What's New?

cerita bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Contoh Dongeng Bahasa Sunda "sakadang Kuya Silih...

Diterbitkan pada Sunday, 21 October 2012 Pukul 3.17

Contoh dongeng bahasa sunda "Sakadang Kuya Silih Duruk Jeung Maung" DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Indahnya Berbagi Dan Memberi: Contoh Perbandingan...

Diterbitkan pada Sunday, 16 March 2014 Pukul 12.27

Misalnya kenyataan tersebut terdapat dalam cerita Kancil dan Kura-kura yang disajikan dalam bahasa Indonesia dengan cerita Monyét jeung Kuya yang tersaji dalam berbahasa Sunda. Kedua cerita tersebut Kitu deui sakadang monyét. Keur kitu, pék gorowok téh Sakadang Monyét ngagorowok. “Seuhah lata-lata!” Maksudna mah “seuhah lada-lada”. Terus dicarék ku Sakadang Kuya ulah gandéng tapi Sakadang Monyét henteu ngawaro. Monyét api-api teu 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Bongan tuda, basa éta gé nangka dibéakkeun ku sorangan.” Tayohna mah Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian . Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana 

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 19.34

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei anu alus tur kuat ke lamun geus anggeus Jadi jalma kudu getol kos sakadang Kuya tapi tong gampang putus asa jeung tong bodo. Jeung kudu daek babantu ka batur kos sakadang 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Sunday, 7 April 2013 Pukul 3.15

Sakadang kuya mah sare dihandap disela-sela akar, ari sakadang monyet mah sare dina dahan anu panghandapna, teu pajauh. maksud teh ngameh bisa bari ngobrol memeh sare, atawa bisa silih geuingkeun bisi aya nanaon. Dongeng Bahasa Sunda Kelinci jeung Domba Adu Dongeng Bahasa Sunda Peucang jeung Maung Dongeng Bahasa Sunda Monyet Hawek Dongeng Bahasa Sunda Sireum jeung Gajah Dongeng Bahasa Sunda Kadal Dongeng Bahasa Sunda Raja 

Phri Bandung Barat

Diterbitkan pada Saturday, 18 August 2012 Pukul 16.45

Sesungguhnya kata Seuhah Da Lada adalah kata-kata yang berasal dari bahasa Sunda yang diilhami oleh cerita Parahyangan, yaitu ketika Sakadang Monyet dan Sakadang Kuya (kura-kura) memakan buah cabe di kebun petani.

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 23.45

Kali ini Arena Berbagi akan share dongeng bahasa sunda yang berjudul Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau, jika didalam bahasa indonesia ini berarti seekor kura-kura dan seekor monyet menanam pohon pisang. Sebelumnya Arena Berbagi juga sudah . Karena seperti yang kita tau, selain lucu, dongeng-dongeng bahasa sunda mengandung nasihat dan hikmah dari setiap ceritanya, setidaknya saya dapat dari ayah saya. Sekian, semoga bermanfaat.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -