What's New?

cerita fabel nganggo boso jowo

Cerkak Basa Jawa: Mbak Irah Lan Rahasia Mas Wagenugraha

Diterbitkan pada Sunday, 18 May 2014 Pukul 3.02

Mulai saka carane ngekum batik nganggo sabun lerak; carane ngilangi regetan kanti diangkat, dicelupke maneh bola-bali tanpa dikucek lan digosok; carane mbilas nganggo ember isi banyu resik tanpa diperes; carane mepe ning nggon eyupan ben ora njebluk rupane; ngantek carane nyetrika nganggo Kabeh diajarke ditambah praktek ngantek Irah nguasani carane ngumbah batik sing bener. tags: cerita cekak basa jawa, cerkak bahasa jawa, cerkak boso jowo.

Materi Ujian Sekolah Smpn 2 Surabaya, Tahun 2011-2012

Diterbitkan pada Monday, 12 March 2012 Pukul 15.55

3.6.Bisa ngerteni isi pacelathon, kanthi negesi tembung sing angel. 3.7.Bisa nemokake gagasan utama ing wacan fabel. 3.8.Bisa nulis aksara Jawa, kanthi maca soal nganggo aksara Jawa. 3.9.Bisa nggawe ukara nganggo 

Dongeng Bahasa Jawa Semut Lan Walang Pemalas

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 11.30

Dongeng bahasa jawa semut lan walang pemalas merupakan kisah dari dua jenis binatang yang dijadikan sebuah cerita fabel agar lebih menarik. Seperti apa kisah yang sengaja kita terjemahkan ke dalam bahasa jawa 

Ngurip-urip Basa Jawa: Manuk Gagak Nganggo...

Diterbitkan pada Wednesday, 6 October 2010 Pukul 12.09

kalimput = kaling-kalingan, katutup ing raja brana = donya arupa mas, picis, inten, barleyan, mutyara disawiyah = disiya-siya, disepelekake banget. Ing ngisor iki ana dongeng kewan utawa fabel sawetara, kanthi irah-irahan :

Cerita Cekak Basa Jawa: Kuncung Bawuk, Sandal Jepit...

Diterbitkan pada Sunday, 16 February 2014 Pukul 9.53

Mesthi wae Kuncung ora nganggo sandal jepite anyar sing isih dieman-eman. Dheweke trimo nganggo sandal lawas sing wis dipeniteni tags: cerita cekak basa jawa, cerkak basa jawa, cerita cekak, bahasa jawa, kuncung bawuk, cerita lucu bahasa jawa, cerita cekak lucu bahasa jawa, cerita cekak basa jawa, cerkak basa jawa, cerita cekak, bahasa jawa, kuncung bawuk, cerita lucu bahasa jawa, cerita cekak lucu bahasa jawa. Diposting oleh undil di 2/16/2014 04:53:00 PM.

Cerita Lucu Basa Jawa: Lomba Nyanyi Bayi Altap Vs Pitik...

Diterbitkan pada Saturday, 29 August 2015 Pukul 0.07

Kowe ora nganggo pampers tho? Tur senenganmu nelek sak nggon-nggon. Kamangka pendak sore aku ditinggal Bunda ning kene. Kuwi artine pendak sore aku bakal mambu telekmu!. Wis saiki kowe mencok ning nduwur 

Unine Ukara: Akankah Budaya Jawa Akan Seperti Ini?

Diterbitkan pada Wednesday, 26 December 2007 Pukul 15.58

Wayang kulit bercerita tentang kisah ramayana atau mahabarata versi jawa. wayang beber/karebet juga sama hanya saja satu adegan ditampilkan dalam satu lembar kulit. wayang kancil bercerita tentang sato kewan, yang sering disebut fabel. wayang wong sama dengan wayang kulit, tapi ditampilkan seperti drama, walah walah aq dudu wong jowo aseli.. tur yo ngajeni mending nganggo boso indo wae nek ngbrl kro sing luwih tuwo.luwih aman dab nek bhs 

Arti Legenda, Sage, Mite, Fable, Dongeng, Dan Opra...

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 14.06

Arti Legenda, Sage, Mite, Fable, Dongeng, dan Opra beserta contoh. A. Legenda. Definisi Dan Pengertian Legenda adalah cerita rakyat yang dianggap benar-benar terjadi yang ceritanya dihubungkan dengan tokoh sejarah, 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -