What's New?

cara membuat bunga tisu hantaran

Alizazeke: My- Edayyyyyy Dan Cara Diy Bunga Tisu!

Diterbitkan pada Monday, 21 October 2013 Pukul 9.12

Antara kawan2 yang hadir. Suprise for him..wink wink. Family dari belah lelaki. Yang nie cara - cara nak DIY bunga tisu ..Bunga untuk hantaran aku buat sendiri tau ..Memang tersangat lahhh jimattttt! X susah pun asalkan ada 

Faeizma Wedding || De Hantaran

Diterbitkan pada Friday, 7 June 2013 Pukul 6.54

Untuk lebih jimat, aku buat sendiri hiasan bunga hantaran dengan menggunkan crepe paper. Seriously jimat . hehehe..tang bunga tisu tu mmg kite TIRU kak shida bulat2!! thanks for the tutorial kak shidaaa..muah3!! Delete.

Tentang Aku: Cara-cara Membuat Tapak Hantaran

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 8.07

Ni bagi pengantin yang budgetnya ciput jer hehe walaupun budgetnya ciput tapi tetap cantik dan menarik itu yang penting . kali ni aku tunjukkan cara membuat tapak hantaran jek esok-esok aku tunjukkan cara membuat bunga dulang pulak yer . 1) Bahan yang diperlukan : Gabus segi empat tepat, net organza bercorak, manik berantai, bunga, reben organza , reben, dawai besi besar, renda. 2) Mula-mula, potong net organza bercorak mengikut ukuran 

Mirza Simply Craft : Seni Dekorasi Bunga Tisu

Diterbitkan pada Saturday, 30 June 2012 Pukul 8.05

Kami menerima tempahan bunga tisu untuk pelbagai majlis/deko/hiasan seperti pom-pom flower, bunga tangan, pomander, hiasan pelamin, bunga meja, hiasan hantaran, bunga pasu, bunga telur kosong, hiasan hadiah, dan bunga telur tisu carnation. (Buat masa ini, hanya menjual kertas tisu/tissue paper sahaja). HARAP MAKLUM BUNGA TISU BOLEH TEMPAH DENGAN BLOG: IJACRAFT HANDMADE GALLERY 019-3965747 (IJA) 1) Pom-pom Flower/Bunga 

Ceritera Aa: Kawin2 #16 : Diy Bunga Tisu Hantaran

Diterbitkan pada Thursday, 31 January 2013 Pukul 18.01

Idea untuk deko hantaran ni dah fikir 2 bulan lepas dah. So, dah tau barang apa yang nak beli. Masuk kedai terus cari barang. Sebenarnya, bunga tisu ni buat daripada tisu. Tapi, saya ubah sikit material jadi kertas crepe 

Menjaring Impian: Diy: Tutorial Buat Bunga Tisu Carnation

Diterbitkan pada Friday, 6 January 2012 Pukul 11.03

Untuk buat bunga ni, saya lebih prefer kertas tisu sebab jenis kertas yang lebih keras dan bunga tak mudah kemek. As I know, bunga tisu carnantion ni boleh digunakan sebagai pormander ball, hiasan pelamin dan hantaran.

Warna Warni Hidupku: Gubahan Hantaran Dari Hati.. Ceewaah

Diterbitkan pada Monday, 11 August 2014 Pukul 5.40

puas hati jugak sebab ramai orang tanya siapa buat bunga tisu cantik tu.. dah lama tak nampak bunga tisu.. kembang-kembang jugak la aku.. hikhikhik.. tapi tu bagi aku la yang tak berduit ni.. kalau korang mampu, tak salah pon nak buat/tempah hantaran yang mahal-mahal.. yang . cara paling mudah dan simple untuk buat puding karamel yang sedap · hadiah terbaik buat ibu mertua · Baju baby cantik-cantik dengan harga murah · uimom allegro breastpump review.

Tutorial: Cara-cara Buat Bunga Tisu

Diterbitkan pada Tuesday, 15 January 2013 Pukul 13.16

So B2B semua mesti tau bunga tisu kan. Bunga Tisu ni banyak kegunaan nya Boleh guna utk bunga telur, buat hiasan barang hantaran, pomander ball, bunga tangan, buat itu ini ikut kreativiti masing2 ye sayangggg.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -