What's New?

cerita fabel nganggo boso jowo

Unine Ukara: Akankah Budaya Jawa Akan Seperti Ini?

Diterbitkan pada Wednesday, 26 December 2007 Pukul 22.58

Wayang kulit bercerita tentang kisah ramayana atau mahabarata versi jawa. wayang beber/karebet juga sama hanya saja satu adegan ditampilkan dalam satu lembar kulit. wayang kancil bercerita tentang sato kewan, yang sering disebut fabel. wayang wong sama dengan wayang kulit, tapi ditampilkan seperti drama, walah walah aq dudu wong jowo aseli.. tur yo ngajeni mending nganggo boso indo wae nek ngbrl kro sing luwih tuwo.luwih aman dab nek bhs 

Contoh Cerita Cekak Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 22 April 2013 Pukul 7.47

pitakone Yudha nganggo basa jawa sing grothal grathul. “ora koq Yud, ora ono apa apa” jawabe Pras singkat. “ayolah Pras, ora usah ngapusi ..kalian kan sahabat, kanca kenthel malah kata Bu Guru, pasti ada sesuatu kan 

Ngurip-urip Basa Jawa: Manuk Gagak Nganggo...

Diterbitkan pada Wednesday, 6 October 2010 Pukul 19.09

kalimput = kaling-kalingan, katutup ing raja brana = donya arupa mas, picis, inten, barleyan, mutyara disawiyah = disiya-siya, disepelekake banget. Ing ngisor iki ana dongeng kewan utawa fabel sawetara, kanthi irah-irahan :

Ipung: Modul Bahasa Jawa Kelas X Semester Ganjil

Diterbitkan pada Saturday, 11 July 2009 Pukul 12.42

dadi ono 'beban mental' nek sing wis didapuk dadi kontributor kudu rajin nulis. hehehehe padahal aku dhewe wis suwi tenan ora nulis sing jenenge karangan nganggo boso jowo, terakhir yo pas kelas 2 smp.dadi ndhek sekolahku mbiyen, pelajaran bahasa daerah iku mung sampe kelas 2 smp, soale kelas 3 kan wis persiapan EBTANAS,nah pelajaran-pelajaran sing ora .. Saiki ayo nyoba maca cerita cekak kanthi tujuan njupuk piwulang becik sajroning crita.

Cerita Ande Ande Lumut Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 10 February 2015 Pukul 0.26

Sugeng injing rencang sedaya, sebagai bentuk pelestarian dongeng dan cerita rakyat, dibawah ini akan kami bagikan dongeng legenda dengan judul Cerita Ande Ande Lumut Bahasa Jawa, selamat menyimak. Sakwise Yuyu Kangkang lungo Kleting Kuning banjur ngresiki pipine saka telek pitik nganggo banyu kali lan nglanjutake laku menyang omah Ande Ande Lumut. tekan ngarep Nyi Dadapan dumadakan Ande Ande Lumut Mbengok "Dinda Candra Kirana, pungkasanipun 

Ketaman Asmoro

Diterbitkan pada Saturday, 24 June 2000 Pukul 14.00

Gumregah aku langsung raup nganggo banyu aqua lan nyiapne jaket kandel. "Wis siap liyane, Dit . Ngenes ya ceritanya, dengan ending yang ula-la. hehehe tapi lokasinya keknya keren tu. Postingan versi . aku dong baca bahasa jawanya langsung sambil mesem mesem dewe..soale lucu tenan ya aku moco cerito sing ngenggo boso jowo, apik jan..opo meneh sing clegukanla tak pikir deknen bar mangan tapi ora ngombe, dadine clegukan @.@ yo apik mbak 

Ngurip-urip Basa Jawa: Tetembungan Kang...

Diterbitkan pada Wednesday, 30 April 2014 Pukul 8.53

TETEMBUNGAN KANG MAGEPOKAN NGANGGO TEMBUNG RAJA. Raja : yaiku kang nguwasani negara, wenang marentah, midana, geganjar, negara dianggep duweke dhewe [feodalistik] raja siwi : anaking ratu.

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Sesuk menawa keliru bakal diijolke bar netes. Sakwise perkara remeh iki rampung, Sang Kancil enggal-enggal lingguh ning dapur karo pesen Bakso Malang komplet. Ora lali nganggo bakso urat telu sing dadi karemenane.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -