What's New?

cerita fabel nganggo boso jowo

Materi Ujian Sekolah Smpn 2 Surabaya, Tahun 2011-2012

Diterbitkan pada Monday, 12 March 2012 Pukul 22.55

3.6.Bisa ngerteni isi pacelathon, kanthi negesi tembung sing angel. 3.7.Bisa nemokake gagasan utama ing wacan fabel. 3.8.Bisa nulis aksara Jawa, kanthi maca soal nganggo aksara Jawa. 3.9.Bisa nggawe ukara nganggo 

Ngurip-urip Basa Jawa: Manuk Gagak Nganggo...

Diterbitkan pada Wednesday, 6 October 2010 Pukul 19.09

kalimput = kaling-kalingan, katutup ing raja brana = donya arupa mas, picis, inten, barleyan, mutyara disawiyah = disiya-siya, disepelekake banget. Ing ngisor iki ana dongeng kewan utawa fabel sawetara, kanthi irah-irahan :

Ngurip-urip Basa Jawa: Tetembungan Kang...

Diterbitkan pada Wednesday, 30 April 2014 Pukul 8.53

TETEMBUNGAN KANG MAGEPOKAN NGANGGO TEMBUNG RAJA. Raja : yaiku kang nguwasani negara, wenang marentah, midana, geganjar, negara dianggep duweke dhewe [feodalistik] raja siwi : anaking ratu.

Contoh Cerkak ( Cerita Cekak ) Basa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 9 June 2012 Pukul 21.45

Sakwise adus banjur metu seko kamar mandi lan nganggo seragam putih abu-abu sing anyar ketok cocok dinggo, wong wadon iku banjur mlaku pinuju kaca sing ana ing cedhak rak-rakane.Nyisiri rambute sing dawa,alus 

Contoh Cerita Cekak Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 22 April 2013 Pukul 23.40

pitakone Yudha nganggo basa jawa sing grothal grathul. “ora koq Yud, ora ono apa apa” jawabe Pras singkat. “ayolah Pras, ora usah ngapusi ..kalian kan sahabat, kanca kenthel malah kata Bu Guru, pasti ada sesuatu kan mmungkin wae 

Puisi Bahasa Jawa Pendek Bergambar

Diterbitkan pada Thursday, 30 October 2014 Pukul 9.00

Puisi Bahasa Jawa (Geguritan) | Puisi Boso Jowo. May 7, 2011 - Anda Incoming search terms: cerita pendek bahasa jawa; cerita fabel dalam bahasa jawa; . Di samping menulis puisi Jawa, ia juga menulis cerita pendek .

Ketaman Asmoro

Diterbitkan pada Saturday, 24 June 2000 Pukul 14.00

Gumregah aku langsung raup nganggo banyu aqua lan nyiapne jaket kandel. "Wis siap liyane, Dit . Ngenes ya ceritanya, dengan ending yang ula-la. hehehe tapi lokasinya keknya keren tu. Postingan versi . aku dong baca bahasa jawanya langsung sambil mesem mesem dewe..soale lucu tenan ya aku moco cerito sing ngenggo boso jowo, apik jan..opo meneh sing clegukanla tak pikir deknen bar mangan tapi ora ngombe, dadine clegukan @.@ yo apik mbak 

Ipung: Modul Bahasa Jawa Kelas X Semester Ganjil

Diterbitkan pada Saturday, 11 July 2009 Pukul 12.42

Nganggo ngancam barang. Aku ora nrimakake. Banjur dakturut saka ngendi asale. Kok nganti kay ngono surasane layang kuwi. sakjane apa wae sing wis ditindakake Tiara iku? Ning Tiara dhewe tau kandha yen pacare pirang-pirang, mbok . Pyuh.. wis ah.. ndak sanggup aku nerusne. bukan apa2, nulis nggae boso jowo angel-e ora umum! nulis telung paragraf ae butuh wektu sak-jam. sepurane ae konco2.. dongakno aku sik iso nulis liyo dino.. lek ndak iso yo wis 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.