What's New?

amalan dapat bercakap dengan jin islam

Tanda-tanda (alamat) Sebelum Kita Meniggal Dunia

Diterbitkan pada Thursday, 16 November 2017 Pukul 22.26

Adapun tanda kematian mengikut ulamak adalah benar dan ujud cuma amalan dan ketakwaan kita sahaja yang akan dapat membezakan kepekaan kita kepada tanda ini. Kaedah Pertama: Gangguan Secara Terus.Kaedah ini lazimnya digunakan terhadap orang yang lemah penghayatan agamanya atau yang mengabaikan agamanya. Syaitan secara terus akan mengajaknya kepada kemung….

Perawat-islam.blogspot.com

Diterbitkan pada Friday, 17 November 2017 Pukul 4.10

Perubatan Islam, Perawat Islam, Sihir , Santau, Sihir Pengasih dan Pemisah, Hantu, Kerasukan, Busung, Lebam, Bayi Menangis malamMesti banyak yang tertanya-tanya di manakah pusat perubatan Islam atau DARUSSYIFA’ yang diusahakan oleh Ustaz Dato’ Dr. Harun Din. Apabila terkena sampuk atau . Menurut kata orangtua jaman dulu, kalau ada orang meninggal WANITA YANG SEDANG HAIDH DILARANG IKUT TAK'ZIYAH.Ta'ziyah merupakan suatu perbuatan balasungkawa terhadap keluarga yang ditinggal. Tapi ke….

Nampak Hati: Bahaya Demam Dan Penyakit Misteri...

Diterbitkan pada Tuesday, 14 November 2017 Pukul 14.08

Sedari dahulubanyak penyakit misteri yang menyerang manusia tanpa mengenal masa dan umur Sangat kerapberbagai penyakit misteri itu menyerang seseorang dengan Perasaan tak malu itu adalah hasil daripada kepercayaan mereka bahawa tindakan yang dilakukan adalah satu budaya dalam aktiviti politik. Bila ia sudah dianggap . Kaedah Pertama: Gangguan Secara Terus. Kaedah ini lazimnya digunakan terhadap orang yang lemah penghayatan agamanya atau yang mengabaikan agamanya. Syaitan secara terus akan mengajaknya kepada kemungk….

Azan Dan Iqamat

Diterbitkan pada Thursday, 16 November 2017 Pukul 13.37

Azan (أَذَان) adalah satu lafaz khusus yang diamalkan oleh penganut agama Islam sebagai tanda untuk menyatakan masuknya waktu solat fardu supaya orang-orang . Menurut hadis yang diriwayat Bukhari dan Muslim bersumber dari Ibnu Abbas r.a, terdapat 70,000 umat Muhammad s.a.w yang akan masuk syurga tanpa hisab dan tanpa azab. 10 golongan manusia ini dikatakan ….

Tafsirsunnah's Blog Memahami Al-quran, Pedoman Sepanjang

Diterbitkan pada Friday, 17 November 2017 Pukul 13.50

Ayat 30: Kenapakah segala penjelasan di dalam ayat-ayat sebelum ini diberikan kepada kita? ذٰلِكَ بِأَنَّ اللهَ هُوَ الحَقُّ . Normal0MicrosoftInternetExplorer4BERTANYA KEPADA AL QUR-AN TENTANG TAKWIL (Ayat Mutasyabihat) KATA NAFS DALAM 6 TAHAPOleh : Dr. H.M. Nasim FauziPengertian Dikutip dari Wikipedi….

Nasib Industri Pertahanan Malaysia

Diterbitkan pada Wednesday, 15 November 2017 Pukul 15.18

1. OK kali ini saya mahu tulis cerita yang agak santai, kali ini mengenai blog pertahanan dari jiran tertangga iaitu analisismiliter. 2. Saya kira blog ini. Masyarakat bajau merupakan salah satu kaum yang terbesar di Sabah. Masyarakat Bajau boleh didapati dan biasanya boleh dilihat di sekitar persisiran pantai Sabah. Seperti mana suku kaum lain yang t….

Bacaan Dzikir Yang Sesat Dan Menyesatkan

Diterbitkan pada Friday, 17 November 2017 Pukul 12.38

Wa alaikum salam. Doa diatas kalau diterjemahkan kedalam bahasa indonesia maksudnya sebagai berikut : “Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Salafush Sholeh berdoa kepada Allah diawali BERTAWASSUL dengan SEDEKAH atauHADIAH BACAANBerikut contoh Salafush Sholeh berdoa kepada Allah Ta’ala untuk kesembuhan non muslimpun diawali BERTAWASSUL….

Senarai Istilah Islam Dalam Bahasa Arab

Diterbitkan pada Tuesday, 14 November 2017 Pukul 22.50

Senarai berikut mengandungi konsep yakni yang dipemerolehan dari kedua-dua tradisi Islam dan Arab, dimana telah diekspresikan sebagai perkataan dalam bahasa Arab..      Sumber foto: Google Image                 Duhai hati-hati yang celik, Hari ini, kita sudah mempunyai ramai penghafaz al-Quran. Kita juga sudah mempunyai ramai graduan agama. Setiap tahun, beribu-….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -