What's New?

cerita bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Bahasa Sunda Dan Sherlock Holmes

Diterbitkan pada Sunday, 26 July 2015 Pukul 4.46

Dialog di atas bukan kutipan dari naskah Sir Arthur Conan Doyle yang terlupakan tentang petualangan Sherlock Holmes dan John Watson di tanah Pasundan, melainkan dari terjemahan bahasa Sunda cerita “The Adventure of The . Singaparna kini bisa membaca petualangan karakter ciptaannya; kita pun sebagai orang Sunda gembira karena tak cuma bisa membaca cerita Si Kabayan dan Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet, tapi juga cerita-cerita detektif.

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Cerita Dongeng Sunda,Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak Sasatoan Terbaru, Dongeng sunda cerita binatang. Kacaritaheun sakadang monyet jeung sakadang kuya keur sarare disisi hutan deukeut walungan, dina tangkal kiara.

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 8.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 12.34

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei anu alus tur kuat ke lamun geus anggeus Jadi jalma kudu getol kos sakadang Kuya tapi tong gampang putus asa jeung tong bodo. Jeung kudu daek babantu ka batur kos sakadang 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah . Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana Dalam Cekap = Cukup

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Saturday, 4 July 2015 Pukul 7.42

"Tuh tingali Uya, meni geus beureum kitu, hayu atuh urang purak sing seubeuh,"ceuk sakadang kuya bari ngala cabe nu beureum, belewek di huapkeun. Atuh karasa pisan ladana, bakat ku lada sakadang monyet 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

D'seuhah Da Lada Restorant

Diterbitkan pada Saturday, 18 August 2012 Pukul 9.45

Sesungguhnya kata Seuhah Da Lada adalah kata-kata yang berasal dari bahasa Sunda yang diilhami oleh cerita Parahyangan, yaitu ketika Sakadang Monyet dan Sakadang Kuya (kura-kura) memakan buah cabe di kebun petani.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -