What's New?

Langkah Langkah Cara Membuat Hantaran Pernikahan

Merancang Majlis Perkahwinan...

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 10.19

Panduan Perancangan Perkahwinan Lengkap yang mengadungi panduan perancangan perkahwinan langkah demi langkah dan juga direktori perkhidmatan perkahwinan seperti .

Arlina Design

Diterbitkan pada Monday, 25 April 2016 Pukul 2.03

Pada kesempatan kali ini Arlina Design akan berbagi tutorial yang menarik yaitu Cara Memasang Daftar Isi Ala Blog Kang Ismet. Ya, daftar isi ini memiliki tampilan . Matahari semakin memuncak, sinar pagi semakin cerah. Hari yang dinanti-nantikan pun telah tiba. Mengikut perancangan ku hari ni aku akan melawat rumah si dia untuk bertemu dengan keluarganya. Aku mula….

Asiknya Berkreasi Membuat Contoh Hantaran Lamaran

Diterbitkan pada Saturday, 30 April 2016 Pukul 1.57

Seserahan atau hantaran lamaran sudah menjadi bagian yang umum dalam rangkaian pernikahan di Indonesia. Seserahan merupakan simbolik dari pihak pria sebagai bentuk . Handuk sebagai salah satu barang yang harus disertakan dalam hantaran pernikahan tentunya akan lebih menarik jika di bentuk menjadi bentuk-bentuk yang lucu dan cantik.kita bisa membuat handuk menjad….

Perkahwinan

Diterbitkan pada Thursday, 28 April 2016 Pukul 10.35

1 Definisi; 2 Pengisytiharan; 3 Sekatan perkahwinan; 4 Upacara perkahwinan; 5 Penamatan; 6 Hak dan kewajipan mengenai perkahwinan; 7 Perkahwinan dan ekonomi; 8 Kesan .

[ Info Lengkap ] Checklist Dan Senarai Persiapan Sebelum...

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 22.15

Sebelum melansungkan majlis perkahwinan, sudah pasti banyak persiapan yang perlu dibuat supaya majlis nanti berjalan dengan lancar. Mungkin ada yang kurang arif .

Checklist Perkahwinan

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 13.54

1. Daftar kursus kawin. Perkara pertama yang perlu dilakukan. Contohnya anda daftar 6 bulan sebelum berkahwin. Dalam masa tersebut anda berpeluang merancang dengan .

Bits Best: Tutorial Cara Buat Bunga Tangan

Diterbitkan pada Monday, 25 April 2016 Pukul 23.46

Seperti yang dijanjikan oleh BB Bagaimana hendak membuat bunga tangan yang BB gunakan pada majlis persandingan BB Nah amik kauuuuu:D.

Ujian Hiv Untuk Bakal Pengantin

Diterbitkan pada Saturday, 30 April 2016 Pukul 1.43

Tujuan ujian HIV sebelum perkahwinan bukan untuk menyekat sesuatu perkahwinan malah ia menolong untuk mengenalpasti risiko awal agar perancangan dapat dibuat oleh .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -