What's New?

cara membuat bunga tisu hantaran

Parcel Hantaran Jilbab

Diterbitkan pada Thursday, 6 November 2014 Pukul 15.39

Cara membuatnya: Gambar kardus berbentuk bunga, lalu gunting gambar tersebut. Selanjutnya buat kelopak sari madu dari tisu yang digulung-gulung dan dibalut oleh jilbab warna dasarnya. Setelah itu lanjut dengan 

Eliza's Story: Diy

Diterbitkan pada Monday, 10 February 2014 Pukul 16.08

Saya nak share gubahan hantaran tunang nya yang saya buat sendiri. Kepakaran tu tiada, tapi berbekalkan minat dan "willing to learn" yang ada.. saya pun cari la blog2 yang sudi share cara nak buat bunga tisu ni.

Tentang Aku: Cara-cara Membuat Tapak Hantaran

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 15.07

Ni bagi pengantin yang budgetnya ciput jer hehe walaupun budgetnya ciput tapi tetap cantik dan menarik itu yang penting . kali ni aku tunjukkan cara membuat tapak hantaran jek esok-esok aku tunjukkan cara membuat bunga dulang pulak yer . 1) Bahan yang diperlukan : Gabus segi empat tepat, net organza bercorak, manik berantai, bunga, reben organza , reben, dawai besi besar, renda. 2) Mula-mula, potong net organza bercorak mengikut ukuran 

Faeizma Wedding || De Hantaran

Diterbitkan pada Friday, 7 June 2013 Pukul 13.54

Untuk lebih jimat, aku buat sendiri hiasan bunga hantaran dengan menggunkan crepe paper. Seriously jimat . hehehe..tang bunga tisu tu mmg kite TIRU kak shida bulat2!! thanks for the tutorial kak shidaaa..muah3!! Delete.

Bunga Kertas Tisu Sebagai Hiasan Hantaran Pertunangan...

Diterbitkan pada Friday, 21 February 2014 Pukul 11.10

ada beberapa cara untuk buat bunga kertas tisu (crepe paper flowers) ni dan tentunya hasilnya berlainan sikit. aku ikut CARA BUAT CREPE PAPER FLOWERS ni. hasilnya nanti macam dalam gambar tu. je sebenarnya nak 

Alizazeke: My- Edayyyyyy Dan Cara Diy Bunga Tisu!

Diterbitkan pada Monday, 21 October 2013 Pukul 16.12

Antara kawan2 yang hadir. Suprise for him..wink wink. Family dari belah lelaki. Yang nie cara - cara nak DIY bunga tisu ..Bunga untuk hantaran aku buat sendiri tau ..Memang tersangat lahhh jimattttt! X susah pun asalkan ada 

Mirza Simply Craft : Seni Dekorasi Bunga Tisu

Diterbitkan pada Saturday, 30 June 2012 Pukul 15.05

Kami menerima tempahan bunga tisu untuk pelbagai majlis/deko/hiasan seperti pom-pom flower, bunga tangan, pomander, hiasan pelamin, bunga meja, hiasan hantaran, bunga pasu, bunga telur kosong, hiasan hadiah, dan bunga telur tisu carnation. (Buat masa ini, hanya menjual kertas tisu/tissue paper sahaja). HARAP MAKLUM BUNGA TISU BOLEH TEMPAH DENGAN BLOG: IJACRAFT HANDMADE GALLERY 019-3965747 (IJA) 1) Pom-pom Flower/Bunga 

Tipsinfo Menarik: Cara Buat Bunga Tisu

Diterbitkan pada Friday, 6 December 2013 Pukul 11.42

Tajuk entri skema gila bia la kan hehehehe So B2B semua mesti tau bunga tisu kan. Bunga Tisu ni banyak kegunaan nya Boleh guna utk bunga telur, buat hiasan barang hantaran, pomander ball, bunga tangan, buat 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -