cerita kancil boyo lan kebo

Ringkasan Materi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Friday, 10 May 2013 Pukul 14.58

Pak Boletus (Sepak kebo lelene satus). Irib-iriban / Pepindan (mirib). → Sega Sekepel dirubung cerita Wayang. Pandawa. Punakawan. → Puna = Ngerti, Kawan = kanca, wong/konco seng ngerti karepotane bendarane. 1) Semar. Bathara Ismaya ingkang tumurun ing donya. Swantenipun alus, sareh/sabar boten kesesa wicaranipun. Wataipun sabar lan wicaksana. 2) Gareng Tuladha: kancil lan Baya, Kura-kura lan terwelu. 7) Personifikasi. → Barang mati kaya 

Kumpulan Cerita Jawa: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Wednesday, 24 March 2010 Pukul 10.53

kancil Karo Monyet. Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa 

Cerita Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 26 April 2010 Pukul 3.21

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi?

Dongeng Sang Kancil Dan Siput Berlomba Lari (1)

Diterbitkan pada Monday, 4 February 2008 Pukul 22.46

kancil lambat akan diterkam macan, kancil bodoh akan dimakan buaya dan kancil malas akan dipermalukan siput” kata-kata itulah yang selalu di dengungkan kancil Tua pada kancil-kancil muda yang membuat mereka tak 

Angling Darma (2)

Diterbitkan pada Wednesday, 23 February 2011 Pukul 11.46

Sawise dadi garwa raja Yawastina, Pramesti banjur di boyong menyang Yawastina. Sawijining dina, Pramesthi diangslupi Bathara Wisnu, lan ndadekake dheweke ngandheg. Prabu Astradarma duka ngerti kahanan mau, lan 

Cerita Pendek (bahasa Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 27 January 2011 Pukul 20.47

BONSAI Wis meh sedina Drajat nunggu Rista, bojone sing arep nglairake. Bola-bali Drajat keprungu sambat lan jeritane bojone sing nembe berjuang ngliwati maut. Kanggo nylimur pikire sing ora karuwan, Drajat nyoba 

Ijoo Berbagi Pada Semua: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Wednesday, 15 December 2010 Pukul 11.52

kancil lan Baya. Label: cerita. kancil rumangsa wis ora tentrem. Ing alas kono dadi buron kewan-kewan liyane. Wis akeh kewan sing diapusi. Ula, gajag, lan macan kebeh wis tau diapusi. Kabeh kancane diakon mateni yen ketemu kancil. kancil ngandhani. “Aku kanchamu sing bakal nuduhi panganan.” “Panganan apa?” pitakone Baya kesengsem. “Mangertia, ing cedhak padesan kana mentas kedadean kebo berik ing pinggir bengawan ini. Salah sijine disudhang nganti mati 

Serba Serbi Banyubiru Jaman Biyen

Diterbitkan pada Friday, 15 April 2011 Pukul 17.05

Sekapur sirih kanggo pengantar tulisaan ini, sakjane ukoro iki wis ora pantes maneh amargo kapur sing ono ing toko-toko koyo toh Kapur Padang Larang, Kapur tulis lan Kapur Kalsit hoe he he, . . Bejo Muhyi, Suryan, Sumadi, Karno Gembong, Rabun, Panut lan Pak Dhe Budiharjo dene poro pangone sing gaweane ngenteni Enuk (kiriman sego jatahe panggon) : Rohiman, Poniman, Oso, Kunthing, Trimo, Miko, Bindit, Gabuk, Eno kebo lan Gimin tahun 80 – an. 4.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X