What's New?

apam basah

Dapur Tanpa Sempadan...: Apam Kampung....

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 1.41

Assalammualaikum, buat apa tuuAduhhh ngantuknya mata, ingat ni malam nak tidur awal lah, tu pun kalau boleh tidur lah kan. Ok entri kali ni mat share resipi apam .

Masam Manis: Apam Susu

Diterbitkan pada Monday, 18 July 2016 Pukul 20.55

Apam berkuah merupakan sejenis kuih tradisi Melayu Nusantara, yang dimakan dinegeri-negeri pantai timur Semenanjung Malaysia, yang sesuai dimakan pada waktu petang .

Apam Beras Tradisional ~ :: Dari Dapur Ct

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 8.22

Kuih apam beras ni merupakan salah satu kuih tradisional kegemaran keluarga CT dan sudah berulang-ulang kali CT membuatnya. Selain dari pembuatannya yang mudah, kuih .

Resepi Apam Serabai

Diterbitkan pada Monday, 18 July 2016 Pukul 5.03

Resepi Apam Serabai adalah sarapan pagi yang paling mudah disediakan malah sangat lembut dan sedap. Bahan-bahan Apam: 2 cawan tepung beras ½ cawan nasi.

Kuali Apam Balik Utk Dijual

Diterbitkan pada Sunday, 17 July 2016 Pukul 17.00

kuali utk dijual Area Selangor, Balakong. Kuali besi 10 inci (tapak dalam 9 inci) RM180. Kuali tembaga 5 inci (apam balik rangup) RM58. Dapur apam balik mini/rangup 6 Lumpia is a spring roll of Chinese origin commonly found in Indonesia and the Philippines. It is a savoury snack made of thin crepe pastry skin called "lumpia wrapper . Semua orang rasanya suka dengan camilan, ya? Tapi kali ini kita tidak akan membahas camilan moderen, ya, tapi camilan khas dari berbagai daerah di negara kita.Jaja batun bedilJikalau tidak salah m….

Resepi Apam Kampung

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 8.08

Apam Kampung Sesuai sarapan pagi atau minum petang: Eucheuma Seaweed Kerabu a delicious aromatic kerabu with Eucheuma Seaweed that gives you beautiful smoother skin wAlhamdulillah menjadi jugak apam ku ini. Sedap dan lembut je. Nanti nk buat lagi lah. T.ksh resipi ni.. Author: SaeronMain Cast: Bae suzy, kim myungsooCast: Jung Soojung, Yoo seung ho, Choi minho, Lee jiwon, Lee jong suk, Bae sang mon, Lee seul bi, Lee jieun.OC’s: Bae dong mun, sung jae in, Han ga….

Masam Manis: Apam Indon

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 3.07

Apam ni tak payah makan dengan kelapa, makan macam tu pon dah terasa nikmatnya.. bertambah nikmat bila di makan bersama secangkir kopi.. fuhh! terasa terawang-awang .

Resepi Apam Polkadot Kukus Comel Dan Sedap

Diterbitkan pada Wednesday, 20 July 2016 Pukul 5.50

Salam ramadhan dan 1 Malaysia..Cik tom dah lama teringin nak belajar cara-cara buat apam polkadot yang comel ni. Baru terjumpa resepi apam polkadot ini dar.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -