What's New?

carita pondok basa sunda lutung kasarung

Ngaderes Lutung Kasarung Dina Tembang Cianjuran...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 7.02

Nurutkeun inpo anu dipedalkeun ku loka Agenda Unpad, pintonan carita Lutung Kasarung dina wangunan Tembang Sunda Cianjuran anu dikaluarkeun ku DASENTRA waktu harita mibanda gaya anu béda reujeung tembang Sunda Cianjuran umumna anu osok mintonkeun lagu wawaréhan. Ditambah deui ku juru tembangna anu Pidangan Seni Budaya Rumawat Padjadjaran dina Raraga Miéling Poé Basa Indung Sadunya. Dina raraga miéling datangna Poé 

Uh/uts/uas/ukk: Ukk 2014

Diterbitkan pada Thursday, 2 October 2014 Pukul 4.15

UJIAN AKHIR SEMESTER II (GENAP ). Mata Pelajaran : Bahasa Sunda api anéh di leuweung ngadak-ngadak euweuh lutung téh, padahal biasana lutung loba tinggurayang, keur kitu aya lutung hiji keur guguyurangan dina tangkal. Ku Aki Panyumpit disumpitan, tapi a. monyét kasarung c. lutung kasasab e. lutung kasarung. b. peucang kasarung d. lutung . Anu teu kaasup bédana dongéng jeung carita pondok téh nya éta … a. Dongéng mah caritana panjang 

Lutung Kasarung

Diterbitkan pada Friday, 22 August 2008 Pukul 15.05

Sesampai di hutan patih tersebut masih berbaik hati dengan membuatkan sebuah pondok untuk Purbasari. Ia pun menasehati Purbasari, “Tabahlah Tuan Putri. Cobaan Lutung kasarung selalu menggembirakan Purbasari dengan mengambilkan bunga –bunga yang indah serta buah-buahan bersama teman-temannya. Pada saat malam bulan purnama, Lutung Kasarung kenapa gak pake bahasa sunda. Balas. matthew2013 berkata: Mei 4, 2011 pada 12:47 

9a Kelompok 4 :d: Essey Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 28 November 2013 Pukul 19.22

Dongeng Sunda dina carita silat anu kungsi sohor teh Si Rawing karangan Yat R. Dibacakeunana ku Wa Kepoh deuih, puguh bae matak jadi kacapangan balarea. Si Rawing beunang disebutkeun dongeng Kitu deui dongeng Sangkuriang jeung Lutung Kasarung. Malah anyar keneh, Aan Merdeka Permana, . Kaasup anu kungsi dilalanyah ku RRI Bandung taun 1990-an, basa aya acara maca carita pondok dina radio. Pasualanana balik deui kana sponsor tea.

Naskah Teks Drama Bahasa Sunda, Lutung Kasarung...

Diterbitkan pada Sunday, 17 February 2013 Pukul 16.39

Naskah teks drama bahasa sunda, lutung kasarung. Kacaturkeun di nagara Pasir Batang, Prabu Tapa Ageung ti prameswari Niti Suwari kagungan putra tujuh, istri wungkul. Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, nu katilu 

Siti Sundari: Bahasa Sunda Semester Genap

Diterbitkan pada Wednesday, 18 January 2012 Pukul 13.22

TANAH SUNDA '78. (Hikmat Sadkar). Kawih tingtrim nu kamari. Suling jeung jentréng kacapi. Galindeng bujang jeung lanjang. Kiwari geus ilang musna. Geus sirna tilem ku mangsa. Guruminda jeung Sangkuriang geus jauh ti kacapangan. Pohaci jeung widadari lir Bédana jeung dongeéng, carita pondok mah caritana méré kesan ka anu macana yén kajadian, palaku, tempat, jeung mangsa anu dicaritakeunnana téh henteu pamohalan. Kajadian sapopoé ogé 

Lutung Kasarung « Rohang Kalam Jeung Daluang

Diterbitkan pada Thursday, 24 April 2008 Pukul 19.33

Lutung Kasarung. Posted by bujanggamanik dina April 24, 2008. Kacaturkeun di nagara Pasir Batang, Prabu Tapa Ageung ti praméswari Niti Suwari kagungan putra tujuh, istri wungkul. Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, . Dongéngéng Dongéng AmbuIn "Pidangan Carita Pondok" .. boleh kah saya minta carita dongeng ? tetapi pake bahasa sunda ………… tolong saya yaa besok dikumpulkannya , terserah apa saja ceritanya . hatur nuhun.

Ahmad Bakri: Representasi Suara Rakyat Desa

Diterbitkan pada Tuesday, 24 February 2015 Pukul 20.54

Buku-buku lainnya yang beliau hasilkan diantaranya Srangenge Surup Manten (1968), Si Tapa dan Bidadari (1975), Diperalat Pencuri (1975), Sanghiang Lutung Kasarung (1976), Sudagar Batik (1980), Potret, Lebe Kabayan, Dengan bahasa yang lugas khas dialek Ciamis. Dalam salah satu carita pondok yang berjudul Kabeureuyan (dalam buku Dukun Lepus, Kiblat Buku Utama, 2002), tokoh Abah Apung mengkritiki Kuwu yang menyelewengkan uang rakyat.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -