What's New?

bentuk negara dan sistem pemerintahan negara kuwait

Malaysia Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 18.30

Malaysia (Tulisan Jawi: مليسيا) ialah sebuah negara raja berperlembagaan persekutuan di Asia Tenggara yang terdiri daripada tiga belas negeri dan tiga wilayah . Normal0falsefalsefalseINX-NONEAR-SA ….

Korea Selatan Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 12.57

Walaupun dirancangkan supaya negara Korea kekal bersatu mengikut Perisytiharan Kaherah 1943, namun timbulnya persengketaan antara Kesatuan Soviet dan Amerika Syarikat . Contoh Ayat menggunakan Perkataan "perkembangan" dalam bahasa Melayu Tempoh ini bersamaan dengan perkembangan pantas angiosperms.Kaedah-kaedah ini muncul mulanya kerana perkembangan dalam fizik.Ukiran….

Apa Yang Berlaku Sebenarnya Di Syria

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 19.38

-hadith ini dikeluarkan oleh Abu Daud dalam Sunannya (2/275) An-Nasaie dan Tirmidzi dan disahihkan oleh Imam Al-Albaniy dan Ahmad (1652 dan 1653) dari jalan Said Bin .

Negara Kesatuan Wikipedia Bahasa Indonesia, Ensiklopedia

Diterbitkan pada Monday, 25 July 2016 Pukul 18.02

Negara Kesatuan Negara Federal Otonomi daerah; Setiap daerah memiliki perda (dibawah UU) Setiap daerah mempunyai UUD derah yang tidak bertentangan dengan UUD negara . Oleh: Sheikh Imran Nazar HoseinTatanan Dunia Baru sudah terjadi berulang kali, bukan hanya sekali, dan saat ini kita berada di masa dimana satu Tatanan Dunia Baru akan muncul sekali lagi. Ketika and….

Mengapa Ummat Islam Mundur Dan Ummat Selain Islam Maju?

Diterbitkan pada Wednesday, 20 July 2016 Pukul 1.26

Sesungguhnya pedoman ummat Islam adalah Al Qur’an dan Hadits. Ini berlaku dari zaman Nabi hingga akhir zaman. Tidak bisa kita meninggalkannya..

Rahsia Negara Military Of Malaysia

Diterbitkan pada Saturday, 16 July 2016 Pukul 1.30

ATM adalah entiti yg menjaga keamanan negara dan melakukan operasi2 keamanan di serata dunia..Memang itu polisi mereka..Mengapa harus dipolitikkan akan tugas2 ini .

Sistem Parlementer Wikipedia Bahasa Indonesia

Diterbitkan pada Saturday, 23 July 2016 Pukul 23.05

Sistem parlementer adalah sebuah sistem pemerintahan yang parlemennya memiliki peranan penting dalam pemerintahan. Dalam hal ini parlemen memiliki wewenang dalam . Republik Irak (nama lokal: Al Jumhuriyah al Iraqiyah - nama lokal singkat: Al Iraq (Arab: Tentang suara ini العراق (bantuan·info), Turki: Irak, Kurdi: عيَراق), adalah sebuah negara di Timur Tengah ata….

Portal Dunia Pareza

Diterbitkan pada Thursday, 21 July 2016 Pukul 18.57

Disini adalah tempat dimana aku dan kisahku kuceritakan dalam bentuk tulisan, kalau mau dengerin cerita aslinya langsung saja ya kalau ntar ketemuhehehe..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -