What's New?

cara membuat penapis kolam ikan

Landscape Design For Homes And The Use Of Plants

Diterbitkan pada Friday, 19 February 2010 Pukul 22.11

(Penapis bio membuat kolam ikan anda senang diselenggara, air lebih jernih dan anda tidak perlu menukar airnya. Anda cuma perlu menyauk keluar sampah terapung dan 'flush' air kotor dari penapis pasir seminggu sekali.

Cara Merawat Ikan Koi Yang Bagus

Diterbitkan pada Friday, 18 July 2014 Pukul 11.40

fail gambar Cara Merawat dan sentiasa mengawal Ikan Koi Yang Baik Kolam air mani buat Pelihara ikan koi. Penapis daripada empat lapis Perlu Dipasang Untuk Pemeliharaan kebersihan dan kelancaran udara pasokan.

Kolam Ikan Hiasan: Projek Buat Kolam Ikan

Diterbitkan pada Friday, 4 December 2009 Pukul 9.21

Projek buat kolam ikan. Ari ni nak berkongsi bagaimana kolam ikan di rumah aku ter"sergam" dari awal penggalian "Buruh paksa" dikerah melakukan kerja-kerja penggalian gali punya gali, mainhole dan poly pipe pulak dok melintang. Adus!! Setelah Utk DIY biasa orang buat ada 2 cara iaitu pakai tong drum/tong sampah dan sebarang tong DAN buat kolah kecik sebelah dia(like mine). . Buat masa skrg ok je, cuma penapis airnya perlu di cuci 3 minggu sekali.

Penjagaan Haiwan Peliharaan: Intro: Penjagaan Ikan Hiasan

Diterbitkan pada Sunday, 24 February 2013 Pukul 14.30

Kolam ikan koi atau 'Koi Pond' sebenarnya tidaklah sukar untuk diselenggara jika kita tahu cara untuk menjaganya dan pembinaannya mengikut spesifikasi yang ditetapkan ataupun kita mendapatkan nasihat pakar. dari Serenity Scape berkata, Koi Pond yang mudah diselenggara adalah yang berkualiti tinggi yang mana 30 peratus daripada keseluruhan kolam dilengkapi penapis atau 'filter' untuk menapis air serta memastikan kolam bersih selain ikan koi sihat.

Pilihan Untuk Merawat Dan Menapis Kolam Landskap Atau...

Diterbitkan pada Tuesday, 27 October 2009 Pukul 6.47

Berikut adalah pilihan tentang cara merawat dan menapis kolam landscape dan kolam ikan dirumah anda, ianya disenaraikan bermula dengan yang terbaik dan diakhiri dengan yang kurang baik mengikut pendapat kami. MERAWAT DAN Ada beberapa cara lain untuk membuat penapis ekoloji atau penapis bio , SILA LIHAT SENARAI TIPS UNTUK LANDSKAP DI ATAS-ADA DUA LAGI 'ARTICLE' BERKENAAN PENAPIS EKOLOJI/PENAPIS BIO.(THERE ARE 

Tips Bina Kolam Ikan Koi

Diterbitkan pada Monday, 23 June 2014 Pukul 13.12

Anda ingin membuat kolam ikan koi? Tips berikut ini Sebagaimana kolam ikan lainnya, kolam koi pun perlu dilengkapi sistem penapisan untuk menghasilkan oksigen dan menjaga kebersihan air kolam. Pada kolam ikan 

Kolam Ikan Hiasan: Kolam Sistem Penapisan Eko-bio

Diterbitkan pada Monday, 7 December 2009 Pukul 16.51

Untuk itu, pemilik kediaman yang mahu membangunkan kolam ikan bagi mencantikkan laman disarankan bertukar kepada kolam pasang siap yang menggunakan sistem penapisan eko-bio atau Eco-bio Filtration System. Kolam pasang In that case, i think you should plan/organise(what kind of material 2b used,size etc), survey nearby tempat2 buat fiber,(production bio filter might be $$$)so i suggest you come out with your own Bio Filter tank(with a good media.

Bio/ecology Filter Pond Construction

Diterbitkan pada Monday, 29 March 2010 Pukul 8.44

Tips on landscape. There are another 5 articles on fish pond systems and constructions. Terdapat 5 lagi artikel mengenai sistem kolam ikan dan cara membinanya. Tips on herbal plants,. Tips on agriculture. General tips .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.