What's New?

amalan yasin

Hukum Berdoa, Solat Dan Membaca Yasin 3 Kali Di Malam

Diterbitkan pada Tuesday, 19 July 2016 Pukul 5.44

malam Nisfu Sya'aban, malam diangkat buku amalan kita selama setahun dan diganti dengan buku baru. Malam yang paling sesuai untuk membersihkan hati dan jika perlu . sumber: google Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwa tdk ada sesuatu yg tdk mungkin selama kita berusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah, bukankah Muslim i….

Kesahihan Amalan Dan Fadilat Syaaban

Diterbitkan pada Sunday, 17 July 2016 Pukul 19.59

Soalan: al-Fadil Dr Asri yang dikasihi, sekarang kita berada dalam Bulan Syaaban. Apakah amalan yang patut kita lakukan. Saya dengar macam-macam pendapat.. Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwatidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kita berusaha. Demikianjuga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah,bukankah Muslim itu waj….

Amalan Murah Rezeki

Diterbitkan pada Sunday, 24 July 2011 Pukul 6.55

Surah Yasin by Ziyad Patel,Nassim Yaqub,Ahmed Al Ajmi,Mishary Alafasy,Maher Al Muqaily,Sudais - Duration: 1:27:29. Faisal Nadeem 1,076,393 views. Di antara fadilat membaca surah Yasin ialah:Nabi Muhammad s.a.w menyifatkan surah itu jantung al-Quran.“Pernyataan Rasulullah s.a.w itu menyebabkan naluri hati kita ghairah membacanya dengan sempu….

Amalan Pembuka Pintu Rezeki Ayat Seribu Dinar

Diterbitkan pada Saturday, 23 July 2016 Pukul 3.38

Amalan Pembuka Pintu Rezeki Ayat Seribu (1000) Dinar. Wirid Rezeki Asmaul Husna dan Al Qur'an, Ilmu Menjadi Kaya Secara Islami. Inilah manfaat membaca surat yasin :Untuk Keselamatan Diri yang Susah Menjadi Senang.Ayat 1 – 9 – Untuk keselamatan diri Ayat 9 – Orang jahat tak nampak kita especially orang kafir. Ayat 12 – Mer….

Amalan Harian Darulnuman.com

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 16.25

Amalan Harian. Soalan-soalan: Doa Ketenteraman Hati; Mengawal Marah dan Khusyuk Beribadah; Fadhilat Basmalah; Ayat "Seribu Dinnar" Amalan Membaca Yasin. Surah Yasin sememangnya sudah menjadi amalan masyarakat kita yang sangat baik untuk diteruskan. Bukan sekadar itu, bahkan sewajarnya kita bersama berusaha memahami dan mentadabbur surah ini dan al-Qur….

Amalan Ziarah Dan Kelebihan

Diterbitkan pada Saturday, 23 July 2016 Pukul 4.21

search terms: kelebihan ziarah,yhs-ddc_bd,kebaikan amalan ziarah menziarahi,kelebihan ziarah menziarahi,fadilat ziarah orang sakit,kebaikan ziarah menziarahi,faedah . Asalamualaikum Wr….Wb. Alhamdhulillah pada kesempatan kali ini saya bisa hadir di blog pribadi saya ini dan sekaligus memberikan ijazah keilmuan kepada semua para pengunjung,yg kebetulan sedang mencar….

Kelebihan Membaca Surah Yasin Setiap Pagi

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 11.03

Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : “Bacalah surah Yasin kerana ia mengandungi keberkatan.” Iaitu :-1. Apabila orang lapar membaca surah Yassin , ia Fadhilat surah Yasin. Hadrat Ata Ibn-e Abi Ribah berkata bahawa Rasul-ullah SAW di beritakan telah bersabda,"Sesiapa yng membaca surah Yasin dipermulaan hari, segala . Surat Al KAhfi terdiri atas 110 Ayat, Termasuk Golongan Surat Makkiyyah, Surat Al-Kaffi Mempunyai arti Gua dan Assabul KahfiYang artinya Penghuni-Penghuni Gua. Kedua Nama tersebut diambil dari cerita …Medinusantara.net~Uztadz Yusuf Mansur mengatakan bahwa tidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kita berusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang dan rezeki berlimpah, bukankah….

Zikir Amalan Setiap Hari Jumat Oleh Tuan Guru Nik Aziz

Diterbitkan pada Friday, 22 July 2016 Pukul 9.01

Kunci Syurga Siri 31; Bab Amalan-amalan yang Sunat dilakukan pada hari Jumaat. - Duration: 56:51. Koleksi Dartaibah 9,376 viewsKotak amal jariyah selalu tersimpan dalam keadaan terkunci. Jika tidak dikunci, dikhawatirkan memancing tangan-tangan jahil untuk mencicipi kriminal.. Tanya:Assalamualaikum, Ustadz, ana mau tanya apakah ada amalan yang harus kami lakukan terhadap nenek kami yang sudah berumur 80 tahun dan sekarang sedang kritis, selama seminggu ini cucu2nya menunt…Tolongshareya – Sahabat tolongshare Manusia hidup tentu menginginkan menjadi orang kaya, banyak uang serta rezeki yang melimpah. Namun terkadang sifat manusia itu kurangnya rasa puas dan syukur kepada….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -