What's New?

cara membuat penapis kolam ikan

Kolam Ikan Hiasan: Projek Buat Kolam Ikan

Diterbitkan pada Friday, 4 December 2009 Pukul 2.21

Utk DIY biasa orang buat ada 2 cara iaitu pakai tong drum/tong sampah dan sebarang tong DAN buat kolah kecik sebelah dia(like mine).Yang aku . Buat masa skrg ok je, cuma penapis airnya perlu di cuci 3 minggu sekali.

Pilihan Untuk Merawat Dan Menapis Kolam Landskap Atau...

Diterbitkan pada Monday, 26 October 2009 Pukul 23.47

Berikut adalah pilihan tentang cara merawat dan menapis kolam landscape dan kolam ikan dirumah anda, ianya disenaraikan bermula dengan yang terbaik dan diakhiri dengan yang kurang baik mengikut pendapat kami. MERAWAT DAN Ada beberapa cara lain untuk membuat penapis ekoloji atau penapis bio , SILA LIHAT SENARAI TIPS UNTUK LANDSKAP DI ATAS-ADA DUA LAGI 'ARTICLE' BERKENAAN PENAPIS EKOLOJI/PENAPIS BIO.(THERE ARE 

Pusat Akuakultur Marin & Air Tawar...

Diterbitkan pada Saturday, 13 February 2010 Pukul 6.12

Teknologi penggunaan teknologi baru iaitu hatchery, ternakan ikan marin kitar semula berasaskan Akuakultur (Aquaculture sirkulasi System) dan sistem Sangkar Menambahkan dijangka mampu lagi Syarikat kerana pendapatan antara spesis ikan yang berpotensi untuk diusahakan oleh penternak ikan dalam kolam dan Sangkar di negara ini secara besar-besaran berdasarkan pasaran dan cara penjagaan yang lebih mudah serta sesuai dengan iklim negara.

Membuat Filter Kolam Ikan Hiasan Agar Air Sentiasa Jernih...

Diterbitkan pada Friday, 30 May 2014 Pukul 3.51

Banyak cara dapat dilakukan untuk menjaga kejernihan kolam salah satunya dengan sirkulasi air secara terus menerus. Sistem Pelan pembinaan filter kolam berukuran 3m x 3m yang ditunjukkan di bawah ini menjadi satu dengan kolam ikan yaitu berupa kolam (bak) kecil yang kita isi dengan bahan bioball dan batu zeolit. Gabung penapisan air dengan pembuatan air terjun, tumbuhan dan graviti (tingkat ketinggian) sebelum masuk ke sistem penapisan.

Landscape Design For Homes And The Use Of Plants

Diterbitkan pada Friday, 19 February 2010 Pukul 15.11

(Penapis bio membuat kolam ikan anda senang diselenggara, air lebih jernih dan anda tidak perlu menukar airnya. Anda cuma perlu menyauk keluar sampah terapung dan 'flush' air kotor dari penapis pasir seminggu sekali.

Bio/ecology Filter Pond Construction

Diterbitkan pada Monday, 29 March 2010 Pukul 1.44

Tips on landscape. There are another 5 articles on fish pond systems and constructions. Terdapat 5 lagi artikel mengenai sistem kolam ikan dan cara membinanya. Tips on herbal plants,. Tips on agriculture. General tips .

Cara Merawat Ikan Koi Yang Bagus

Diterbitkan pada Friday, 1 August 2014 Pukul 6.59

fail gambar Cara Merawat dan sentiasa mengawal Ikan Koi Yang Baik Kolam air mani buat Pelihara ikan koi. Penapis daripada empat lapis Perlu Dipasang Untuk Pemeliharaan kebersihan dan kelancaran udara pasokan. Penapis daripada 

Tips Bina Kolam Ikan Koi

Diterbitkan pada Monday, 23 June 2014 Pukul 6.12

Anda ingin membuat kolam ikan koi? Tips berikut ini Sebagaimana kolam ikan lainnya, kolam koi pun perlu dilengkapi sistem penapisan untuk menghasilkan oksigen dan menjaga kebersihan air kolam. Pada kolam ikan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -