideshare

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 2.41

titas usm 1. marzuqi salleh, usm penang nota ringkas titas (tamadun islam dan tamadun asia)titas usm confidential 2. marzuqi salleh, usm penang disediakn Pada tahun 1981, Town Boy diterbitkan sebagai kesinambungan cerita Kampung Boy yang menceritakan zaman remaja watak utamanya dalam latar bandar.. SITI NURSYAHIDAH ABU BAKAR Datuk Hussamu…Sebuah forum yang cukup lama, lebih tiga jam, membincangkan satu persoalan yang mempunyai kedua-dua dimensi akademik dan politik; tidak hairan panel-panel jemputannya merangkumi mereka daripada felo I….

Rakyat Marhaen Wargamarhaen.blogspot.my

Diterbitkan pada Tuesday, 16 August 2016 Pukul 6.30

Beliau berkata, walaupun hak berhimpun itu hak rakyat di bawah Akta Perhimpunan Aman, namun pertembungan dua kumpulan itu kelak akan mewujudkan suasana ketegangan . DR - Nabi Sulaiman AS adalah seorang utusan Allah yang diberikankeistimewaan dengan kemampuannya menaklukkan seluruh makhluk ciptaanAllah, termasuk angin yang tunduk di bawah kekuasaannya atas izi….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.