What's New?

cerita bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti...

Diterbitkan pada Monday, 19 January 2015 Pukul 19.19

Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti Sosobatan. Statistik. Home bahasa sunda dongeng leleson Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti Sosobatan 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Sakadang Kuya!” “Kuk!” “Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal Sakadang Kuya anu keur cinutrung dina batu. “Ari tadi peuting saré di mana Sakadang Monyét téh?” Sakadang Kuya malik nanya. “Di ditu, di deukeut kebon Pa Tani.” “Baruk? Naha Ujang teu sieun ku . Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini . Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana Dalam Cekap = Cukup

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Kumpulan Dongen Bahasa Sunda Sasatoan - Dongen adalah sebuah kisah yang tidak nyata yang dicertakan oleh orang tua/guru guna memotifasi anak anak supaya menjadi anak yang lebih baik dan cerdas. Untuk guru guru dongeng sunda. Dongeng adalah suatu cerita yang benar benar tidak terjadi yang sifatnya hanya untuk menghibur. . Kacaritaheun sakadang monyet jeung sakadang kuya keur sarare disisi hutan deukeut walungan, dina tangkal kiara. Sakadang kuya 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.21

ceuk Sakadang Kuya. Ngadéngé jawaban kitu, Sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari Sakadang Kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku sorangan, da Sakadang Kuya mah teu . Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di . Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana Dalam Cekap = Cukup

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Omongna "Sakadang Monyet,kami manggih tangkal cau nu buahna geus asak,tapi hanjakal teu bisa naek, cing tulungan pangalakeun, engke paparon" Hade,"tembal . Kepustakaan Jawa | Kitab Cerita dan Dongeng Bahasa Jawa Kuno.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah . Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana Dalam Cekap = Cukup

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 12.34

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei anu alus tur kuat ke lamun geus anggeus Jadi jalma kudu getol kos sakadang Kuya tapi tong gampang putus asa jeung tong bodo. Jeung kudu daek babantu ka batur kos sakadang 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -