What's New?

Fabel Bahasa Jawa Kancil Nyolong Timun

Cerita Rakyat Bahasa Jawa Cindelaras

Diterbitkan pada Sunday, 3 August 2014 Pukul 18.26

Cerita Kancil, Dalam Bahasa Jawa Si Kancil Nyolong Timun Bagi kamu yang sedang mencari cerita, naskah drama, legenda, cerpen maupun dongeng dalam bahasa jawa d Cerkak Bahasa Jawa, Panut Bocah Angon Wedhus Kang 

Kancil Si Pencuri Timun Dalam Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Sunday, 6 July 2014 Pukul 17.37

Kancil si pencuri timun dalam bahasa jawa. Fabel Kancil Mencuri Timun - Cerita Pendek Warna-Warni 6-12-2010 · CERITO BONGSO : Berbicara tentang Sejarah Cepu pasti akan selalu dikaitkan dengan Arya Jipang atau 

Contoh Cerita Fabel Bahasa Jawa ( Kancil Nyolong Timun...

Diterbitkan pada Thursday, 23 May 2013 Pukul 16.14

Contoh cerita fabel bahasa jawa ( kancil nyolong timun). Kumpulan soal Bahasa Indonesia kelas 6 SD- dari bank soal untuk views: 27532 posted: 2/3/2010 language: Indonesian pages: 123. Untuk kesekian kalinya Randy 

Dongeng Anak Bahasa Jawa : Kancil Nyolong Timun...

Diterbitkan pada Tuesday, 28 May 2013 Pukul 12.09

Dongeng Anak Bahasa Jawa : Kancil Nyolong Timun. 5/28/2013 Planet Informasi. KANCIL NYOLONG TIMUN. Ing sawijining ing desa Dadapan urip keluwarga mbok Randa Dadapan karo anake wadon sing jenenge Menur.

Si Kancil

Diterbitkan pada Friday, 30 November 2012 Pukul 15.04

Fabel Si Kancil mencuri timun, adalah cerita yang sangat populer sekitar tahun 60~70–an, bahkan sampai menjadi bacaan di sekolah dasar. Diceritakan Sesuai kontek jaman, cerita (Kancil Nyolong Timun) yang diciptakan oleh Ki Padmo Susastro, pujangga keraton Surakarta, semula untuk menggugah semangat belajar setelah lama dijajah. Sekarang pun Bahasa Jawanya “nabok nyilih tangan” (berbuat jahat dengan perantara orang lain). Sehingga tidak 

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Desane kancil saiki lagi ana pagebluk. Timun-timun sing ditanduri pak tani padha mati gabug.… Kancil lan Baya. Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? Critane kaya ngene iki. . Sesorah Dampak Jejaring Sosial Bahasa Jawa. Bismillahirohmanirrohim, kali ini admin 

Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Friday, 30 January 2015 Pukul 8.58

Tuladhane : Nyi Roro Kidul, Nyi Blorong, Gendruwo, tuyul lan liya liyane. b. Fabel Yaiku dongeng kang peragane awujud kewan kang bisa celathu kaya manungsa. Tuladhane : Kancil nyolong timun, Kancil karo baya, Kancil 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 14 May 2013 Pukul 13.07

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -