carita pondok basa sunda lutung kasarung

Contoh Resume Carita Pantun Basa Sunda...

Diterbitkan pada Wednesday, 29 August 2012 Pukul 16.00

Kamekaran seni carita pantun salajengna dicirikeun ku nambahanana carita-carita pantun nu ajenna dianggap luhung, kayaning carita lutung kasarung, ciung Wanara, Mundinglaya Dikusumah, Dengdeng Pati Jaya Perang,Ratu . Caturkeun, urang cuang caritakeun, cuang diajar mupulihkeun nu bihari, mopoyakeun nu baheula, diguratkeun, diguritkeun, kana pucuk gebang pondok lontar, ecekan guguluntungan, sabeulit tamba pamali, sakecap tamba buagan, 

Lutung Kasarung « Rohang Kalam Jeung Daluang

Diterbitkan pada Thursday, 24 April 2008 Pukul 19.33

lutung kasarung. Posted by bujanggamanik dina April 24, 2008. Kacaturkeun di nagara Pasir Batang, Prabu Tapa Ageung ti praméswari Niti Suwari kagungan putra tujuh, istri wungkul. Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, nu katilu . Related. Dongéngéng Dongéng AmbuIn "Pidangan carita pondok" . boleh kah saya minta carita dongeng ? tetapi pake bahasa sunda ………… tolong saya yaa besok dikumpulkannya , terserah apa saja ceritanya . hatur nuhun.

Tutor Junior: Drama Basa Sunda

Diterbitkan pada Saturday, 17 October 2009 Pukul 8.29

Kacaturkeun di nagara Pasir Batang, Prabu Tapa Ageung ti prameswari Niti Suwari kagungan putra tujuh, istri wungkul. Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, nu katilu Purbadéwata, nu kaopat Purbakanca 

Siti Sundari: Bahasa Sunda Semester Genap

Diterbitkan pada Wednesday, 18 January 2012 Pukul 13.22

TANAH sunda '78. (Hikmat Sadkar). Kawih tingtrim nu kamari. Suling jeung jentréng kacapi. Galindeng bujang jeung lanjang. Kiwari geus ilang musna. Geus sirna tilem ku mangsa. Guruminda jeung Sangkuriang geus jauh ti kacapangan. Pohaci jeung widadari lir Bédana jeung dongeéng, carita pondok mah caritana méré kesan ka anu macana yén kajadian, palaku, tempat, jeung mangsa anu dicaritakeunnana téh henteu pamohalan. Kajadian sapopoé ogé 

Life Is Choice

Diterbitkan pada Wednesday, 16 March 2011 Pukul 8.35

Label: Banyolan Mang Ajang basa sunda Budaya sunda carita pondok Gogonjakan Seuri Leutik sunda. 0. Tambahkan . Ku pitulung lutung kasarung, dibantu Sunan Ambu jeung para bujangga, ieu tanjakan téh laksana.

Lutung Kasarung

Diterbitkan pada Friday, 22 August 2008 Pukul 15.05

Sesampai di hutan patih tersebut masih berbaik hati dengan membuatkan sebuah pondok untuk Purbasari. Ia pun menasehati Purbasari, “Tabahlah Tuan Putri. Cobaan lutung kasarung selalu menggembirakan Purbasari dengan mengambilkan bunga –bunga yang indah serta buah-buahan bersama teman-temannya. Pada saat malam bulan purnama, lutung kasarung kenapa gak pake bahasa sunda. Balas · matthew2013 berkata: Mei 4, 2011 pada 12:47 

Lutung Kasarung

Diterbitkan pada Thursday, 7 February 2013 Pukul 15.10

lutung kasarung. 00.10 carita Pantun Noments. Kacaturkeun aya hiji nagara, Nagara Pasir Batang Anu Girang. Nagara mahmur kerta raharja, gemah ripah loh jinawi. Rajana Prabu Ageung Tapa, praméswarina anu .. carita = Cerita/Kisah Caroge = Suami Carpon (carita pondok) = Cerpen (Cerita pendek) Cawet = Celana Dalam Cekap = Cukup Ceker = Kaki (unggas) Cempor = Lampu Minyak Cenang = Bisul Cengek = Cabai Rawit Cengkat = Bangun 

Lutung Kasarung

Diterbitkan pada Sunday, 16 June 2013 Pukul 4.17

(Hatur punten bilih aya nu kasabit nami, ah keun wae rek ngarambek oge….) Diposkan 29th June 2013 oleh mang ajang. Label: Banyolan Mang Ajang basa sunda Budaya sunda carita pondok Gogonjakan Seuri Leutik 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X