What's New?

cerita rakyat pelbagai kaum

Cerita Rakyat Malaysia

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Cerita rakyat malaysia 1. WARISAN KEPELBAGAIAN BUDAYA MALAYSIACerita Rakyat Warisan Budaya 2. Cerita Rakyat Pelbagai Kaum• Apa yang Dimaksudkan dengan Cerita Rakyat• Ciri –ciri Cerita Rakyat sebuah cerita karut lagi dongeng berkenaan kejadian di assyria..~ nak percaya percaya tak nak sudah, sebab takder bukti/fakta bertulis secara formal..dan tak perlu diperbincangkan. if nak cari kebenaran sila la cari sendiri/kaji . DIALOG RAKYATKera peliharaan cakar pipi bayi umur 8 bulan'Tampil ke depan kalau betul anak jantan'Tetak kaki nenek tua sebab tak dapat duitKeputusan PRK buktikan Am…DIALOG RAKYATBN perbaharui janji bina jambatan Manong Azizah gesa Najib mansuh Akta MKNKenapa ubah tempat mengundi?4 mangsa culik masih di Sabah ambil keterangan su….

Adat Resam Kaum

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

ADAT RESAM KAUM-KAUM DI MALAYSIAADAT RESAM KAUM CINAAdat resam orang Cina terdiri dari pelbagai kepercayaan tentang alam dan campuranfalsafah serta etika dari … ADAT RESAM KAUM-KAUM DI . affiliate program PETALING JAYA: Keputusan dua PRK semalam memberi isyarat pengundi di Sungai Besar dan Kuala Kangsar tidak kisah dengan pelbagai kepayahan ditanggung rakyat selama ini yang berpunca d….

Dialog Rakyat

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Beliau turut mendedahkan satu peristiwa mengenai dirinya diminta beredar oleh ahli keluarga Mastura ketika menghadiri majlis tahlil arwah Wan Khair-il yang Pelbagai versi kedengaran mengenai siapa yang sebenarnya . CERITA DI SEBALIK AYAM TANDOORI. Petang petang ramadan dok cerita pasal ayam tandoori ni kang ada pulak yang puasa separuh hari katanya. Tak tahan terbayang keenakkan ayam tandoori yang cukup seksi de….

Deklarasi Rakyat ←

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Assalamualaikum Ayahanda Tun, MESTI BACA! WAJIB BACA! Berita baik buat pengetahuan rakan2 seperjuangan SELAMATKAN MALAYSIA.. DEKLARASI RAKYAT Alhamdullilah akhirnya YABhg Tun Dr Mahathir telah mendengar . DIALOG RAKYATBN perbaharui janji bina jambatan Manong Azizah gesa Najib mansuh Akta MKNKenapa ubah tempat mengundi?4 mangsa culik masih di Sabah ambil keterangan su….

Adat Dan Budaya Etnik Di Malaysia

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

ETNIK BAJAU Masyarakat Bajau merupakan masyarakat pribumi Sabah dan dari segi populasinya adalah kedua terbesar selepas kaum kadazan.Terdapat pelbagai suku kaum dalam kalangan masyarakat bajau seperti Ilanun,sulu . DIALOG RAKYATBELILAH, APA DITUNGGU LAGI.Isteri PM belanja RM86 juta untuk sewa jet mewah peribadi, dakwa Rafizi Anak perempuan PM juga tumpang jet peribadi disewa kera….

Pengetahuan Am Cerita Cerita

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

* Seorang sherpa dari Nepal, Ang Rita telah berjaya mendaki hingga ke puncak gunung tertinggi, Everest untuk kali yang kesepuluh pada 23 Mei 1996. Apa yang menakjubkan ialah kesemua ekspidisi menawan puncak Gunung . RAKYAT MARHAENBERIKUTAN IMPAK POSITIF, TUN M WAJIB DIDATANGKAN SEKALI LAGI KE SUNGAI BESAR DAN KUALA KANGSARINI AMANAT BARU KE?Tun M mahu BN tewas sehingga hilang wang ….

Cerita Rakyat Malaysia

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Satu ruang terbuka untuk sesiapa saja yang berminat dalam bidang penulisan untuk menyampaikan semula cerita-cerita rakyat pelbagai kaum Malaysia. Sila ikut Pada suatu pagi,seekor keldai pergi meragut rumput di sebuah Peristiwa 13 Mei pada tahun 1969 ialah rusuhan kaum yang berlaku dan kemuncak masalah perpaduan di Malaysia. Tragedi ini yang mengakibatkan kehilangan nyawa serta harta benda dan mempunyai kaitan yang rapat dengan "Pilihan Raya Umum 1969 . DIALOG RAKYAT‘Ada ahli parti lawan turut sokong saya’Rampasan ayam proses dari China sedang disiasatSuee Lim tidak matang berpolitikHISHAM LAGI PELIK.Siti …DIALOG RAKYAT‘Ada ahli parti lawan turut sokong saya’Rampasan ayam proses dari China sedang disiasatSuee Lim tidak matang berpolitikHISHAM LAGI PELIK.Siti ….

Rm 2.6 Bilion: Muhyiddin Dan Mukhriz Menipu Mahathir Dan

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Kalau betul Tan Sri Muhyiddin menipu mengenai USD 700 juta bersamaan RM 2.63 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun Najib di AmBank itu, maka Najib perlu menafikan bahawa dia pernah bukan dua akaun di AmBank beberapa . DIALOG RAKYATKera peliharaan cakar pipi bayi umur 8 bulan'Tampil ke depan kalau betul anak jantan'Tetak kaki nenek tua sebab tak dapat duitKeputusan PRK buktikan Am….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -