What's New?

cerita fabel nganggo boso jowo

Ipung: Modul Bahasa Jawa Kelas X Semester Ganjil

Diterbitkan pada Saturday, 11 July 2009 Pukul 12.42

dadi ono 'beban mental' nek sing wis didapuk dadi kontributor kudu rajin nulis. hehehehe padahal aku dhewe wis suwi tenan ora nulis sing jenenge karangan nganggo boso jowo, terakhir yo pas kelas 2 smp.dadi ndhek sekolahku mbiyen, pelajaran bahasa daerah iku mung sampe kelas 2 smp, soale kelas 3 kan wis persiapan EBTANAS,nah pelajaran-pelajaran sing ora .. Saiki ayo nyoba maca cerita cekak kanthi tujuan njupuk piwulang becik sajroning crita.

Puisi Bahasa Jawa Pendek Bergambar

Diterbitkan pada Thursday, 30 October 2014 Pukul 9.00

Puisi Bahasa Jawa (Geguritan) | Puisi Boso Jowo. May 7, 2011 - Anda Incoming search terms: cerita pendek bahasa jawa; cerita fabel dalam bahasa jawa; . Di samping menulis puisi Jawa, ia juga menulis cerita pendek .

Ngurip-urip Basa Jawa: Tetembungan Kang...

Diterbitkan pada Wednesday, 30 April 2014 Pukul 8.53

TETEMBUNGAN KANG MAGEPOKAN NGANGGO TEMBUNG RAJA. Raja : yaiku kang nguwasani negara, wenang marentah, midana, geganjar, negara dianggep duweke dhewe [feodalistik] raja siwi : anaking ratu.

Ketaman Asmoro

Diterbitkan pada Saturday, 24 June 2000 Pukul 14.00

Gumregah aku langsung raup nganggo banyu aqua lan nyiapne jaket kandel. "Wis siap liyane, Dit . Ngenes ya ceritanya, dengan ending yang ula-la. hehehe tapi lokasinya keknya keren tu. Postingan versi . aku dong baca bahasa jawanya langsung sambil mesem mesem dewe..soale lucu tenan ya aku moco cerito sing ngenggo boso jowo, apik jan..opo meneh sing clegukanla tak pikir deknen bar mangan tapi ora ngombe, dadine clegukan @.@ yo apik mbak 

Patung Buddha Yang Dimiliki Nazi Berbahan Dasar...

Diterbitkan pada Friday, 2 August 2013 Pukul 6.13

Oleh Stephanie Pappas, Penulis Older LiveScience | LiveScience.com. Mungkin kisah ini terdengar seperti conspire dalam salah satu coat Indiana Jones, namun peneliti Jerman mengatakan bahwa patung Buddha yang 

Contoh Cerkak ( Cerita Cekak ) Basa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 9 June 2012 Pukul 21.45

Sakwise adus banjur metu seko kamar mandi lan nganggo seragam putih abu-abu sing anyar ketok cocok dinggo, wong wadon iku banjur mlaku pinuju kaca sing ana ing cedhak rak-rakane.Nyisiri rambute sing dawa,alus 

Unine Ukara: Akankah Budaya Jawa Akan Seperti Ini?

Diterbitkan pada Wednesday, 26 December 2007 Pukul 22.58

Wayang kulit bercerita tentang kisah ramayana atau mahabarata versi jawa. wayang beber/karebet juga sama hanya saja satu adegan ditampilkan dalam satu lembar kulit. wayang kancil bercerita tentang sato kewan, yang sering disebut fabel. wayang wong sama dengan wayang kulit, tapi ditampilkan seperti drama, walah walah aq dudu wong jowo aseli.. tur yo ngajeni mending nganggo boso indo wae nek ngbrl kro sing luwih tuwo.luwih aman dab nek bhs 

Ngurip-urip Basa Jawa: Manuk Gagak Nganggo...

Diterbitkan pada Wednesday, 6 October 2010 Pukul 19.09

kalimput = kaling-kalingan, katutup ing raja brana = donya arupa mas, picis, inten, barleyan, mutyara disawiyah = disiya-siya, disepelekake banget. Ing ngisor iki ana dongeng kewan utawa fabel sawetara, kanthi irah-irahan :

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -