What's New?

carita pondok basa sunda lutung kasarung

Cerita Rakyat : Lutung Kasarung Dan Putri Purbasari

Diterbitkan pada Sunday, 8 February 2015 Pukul 15.33

Lutung Kasarung dalam bahasa Sunda berarti lutung yang tersesat. Lutung adalah sejenis kera Ia meminta Uwak Batara Lengser untuk membuatkan pondok yang kokoh, meskipun sederhana untuk Putri Purbasari. Maka demikianlah, Putri 

Urang Sunda Kamarana?: Dongeng Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 21 November 2010 Pukul 4.32

Dongeng Sunda dina carita silat anu kungsi sohor teh Si Rawing karangan Yat R. Dibacakeunana ku Wa Kepoh deuih, puguh bae matak jadi kacapangan balarea. Si Rawing beunang disebutkeun dongeng Kitu deui dongeng Sangkuriang jeung Lutung Kasarung. Malah anyar keneh, Aan Merdeka Permana, . Kaasup anu kungsi dilalanyah ku RRI Bandung taun 1990-an, basa aya acara maca carita pondok dina radio. Pasualanana balik deui kana sponsor tea.

Uh/uts/uas/ukk: Ukk 2014

Diterbitkan pada Wednesday, 1 October 2014 Pukul 21.15

UJIAN AKHIR SEMESTER II (GENAP ). Mata Pelajaran : Bahasa Sunda api anéh di leuweung ngadak-ngadak euweuh lutung téh, padahal biasana lutung loba tinggurayang, keur kitu aya lutung hiji keur guguyurangan dina tangkal. Ku Aki Panyumpit disumpitan, tapi a. monyét kasarung c. lutung kasasab e. lutung kasarung. b. peucang kasarung d. lutung . Anu teu kaasup bédana dongéng jeung carita pondok téh nya éta … a. Dongéng mah caritana panjang 

Siti Sundari: Bahasa Sunda Semester Genap

Diterbitkan pada Wednesday, 18 January 2012 Pukul 6.22

TANAH SUNDA '78. (Hikmat Sadkar). Kawih tingtrim nu kamari. Suling jeung jentréng kacapi. Galindeng bujang jeung lanjang. Kiwari geus ilang musna. Geus sirna tilem ku mangsa. Guruminda jeung Sangkuriang geus jauh ti kacapangan. Pohaci jeung widadari lir Bédana jeung dongeéng, carita pondok mah caritana méré kesan ka anu macana yén kajadian, palaku, tempat, jeung mangsa anu dicaritakeunnana téh henteu pamohalan. Kajadian sapopoé ogé 

Lutung Kasarung « Rohang Kalam Jeung Daluang

Diterbitkan pada Thursday, 24 April 2008 Pukul 12.33

Lutung Kasarung. Posted by bujanggamanik dina April 24, 2008. Kacaturkeun di nagara Pasir Batang, Prabu Tapa Ageung ti praméswari Niti Suwari kagungan putra tujuh, istri wungkul. Nu kahiji kakasihna Purbararang, nu kadua Purbaéndah, . Dongéngéng Dongéng AmbuIn "Pidangan Carita Pondok" .. boleh kah saya minta carita dongeng ? tetapi pake bahasa sunda ………… tolong saya yaa besok dikumpulkannya , terserah apa saja ceritanya . hatur nuhun.

Ahmad Bakri: Representasi Suara Rakyat Desa

Diterbitkan pada Tuesday, 24 February 2015 Pukul 13.54

Buku-buku lainnya yang beliau hasilkan diantaranya Srangenge Surup Manten (1968), Si Tapa dan Bidadari (1975), Diperalat Pencuri (1975), Sanghiang Lutung Kasarung (1976), Sudagar Batik (1980), Potret, Lebe Kabayan, Dengan bahasa yang lugas khas dialek Ciamis. Dalam salah satu carita pondok yang berjudul Kabeureuyan (dalam buku Dukun Lepus, Kiblat Buku Utama, 2002), tokoh Abah Apung mengkritiki Kuwu yang menyelewengkan uang rakyat.

Kamarang Kamanting: Contoh Rpp Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Saturday, 30 November 2013 Pukul 1.54

Berbicara dalam memerankan drama dengan memperhatikan penggunaan bahasa Sunda yang baik, intonasi, tekanan, diksi dan pelafalan yang jelas, serta keselarasan dengan karakter yang diperankan. c. . Sayudi: Lutung Kasarung. - Suriasaputra: Panjiwulung. - Wahyu Wibisana: Galunggung Ngadeg Tumenggung, Mundinglaya Saba Langit. 2. Drama Modérn atawa Téater. Di Tatar Sunda kiwari, anu disebut drama modern téh nya éta drama atawa téater, anu 

Ngaderes Lutung Kasarung Dina Tembang Cianjuran...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 0.02

Nurutkeun inpo anu dipedalkeun ku loka Agenda Unpad, pintonan carita Lutung Kasarung dina wangunan Tembang Sunda Cianjuran anu dikaluarkeun ku DASENTRA waktu harita mibanda gaya anu béda reujeung tembang Sunda Cianjuran umumna anu osok mintonkeun lagu wawaréhan. Ditambah deui ku juru tembangna anu Pidangan Seni Budaya Rumawat Padjadjaran dina Raraga Miéling Poé Basa Indung Sadunya. Dina raraga miéling datangna Poé 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -