What's New?

amalan yasin

Amalan Pagar Rumah : Sengaja Atau Tidak Tahu

Diterbitkan pada Thursday, 25 August 2016 Pukul 9.11

Amalan memagar rumah yang dimaksudkan ialah memagar sekeliling rumah dengan menggunakan mentera,jampi atau yat Al-Quran.Ia dilakukan dengan menabur pasir atau lada . Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwa tidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kita berusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah, bukankah Muslim itu wajib ….

Kelebihan Membaca Surah Yasin Setiap Pagi

Diterbitkan pada Sunday, 21 August 2016 Pukul 21.04

Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : “Bacalah surah Yasin kerana ia mengandungi keberkatan.” Iaitu :-1. Apabila orang lapar membaca surah Yassin , ia Assalamualaikum WBT. Hari ini saya ingin membincangkan tentang kelebihan mangamalkan surah Al Mulk. Kisah orang yang sudah meninggal dunia dan amalan mereka salah . Hambasurga - Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwa tidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kita berusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah, bukankah Musl…JENIS-JENIS PAGAR DIRI ✔Ayatul kursi ✔3Qul ✔Yasin 1-9 ✔Ayat penggerak Bismillahillazi layadhurru..samiul alim ✔Zikrullah ✔Bismillah 21.

Tentang Kesahihan Amalan Dan Fadilat Syaaban

Diterbitkan pada Tuesday, 23 August 2016 Pukul 5.46

Soalan: al-Fadil Dr Asri yang dikasihi, sekarang kita berada dalam Bulan Syaaban. Apakah amalan yang patut kita lakukan. Saya dengar macam-macam pendapat.. Membaca surat Yasin pada malam Jum'at menjadi tradisi yang melekat pada masyarakat Melayu, seperti Indonesia dan Malaysia. Selepas Maghrib, rumah-rumah, masjid, dan mushalla ramai dengan lantunan sura….

Amalan Murah Rezeki

Diterbitkan pada Sunday, 24 July 2011 Pukul 6.55

http://win2success.com - Allah maha kaya , cari rezeki yang halal.. JENIS-JENIS PAGAR DIRI ✔Ayatul kursi ✔3Qul ✔Yasin 1-9 ✔Ayat penggerak Bismillahillazi layadhurru..samiul alim ✔Zikrullah ✔Bismillah 21.

Amalan Harian Darulnuman.com

Diterbitkan pada Thursday, 25 August 2016 Pukul 11.41

Amalan Harian. Soalan-soalan: Doa Ketenteraman Hati; Mengawal Marah dan Khusyuk Beribadah; Fadhilat Basmalah; Ayat "Seribu Dinnar" Amalan Membaca YasinFadhilat surah Yasin. Hadrat Ata Ibn-e Abi Ribah berkata bahawa Rasul-ullah SAW di beritakan telah bersabda,"Sesiapa yng membaca surah Yasin dipermulaan hari, segala . Buku Yasin Cetak Buku Yasin. Perusahaan kami bergerak di bidang percetakan, salah satunya dalam pembuatan buku yasin. Pemesanan Buku Yasin kepada Duta Percetakan Rawamangun, dengan proses mudah dan ti… Uztadz Yusuf Mansur mengatakan kalau tidak ada sesuatu yang mustahil selama kita berupaya. Demikian juga keinginan jadi orang kaya, banyak uang serta rezeki berlimpah, tidakkah Muslim itu harus kaya?….

Staff Directory Laman Web Rasmi Bahagian Amalan Perubatan

Diterbitkan pada Monday, 22 August 2016 Pukul 5.04

Bil Name Position Unit Email (*@moh.gov.my) Telephone Ext (03-8883* / 03-8890#) 76: En. Nozaizeli Bin Abu Samah: Pegawai Undang-undang U44: Cawangan Kawalan Amalan . Uztadz Yusuf Mansur menyampaikan kalau tak ada suatu hal yang mustahil sepanjang kita berusaha. Demikian pula hasrat jadi orang kaya, banyak duit serta rejeki berlimpah, takkah Muslim itu harus kaya? ….

Surah 18 Kahf سورة الكهف Mishary Rashid

Diterbitkan pada Sunday, 3 April 2011 Pukul 6.59

Exceptional and Calming Recitation of Entire Surah Al Kahf by Sheikh Mishary bin Rashid Alafasy in qirat tradition of Al-Baazi (from Ibn Kathir). سورة .  Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْمSegala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta pa….

Hukum Berdoa, Solat Dan Membaca Yasin 3 Kali Di Malam

Diterbitkan pada Tuesday, 23 August 2016 Pukul 4.20

malam Nisfu Sya'aban, malam diangkat buku amalan kita selama setahun dan diganti dengan buku baru. Malam yang paling sesuai untuk membersihkan hati dan jika perlu . Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwa tidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kita berusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah, bukankah Muslim itu wajib ….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.