What's New?

carpon sunda keur barudak

Pepeling Keur Anaking Budak Kuring

Diterbitkan pada Friday, 1 March 2013 Pukul 7.59

Anaking jimat Awaking Hidep kudu reueus hirup huripna ngajadi diri anjeun sorangan. Raksa pariksa amarah hidep nu ngabalukarkeun kaduhung teu manggih tungtung. Jalanan hirup ku handap asor ka papada manusa, jaga jeung riksa 

Kumeok Memeh Dipacok: Carpon Sunda Tina Buku Bahasa...

Diterbitkan pada Tuesday, 15 October 2013 Pukul 8.48

Bilih bade ngawawaas anjeun mangga aos carpon nu ieu nu dicutat tina buku bahasa sunda taman pamekar jilid 2 :Bada Magrib Aman geus disalampeur ku babaturanana. Reik marulan cenah. ARULIN KEUR CAANG BULAN kana jeroeun kalang. Barudak teh bereyek ka ditu, bereyek ka idieu, pada sieun katoel, bari teu eureun saleuseurian. Berebet Oma jeung baturna duaan lalumpatan kana gandok leutik. *** Kumpulan Dongeng Sunda Si Kabayan BACA BERIKUTNYA >>

Carpon Bahasa Sunda, Sora Piriwit Ditiup Semu Ngalengis...

Diterbitkan pada Monday, 3 June 2013 Pukul 18.50

Carpon bahasa sunda, Sora Piriwit Ditiup Semu Ngalengis. Kagareuwahkeun sotéh pédah wé aya budak ngora nu diuk di bangku hareupeun noél kana pingping lalaunan. “Punya api, pa?” cenah. Sakedapan Yuswa nelek-nelek budak ngora téa. Pakulitanana Papakéanana, ka luhurna kaos oblong hideung aya gambaran leungeun keur ngacungkeun jempol, curuk, jeung cinggir, bari jajangkung jeung jari manisna ditekuk. Sarérétan mah badis gambar tanduk banténg.

Adul Budak Telenges

Diterbitkan pada Thursday, 21 March 2013 Pukul 16.12

ADUL BUDAK TELENGES. adul katelah si budak telenges ka kolot, hiji mangsa adul jeung udin bapa na leumpang bareng di pasar anu sakitu loba jelema "pa, wani teu balap lumpat jeung adul" ceuk adul ka bapa na "wani sok lah" tembal udin nu asa ka tangtang ku nu jadi budak , semet keur udin lumpat,,jorowok teh adul ngajorowok bari nunjuk ka udin nu keur lumpat "bangsaaaaaaat,,,,bangsaaaaaaaatttt,,," atuh udin genjur di tareunggeulan ku jalma sa pasar,,

Marianitiwwi: Carpon Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 16 June 2013 Pukul 5.27

Carpon Sunda. “ ULANGAN “. Di isuk poe tabuh 6.30 geus loba barudak dikelas, biasana oge pan tabuh 6.30 teh keur aya 4 orang nu geus datang ka kelas teh. Tapi poe iyeu teh beda hampir saluruh siswa nu dikelas geus 

Kumeok Memeh Dipacok: Carpon Pangalaman Keur Budak

Diterbitkan pada Tuesday, 30 September 2014 Pukul 10.07

Pangalaman Keur Budak. Waktu kuring sakola di Bandung, kuring téh kaasup pangleutikna, pangkuruna jeung panghéngkérna deuih. Atuh ana pareng aya nu ngagelutan tèh tara ngalawan, ngan bati ceurik jeung ngarasakeun baé tapak diteunggeul batur. Méh unggal poé saban balik ti sakola,papakéan kuring sok kalotor ku leutak atawa ku Dongeng Sunda Si Kabayan Ka Puskesmas. " SI KABAYAN KA PUSKESMAS " Dongeng Sunda Si Kabayan ka Puskesmas : Eta mah Si 

Biografi Basa Sunda

Diterbitkan pada Friday, 1 January 2010 Pukul 7.59

Karyana anu dibukukeun mangrupa carita barudak jeung buku pangajaran sakola kayaning Sari Bahasa Indonésia, 6 jilid keur SD (1987), Pendidikan Bahasa Daérah, keur mahasiswa PGSD (1992), Liburan Bersama Kawan-Kawan Baru (1985), Bunga Mekarwangi (1992), Biarkan Burung-Burung Lepas Bébas (1992), Monumén Hutan Jati (1992) Kungsi meunang hadiah dina pasanggiri ngarang carita pondok Sunda nu diayakeun ku Yayasan Kudjang Putra, Bandung (1968).

Carpon Basa Sunda "sahabat"

Diterbitkan pada Monday, 25 February 2013 Pukul 13.41

Ya! dengan Bahasa Sunda :-) Mohon maaf Apabila Cerpen Saya tidak Memuat Bahasa Sunda dengan Baik, dikarenakan Saya juga masih Belajar :-) Selamat Membaca? Baca gitu? hehehe.. Natasha Rizki teh Tanyana ka Abdi, nu keur asyik ngerjakeun soal Matematika. “Ca, kos kieu lain sih?” Tanyana kesel. wae, henteu kos biasana saling tunya-tanya. Barudak nu di Angkot ge pada heran, lantaran Abdi sareng Alma nu biasana pangramena, ayeuna ngan ukur caricing wae.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -