What's New?

Fabel Bahasa Jawa Kancil Nyolong Timun

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 2 March 2015 Pukul 22.36

Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? Critane kaya ngene iki. Desane kancil saiki lagi ana pagebluk. Timun-timun sing ditanduri pak tani padha mati gabug.

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 12.11

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Kancil Nyolong Timun

Diterbitkan pada Saturday, 21 January 2012 Pukul 16.15

KANCIL NYOLONG TIMUN. 21 01 2012. Sawijining dina Kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir alas. Ora krasa lakune tekan kebonan timun duweke Pak Tani. Nonton ana timun ijo-ijo katon seger, Kancil dadi luwe. Sabanjure Kancil lingak-linguk goleki sing duwe kebon timun. Amarga ora ana Kancil banjur mangan Timun Mas dalam Bahasa Jawadalam "dongeng". Aja Nggrantes, Aja Ngenes!dalam "jawa". SABAR YO JO!!!dalam "jawa". « Alasan Nyamuk Mendekat 

Perilaku Dan Pitutur A La Jawa: Mentimun (timun) Dalam...

Diterbitkan pada Friday, 8 June 2012 Pukul 2.50

Dongeng Kancil adalah fabel asli Jawa. Salah satu judulnya adalah “Kancil nyolong timun”. Kemudian dipopulerkan . Semua orang pasti kenal “buah pisang” yang dalam bahasa Jawa lazim disebut “Gedhang”. Tetapi ada.

Cerita Kancil, Dalam Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 29 July 2014 Pukul 15.22

Si Kancil Nyolong Timun. Bagi kamu yang sedang mencari cerita, naskah drama, legenda, cerpen maupun dongeng dalam bahasa jawa dapat menyimak kisah di bawah ini. Ana salah sijining alas gung liwang liwung urip kewan nduwe aran kancil, dheweke yaiku sak wiji kewan sing cerdik, pinter ugo cerdas. Amarga . Fabel Bahasa Jawa Sugeng enjing sedulur semua, menanggapi request dari para pembaca mengenai fabel bahasa jawa maka halaman fabel bahasa jawa ket .

Kancil Nyolong Timun

Diterbitkan pada Monday, 14 January 2008 Pukul 8.27

Pokoke si Kancil mikir, cepet utawa suwi aku kudu nyolong timun lan semangkane mbok Randa. jarang-jarang ada blog yang nulis dongeng bahasa jawa… thanks yaaa.. akhirnya tugas ku selesai jugaa dg fabel ini.

Cerita Ande Ande Lumut Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 9 February 2015 Pukul 17.26

Cerita Kancil, Dalam Bahasa Jawa Si Kancil Nyolong Timun Bagi kamu yang sedang mencari cerita, naskah drama, legenda, cerpen maupun dongeng dalam bahasa jawa d Legenda Nyi Blorong dalam Bahasa Jawa Sugeng ndalu 

Dongeng Timun Mas Dalam Bahasa Jawa Terbaru

Diterbitkan pada Monday, 16 February 2015 Pukul 15.33

Cerita Kancil, Dalam Bahasa Jawa Si Kancil Nyolong Timun Bagi kamu yang sedang mencari cerita, naskah drama, legenda, cerpen maupun dongeng dalam bahasa jawa d Cerkak Bahasa Jawa, Panut Bocah Angon Wedhus Kang 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -