What's New?

biantara seserahan bahasa sunda dan terjemahannya

Osis Smp Negeri 1 Bojong Pandeglang: Elmu

Diterbitkan pada Thursday, 15 May 2014 Pukul 1.44

Nanging sanaos suwung ku pangaweruh suda ku pangabisa, sim kuring baris nyobi ngaguar téma ieu biantara anu unina “Ngaronjatkeun Kareueus Nonoman Kana Basa Sunda”. Hadirin nu dipihormat, Saparantos sim 

Babasan Pamasrahan Pengantin

Diterbitkan pada Tuesday, 23 April 2013 Pukul 13.13

Pamungkas ti sim abdi, seja I'tidar sanduk-=sanduk papalaku, bilih bae aya sanggeum nu maduuk kana kalbu, ngagaris kana ing panggalih, langkung sahur bahe carek, aya basa kirang merenah, aya kecap kalepasan, Pamungkaas caarios, kana sagala pamasrahan abdi kalawan asmana sepuh bakal panganten istri, nampi kalayan ku kabingahan, bakal panganten pamegeet bade enggal di istrenan, mangga sakseni ku sadayana, sodaqohna oge ditampi.

Contoh Pidato: Contoh Pidato Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 21 July 2010 Pukul 0.19

Demikian contoh pidato sunda yang bisa Anda dapatkan. Mau lihat contoh pidato bahasa indonesia? 100 contoh pidato bahasa indonesia. Mau buka contoh pidato di komputer di rumah Anda yang langsung tinggal print?

Nikah Sunda, Mau?

Diterbitkan pada Wednesday, 2 February 2011 Pukul 0.28

Seperti pernikahan adat Sunda ini, kekayaan budaya tatar Sunda bisa dilihat juga lewat upacara pernikahan adatnya yang diwarnai dengan humor tapi tidak menghilangkan nuansa sakral dan khidmat. Seserahan. Dilakukan 3-7 hari sebelum pernikahan, yaitu calon pengantin pria membawa uang, pakaian, perabot rumah tangga, perabot dapur, makanan dan lainnya. V. Seminggu atau 3 hari menjelang peresmian pernikahan, di rumah calon mempelai berlangsung sejumpah 

Poy Rafael: Pernikahan Adat Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 4 May 2011 Pukul 13.21

Sadayana oge parantos teu bireuk seuseurna upacara adat Sunda dikawitan ku acara ngalamar, seserahan atanapi mawakeun,nebakan,ngeningan,ngeuyeuk seureuh,ngaras,nyawer,bantayan,huap lingkung sste. Pangjejer acara kacida ageung pangaruhna pikeun nganteur biantara para wawakil kulawarga anu dipercanten pikeun jadi duta dina ngadugikeun pamaksadan oge ngawaler .sakumaha parantos disebatkeun tipayun,rehna ngalamar meh taya 

Kumpulan Sisindiran Sareng Pantun Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 28 September 2010 Pukul 23.49

wa mau rayu pake bahasa sunda… sapa yg tah etamah kanggo nampi seserahan. kaleuweung . beue teh takalen pantun lage nyan mangat ta meu pantun ngen bahasa aceh lage nyoe hai bahasa aceh ka ingat ber,.

Contoh Pidato Serah Terima Pengantin Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 28 January 2015 Pukul 17.30

Serah Terima Pengantin.Bismillah nu jadi sekarning panggiring catur, ngajadi tuturus laku, muru sampuraning rahayu, benjeran jatining bagja. Di wuwuh ku alhamdulillah, panyanglar ria jeng sum'ah nu pasalengkrah ngaruntah dina galeuh 

Runtuyan Acara Dina Akad Nikah Adat Sunda

Diterbitkan pada Friday, 1 March 2013 Pukul 14.59

Ka sesepuh ti rombongan calon panganten pameget, mangga nyanggakeun. SESERAHAN Nyerenkeun calon pipanganteneun pameget. Bismillaahirahman nirrahiim. Alhamdu lillaahil ladzi arsala rasuulahu lahu bil huda, wadinil haq, liyudh 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -