What's New?

amalan yasin

Surah 18 Kahf Best Recitation Ever

Diterbitkan pada Friday, 24 November 2017 Pukul 5.49

This feature is not available right now. Please try again later.Ketua Hakim Negara; Hakim-Hakim Mahkamah Persekutuan; Mantan Ketua Hakim Negara; Arahan Amalan & Arahan Ketua Hakim Negara; Arahan Amalan & Nota Arahan. Keretan Mandi Air Yasin Amalan Khurafat. “Boleh menimbulkan fitnah dan tohmah kepada orang lain. Maka (perbuatan sebegitu) perlu ditegah dan tidak boleh dijadikan ikutan,” tegas Mufti Negeri Sembilan,…Uztadz YusufMansur mengatakan bahwa tidak ada sesuatu yang tidak mungkin selama kitaberusaha. Demikian juga keinginan menjadi orang kaya, banyak uang danrezeki berlimpah, bukankah Muslim itu waj….

Amalan Doa & Zikir Semasa Mengandung Serta Memudahkan Bersalin

Diterbitkan pada Friday, 24 November 2017 Pukul 7.15

Antara amalan yang dianjurkan untuk ibu hamil ialah berzikir mengingati Allah S.W.T serta memperbanyakkan membaca Al-Quran. Kerana dengan amalan tersebut boleh. Uztadz Yusuf Mansur menyampaikan bahwa tak ada suatu hal yang mustahil selama kita berupaya. Demikian pulahasrat jadi orang kaya, banyak duit serta rejeki berlimpah, tidakkahMuslim itu harus kaya?….

Cerita Menarik Tentang Amalan Membaca Surah Al Mulk

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 16.00

Assalamualaikum WBT. Hari ini saya ingin membincangkan tentang kelebihan mangamalkan surah Al Mulk. Kisah orang yang sudah meninggal dunia dan amalan mereka salah . Uztadz Yusuf Mansur menyampaikan bahwa tak ada suatu hal yang mustahil selama kita berupaya. Demikian pulahasrat jadi orang kaya, banyak duit serta rejeki berlimpah, tidakkahMuslim itu harus kaya?….

Tentang Kesahihan Amalan Dan Fadilat Syaaban

Diterbitkan pada Friday, 24 November 2017 Pukul 2.00

Soalan: al-Fadil Dr Asri yang dikasihi, sekarang kita berada dalam Bulan Syaaban. Apakah amalan yang patut kita lakukan. Saya dengar macam-macam pendapat.Cawangan Pre-Market Approval, Keracunan Makanan / Susu Sekolah / PLKN / Program Kendiri. Al-Qur’an meskipun semua ayatnya merupakan wahyu Allah yang mulia dan mempunyai kedudukan yang sama, karena sama-sama merupakan wahyu yang diturun Allah, namun masing-masing ayat itu mempunyai fadhila…Assalamualaikum, Nak share Surah bacaan yang elok di amalkan oleh ibu mengandung. Bukan bermaksud baca surah ini sahaja ya, baca satu AlQuran lagi bagus.Kalau amalkan surah dibawah ni adalah khusus ….

Surah Al Waqi'ah Dan Terjemahan.

Diterbitkan pada Thursday, 23 November 2017 Pukul 1.40

AYAT RUQIYAH PENGUSIR JIN DAN SYETAN || YASIN || oleh Sheikh Saad AL Ghamdi - Duration: 1:01:46. lahat kota 2,867,763 views. Tempahan set doorgift Tasbih Mini & Buku Doa dari Serawak sebanyak 100 set. Sebagai doorgift majlis Aqiqah baby Girl.Doorgift BERMANFAAT kepada tetamu majlis anda. <3 Buku Doa Amalan Harian @ Surah ….

Portal Rasmi Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Kuala

Diterbitkan pada Friday, 24 November 2017 Pukul 8.48

Aplikasi Jumlah Pelawat ini hanya dipaparkan untuk Pengurus Laman bagi tujuan mengubah configurasi.. Amalan Harian Yang Perlu Dijaga Secara Istiqamah:1. Solat Tahajud di waktu ¾ malam sekurang-kurangnya 2 rakaat & solat sunat Witir sekurang-kurangnya 1 rakaat sebelum masuk waktu Subuh- Tahajjud mer….

Kelebihan, Fadhilat Dan Keberkatan Surah Yasin

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 5.16

Segala sesuatu mempunyai hati, dan hati bagi Al-Quran ialah surah Yasin. Barangsiapa membaca surah Yasin Allah s.w.t. akan menulis pahala baginya seumpama ia membaca . Menjadi harapan dan impian setiap mak ayah, inginkan anak-anak berjaya baik didunia mahupun diakhirat. Nak anak cemerlang sebenarnya juga perlukan usaha dan bermula daripada mak ayah itu sendiri.Perko….

Kelebihan Besar Surah Yasin

Diterbitkan pada Saturday, 15 July 2017 Pukul 9.23

KENAPA mesti surah Yasin? Ini dinyatakan dalam al-Quran, cuba buka tafsir Ibnu Kasir kerana di situ ada ditulis berhubung satu hadis bahawa sesiapa yang membaca surah . Yasin, Tahlil & Ziarah KuburYasin dan Tahlil merupakan amaliyah yang tidak bisa dilepaskan dari kehidupan masyarakat muslim di Indonesia.Tradisi yang mnyertai berbagai kegiatan yang dilakukan oleh….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -