cerita kancil boyo lan kebo

Cerita Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 26 April 2010 Pukul 3.21

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi?

Blog Punakawan Suroboyo: Kisah...

Diterbitkan pada Thursday, 9 August 2012 Pukul 15.52

Oleh Mahapati yang licik, Nambi diberitahu bahwa Ranggalawe sedang menyusun pemberontakan di Tuban. Maka atas izin raja, Nambi berangkat memimpin pasukan Majapahit didampingi Lembu Sora dan kebo Anabrang 

Blog Punakawan Suroboyo: Kisah Jaka Tingkir

Diterbitkan pada Saturday, 20 August 2011 Pukul 16.16

Tumekane ing Demak, Jaka Tingkir ngeculake kebo kang wis dileboni lemah ana kupinge lan digiring menyang lapangan. kebo mau ngamuk ora karuan. lan ora ana kang bisa ngadepi polahe. Sultan Trenggana kelingan 

Ijoo Berbagi Pada Semua: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Wednesday, 15 December 2010 Pukul 11.52

kancil lan Baya. Label: cerita. kancil rumangsa wis ora tentrem. Ing alas kono dadi buron kewan-kewan liyane. Wis akeh kewan sing diapusi. Ula, gajag, lan macan kebeh wis tau diapusi. Kabeh kancane diakon mateni yen ketemu kancil. kancil ngandhani. “Aku kanchamu sing bakal nuduhi panganan.” “Panganan apa?” pitakone Baya kesengsem. “Mangertia, ing cedhak padesan kana mentas kedadean kebo berik ing pinggir bengawan ini. Salah sijine disudhang nganti mati 

Cerita Pendek (bahasa Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 27 January 2011 Pukul 20.47

BONSAI Wis meh sedina Drajat nunggu Rista, bojone sing arep nglairake. Bola-bali Drajat keprungu sambat lan jeritane bojone sing nembe berjuang ngliwati maut. Kanggo nylimur pikire sing ora karuwan, Drajat nyoba 

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa 

Serba Serbi Banyubiru Jaman Biyen

Diterbitkan pada Friday, 15 April 2011 Pukul 17.05

Sekapur sirih kanggo pengantar tulisaan ini, sakjane ukoro iki wis ora pantes maneh amargo kapur sing ono ing toko-toko koyo toh Kapur Padang Larang, Kapur tulis lan Kapur Kalsit hoe he he, . . Bejo Muhyi, Suryan, Sumadi, Karno Gembong, Rabun, Panut lan Pak Dhe Budiharjo dene poro pangone sing gaweane ngenteni Enuk (kiriman sego jatahe panggon) : Rohiman, Poniman, Oso, Kunthing, Trimo, Miko, Bindit, Gabuk, Eno kebo lan Gimin tahun 80 – an. 4.

Dongeng: Sang Kancil Dengan Buaya

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2009 Pukul 13.05

Pada zaman dahulu Sang kancil merupakan binatang yang paling cerdik di dalam hutan. Banyak binatang di dalam hutan datang kepadanya untuk meminta pertolongan apabila mereka menghadapi masalah. Walaupun ia 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X