cerita kancil boyo lan kebo

Ijoo Berbagi Pada Semua: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Wednesday, 15 December 2010 Pukul 11.52

kancil lan Baya. Label: cerita. kancil rumangsa wis ora tentrem. Ing alas kono dadi buron kewan-kewan liyane. Wis akeh kewan sing diapusi. Ula, gajag, lan macan kebeh wis tau diapusi. Kabeh kancane diakon mateni yen ketemu kancil. kancil ngandhani. “Aku kanchamu sing bakal nuduhi panganan.” “Panganan apa?” pitakone Baya kesengsem. “Mangertia, ing cedhak padesan kana mentas kedadean kebo berik ing pinggir bengawan ini. Salah sijine disudhang nganti mati 

Dongeng Sang Kancil Dan Siput Berlomba Lari (1)

Diterbitkan pada Monday, 4 February 2008 Pukul 22.46

kancil lambat akan diterkam macan, kancil bodoh akan dimakan buaya dan kancil malas akan dipermalukan siput” kata-kata itulah yang selalu di dengungkan kancil Tua pada kancil-kancil muda yang membuat mereka tak punya pilihan lagi kecuali bekerja keras untuk menjadi cepat, pintar dan rajin. Siput sering mendengar desas-desus cerita Cekak Bahasa Jawa: kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik 

Ngurip-urip Basa Jawa: Kancil Lan Bulus

Diterbitkan pada Sunday, 15 July 2012 Pukul 17.54

Nuli bulus enggal miwit lumayu, kancil ngenakake dhedhe, ciptane : “ si gumremet kareben mempis - mempis, aku wus mesthi ora rekasa bisa anjujul, aku mencolot ping telu utawa ping pat bae, wus tamtu bisa nglancangi 

The Second One

Diterbitkan pada Sunday, 21 February 2010 Pukul 9.18

Eh, jadi inget dulu waktu gue kecil bedtime story dari bokap gue biasanya tentang asal usul sesuatu seperti kenapa bisa terjadi hujan, kalau nggak cerita tentang kancil dan buaya, wuahhh…pokonya waktu gue kecil, tiada hari tanpa Gw liat shio juga soale :D. Begitu uda masuk taon kebo, baru serius tuh pengen..sempet 2x test juga tapi negatif. Dan gw . Dulu wkt gue planning utk anak kedua, gue pengen punya baby boy lagi, padahal anak pertama udah cowok.

Wong Jowo: Sejarah Kebo Kicak

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 19.36

Sejarah kebo Kicak. Bagi si penelurus cerita rakyat, cerita kuno Kebokicak yang telah berkembang menjadi cerita tutur di wilayah Jombang bukanlah perkara gampang untuk dibabar-tuliskan. Satu sisi “sang cerita” telah . dan Bantang boyo. Karena Surontanu tidak mau menyerahkan Banteng Tracak Kencana, dan ia melarikan diri, maka Kebokicaklah yang kemudian diperintah untuk merebut rajakaya itu. Kebokicak mempunyai ajian: Bende Tengoro (Canang 

Serba Serbi Banyubiru Jaman Biyen

Diterbitkan pada Friday, 15 April 2011 Pukul 17.05

Sekapur sirih kanggo pengantar tulisaan ini, sakjane ukoro iki wis ora pantes maneh amargo kapur sing ono ing toko-toko koyo toh Kapur Padang Larang, Kapur tulis lan Kapur Kalsit hoe he he, . . Bejo Muhyi, Suryan, Sumadi, Karno Gembong, Rabun, Panut lan Pak Dhe Budiharjo dene poro pangone sing gaweane ngenteni Enuk (kiriman sego jatahe panggon) : Rohiman, Poniman, Oso, Kunthing, Trimo, Miko, Bindit, Gabuk, Eno kebo lan Gimin tahun 80 – an. 4.

Cerita Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 26 April 2010 Pukul 3.21

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi?

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X